Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Jobbik a „legerősebb” ellenzéki pártként a megmaradását nevezte a legnagyobb sikernek

Forisek Ádám

2019.05.26. 21:42

A Jobbik úgy tűnik, végérvényesen benne ragadt a maga alternatív valóságában: az európai parlamenti (EP-) választást kommentáló nyilatkozatukban a legnagyobb sikernek nevezték megmaradásukat, pedig alig egy hete még mindig a „legerősebb” ellenzéki pártként hivatkoztak magukra.

A Jobbik a megmaradását nevezte a legnagyobb sikernek a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választás estéjén újságíróknak nyilatkozva az ellenzéki párt szóvivője, mondván, „a Fidesz el akart törölni minket a föld színéről, de ez nem sikerült.”

Pártja eredményváróján, Budapesten Szilágyi György kijelentette: minden eredménynek örülnek, hiszen a párt létét veszélyeztető időszak volt az elmúlt egy év, „hiszen a Fidesz mindent megtett azért, hogy elsöpörjön minket az útból.”

Azt mondta: ha alatta is maradna EP-választási eredményük a tavaly tavasszal, az országgyűlési választáson elértnek, a „legerősebb ellenzéki párt” marad a Jobbik, hiszen mindezek a megméretések „különböző választási metódusokat jelentenek”.

Aki hisz a demokráciában, annak külön öröm, hogy a választópolgárok élnek a jogukkal, és elmennek szavazni – értékelte a magas részvételi arányt Szilágyi György.

A Jobbik mélyrepülését az EP-választást megelőző közvélemény-kutatások is jelezték. Sokan a párt zuhanását a 2018-as áprilisi választásokra vezetik vissza, amikor is a Jobbik a néppártosodásnak aposztrofált baloldali fordulattól remélte azt, hogy kormányra kerül. Ez elmaradt, a párt alig 70 000-rel több szavazatot kapott a 2014-es országgyűlési választásokhoz képest, a bukás következményeit pedig azóta is nyögi a Jobbik: a párt kettészakadt, legnépszerűbb politikusaik mind kiléptek (vagy kirúgták őket), rengeteg szimpatizáns pedig elfordult tőlük.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére