Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Jobbik alelnöke elvenné a hátrányos helyzetû családok gyerekeit

Nagy Gábor

2018.03.30. 10:15

Újabb felvételek kerültek nyilvánosságra, melyeken Vona Gábor helyettese arról beszél, hogy bentlakásos iskolákba kell tenni a hátrányos helyzetû (cigány) gyermeket, akiket tárgyalás nélkül "el kell venni" a családjuktól, mert ez nem "kívánságmûsor". Egy másik felvételen Janiczak Dávid arról beszél: azért kell eltüntetni a szeme elõl egy önkormányzati tisztségviselõt, mert nem jobbikos, és úgy érzi, nem szimpatizál velük eléggé.

Újabb felvételek kerültek nyilvánosságra, melyeken Vona Gábor helyettese arról beszél, hogy bentlakásos iskolákba kell tenni a hátrányos helyzetű (cigány) gyermeket, akiket tárgyalás nélkül "el kell venni" a családjuktól, mert ez nem "kívánságműsor". Egy másik felvételen Janiczak Dávid arról beszél: azért kell eltüntetni a szeme elől egy önkormányzati tisztségviselőt, mert nem jobbikos, és úgy érzi, nem szimpatizál velük eléggé.

Íme, itt vannak a 2016-ban készült hangfelvételek, amiket a PestiSrácok.hu közölt most pénteken:

Az első hangfelvételen hallható, ahogy a Jobbik alelnöke az ózdi jegyzővel, Almási Csabával arról beszélget, hogy mi legyen egy Zita nevű önkormányzati osztályvezető sorsa. A Jobbik alelnöke megállapítja: Zita nem eléggé jobbikos, ezért nem akarja a jövőben ott látni.

A szóban forgó önkormányzati tisztségviselő egyébként korábban a humánpolitikai döntésekért felelt, illetve a képviselő-testület elé kerülő indítványokat készítette elő. A beszélgetés eredményeként viszont a 2016-os kvótanépszavazás után elvették tőle az indítványok előkészítési jogkörét. Az is kiderült a hangfelvételből, hogy azért csak a referendum után vették el az egyik jogkörét, mert addig még nagy szükség volt a munkájára. Janiczak "nagy kegyet" gyakorolva nem rúgta ki a tisztségviselőt.

A második hangfelvételen hallható, ahogy Vona Gábor helyettese a bentlakásos iskolák szükségességéről beszél. Janiczak szerint az érintett családoktól erőszakkal, tárgyalás nélkül kell elvenni a gyermekeket.

Bár a hangfelvételen sem a "cigány", sem a "roma" szó nem hangzik el Janiczak szájából, a bentlakásos iskolák terve (amit 2005-ben Gyurcsány, 2010-ben pedig a Jobbik dobott be a köztudatba) a hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő gyermekekre vonatkozik, akiknek többsége egyértelműen cigány származású.

A Jobbik alelnöke, Vona Gábor helyettese körül rengeteg botrány bontakozott ki az utóbbi időszakban. Egy héttel ezelőtt Janiczak prezentálta, hogy milyen stílusban beszél egy jobbikos "úriember" a gyengébbik nemről, és hogy hogyan kell szexuálisan megfenyegetni a kolléganőket.

Ehhez asszisztált a pártelnök, Vona Gábor is, aki szerint mindez "bárkivel előfordulhat".

Egy másik, szintén a héten bemutatott hangfelvétel alapján Janiczak pedig az államtitkári ambícióit magyarázgatja, újságírók megvesztegetéséről beszél, valamint egy bizottság tudatos félrevezetésével is eldicsekszik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére