Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kinyílott a pitypang
 
 
 
 

A HVG az illegális bevándorlókkal mossa össze az EU-n belüli munkavállalókat

Sümeghi Lóránt

2018.07.31. 10:20

Az önmagát szakmainak és mértékadónak hazudó HVG ismét belekezdett a "fake news" elõállításába, ezúttal az Európai Unión belüli munkavállalókat próbálta összemosni az afrikai és közel-keleti térségbõl Európába igyekvõ illegális bevándorlókkal, migránsokkal.

Itt a bizonyíték: dolgoznak annyit a migránsok, mint a magyarok"

– ezzel a felütéssel indít a szélsőbaloldali lap, amely szemmel láthatóan semmi másban nem érdekelt, csak abban, hogy az illegális bevándorlókat bármi áron jó színben tüntesse fel – ha kell, még a magyarok kárára is.

Azonban a nemcsak félrevezető, hanem nettó uszító címadás után már többek között az alábbi sorok olvashatóak

"Nem sok ország van, ahol többen dolgoznának, mint Magyarországon – gyűjtötte össze az Eurostat. A magyar foglalkoztatottsági adat azért is lehet különösen jó európai összehasonlításban, mert a más országból érkezettek közül nagyon sokan dolgoznak. A magyar állampolgárok foglalkoztatottsági aránya 73,2 százalékos, ez az uniós lista középmezőnyére jó, a 13. legmagasabb arány. Azok viszont, akik a többi 27 EU-tagállam valamelyikéből érkeznek, 77,4 százalékban találnak munkát nálunk, ez az unió hetedik legjobb adata. Ami pedig az EU-n kívülről érkezőket illeti: közülük 71,4 százalék dolgozik, ennél magasabb arányt csak négy országban mértek."

Attól most tekintsünk el, hogy a HVG propagandaszűrőjébe valószínűleg hiba csúszott, hiszen köztudott, főbenjáró bűnnek számít az efféle fake news-gyárakban leírni az olyan magyar teljesítményeket, mint hogy "nem sok ország van, ahol többen dolgoznának, mint Magyarországon." 

Az viszont sokkal érdekesebb, hogy a névtelen szerző a 27 EU-tagállamból származó munkavállalókra hivatkozik migránsként dacára annak, hogy ők uniós állampolgárokként élhetnek a munkaerő szabad áramlásának lehetőségével. Ráadásul ép ésszel belátható, hogy az EU-n kívüli országokból érkező magyarországi munkavállalók nyilvánvalóan nem Fekete-Afrikából vagy a dél-ázsiai Bangladesből érkeztek, hanem sokkal inkább olyan térségekből, mint a szerbiai Délvidék vagy az ukrajnai Kárpátalja.

OLVASTAD MÁR?

Kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Korlátozza a 888 elérését a kampányban a Facebook

Korlátozza a 888 elérését a kampányban a Facebook

Kinyílott a pitypang

Több olvasónk is jelezte nekünk, hogy a Facebook felületén hiába kedveli és követi a 888.hu-t, alig vagy egyáltalán nem jelennek meg az ott közzétett cikkeink a hírfolyamukban.

A szakértő figyelmeztet: ne engedjék, hogy az ISIS-feleségek visszatérjenek Svédországba

A szakértő figyelmeztet: ne engedjék, hogy az ISIS-feleségek visszatérjenek Svédországba

Amerika, London, Párizs

Jogszabályok híján ugyanis a terrorista-feleségeket nem lehet felelősségre vonni a skandináv országban.

„Sokan próbálnak fellépni a bevándorlásellenes erőkkel szemben, de ez a kísérlet láthatóan megbukott”

A kampányban nyilvánvalóvá vált, hogy Magyarországon egyetlen bevándorlásellenes politikai erő van, ez pedig a Fidesz–KDNP szövetsége – jelentette ki Kovács Zoltán államtitkár.

Bajkai István: Brüsszelnek a külhoni magyarok jogai helyett csak a migránsok fontosak

Bajkai István: Brüsszelnek a külhoni magyarok jogai helyett csak a migránsok fontosak

Csak neked, csak most

A külhoni magyarok jogsérelmeinek az Európai Uniós kezeléséből egyértelműen látszik, hogy a migráció párti erőknek valójában az európai kultúra megszüntetése a végső célja, hiszen az őshonos magyar közösségek által hordozott kulturális sokszínűség megőrzése egyáltalán nem fontos Brüsszelnek – mondta el a 888.hu számára nyilatkozó Bajkai István. A Fidesz országgyűlési képviselője szerint fontos, hogy minél többen elmenjenek és a Fidesz-KDNP listájára szavazzanak, mert a hazai pártok közül csak a kormányzó pártszövetség küzd azért, hogy garanciákkal alátámasztott kisebbségvédelmi eljárások óvják a Kárpát-medence magyar közösségeinek a jogait.

Itt vannak a feketemellényesek!

Itt vannak a feketemellényesek!

Piszkostizenkettő

Illegális migránsok, semmi joguk Európában maradni, de követelik, hogy mégis maradhassanak. Van, amikor a leghíresebb párizsi színházba akarnak betörni, máskor meg elfoglalják a repülőteret.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére