Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A horribilis adótartozással bíró Iványi Gábor lenne a nemzet lelkiismerete?

Horváth K József

2022.02.23. 14:00

Különös, hétköznapi állampolgár számára kifejezetten érthetetlen helyzet alakult ki a VIII. kerületi Dankó utcában, az Oltalom Karitatív Egyesület székháza előtt.

 

Itt ugyanis megjelentek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) emberei, mert az egyesület a gyanú szerint a dolgozóktól 2015 és 2019 között rendszeresen levonta a járulékot, de azt nem fizette be. Mint a NAV közlése rámutat, a szervezet évek óta törvénytelenül járt el, és ezzel nemcsak a költségvetést, de a saját alkalmazottait is megkárosította.

A dolog pikantériája, hogy – a NAV tájékoztatása szerint – az Oltalom Egyesület maga tudatta a közösségi médiában, mintegy elismerve a tartozás létét, hogy az adóhivatal 246 millió forintot követel tőlük, legnagyobb részt járuléktartozás miatt. Azonban a NAV további tizennégy intézménynél – amelynek fenntartója szintén az Iványi Gábor fémjelezte Magyar Evangéliumi Testvérközösség – is megállapította, hogy a munkavállalóik után nem fizettek járulékot, sőt bevallást sem nyújtottak be. A gyanú szerint csaknem 1300 alkalmazott után összességében hárommilliárd forint járulékot nem fizettek meg. A munkáltató szabályszegésével amellett, hogy veszélybe kerülhet az érintett munkavállalók egészségügyi ellátása, nem fogják megkapni a teljes nyugellátást, függetlenül attól, hogy a nyugdíjjárulékot tőlük levonták. Miközben az állam felajánlotta – hogy mentse a menthetőt –, hogy átveszi karitatív tevékenységüket, de ezzel a lehetőséggel nem éltek.

Tömören ez a helyzet, amelynek kapcsán népes politikai demonstráció helyszínévé vált a Dankó utca. Az eseményről készült videófelvételeken jól látszik, hogy baloldali politikusok hada került elő a semmiből, és nyilvánvaló rokonszenvével tüntette ki Iványi Gábort, a szervezet elnökét. Tehát nem a többmilliárdos hátralék felhalmozói ellen, a veszélybe került munkavállakók egészségügyi ellátása, illetve nyugellátása mellett tiltakoztak, hanem az adóhatóság vizsgálódása ellen, akik törvényes kötelezettségüknek tettek eleget, amikor nyomozati cselekményt hajtottak végre a valóság kiderítése érdekében. Az eseményen szintén részt vevő Karácsony Gergely az MTI szerint azt mondta, hogy ma Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség lelkészi vezetője a magyar nemzet lelkiismerete.

Normáááális? – kérdezné Besenyő Pista bácsi.

Egy olyan ember lenne a nemzet lelkiismerete, akinek ténykedéséhez több milliárd forintnyi adó- és járuléktartozás kötődik, aki veszélyezteti dolgozói biztonságos munkavállalói életét? A jelek szerint egy ilyen ember mellett áll ki tüntetni a gyurcsányista baloldal színe-java. A videókon látni lehet Dobrev Klárát, Donáth Annát, Szél Bernadettet, Szabó Tímeát, Gurmai Zitát, Schmuck Erzsébetet, Sermer Ádámot, Arató Gergelyt, Pikó Andrást, Potocskáné Kőrösi Anitát, Bősz Anettet, Kuncze Gábort és Oláh Lajost is. Szinte más nem is volt ott a Dankó utcában, csak politikus. Ja, meg azok, akik még rajtuk kívül próbálták megakadályozni a NAV-osok munkáját.

Az ügy további pikantériája, hogy ez a baloldal azt az embert támogatja látványosan, akit néhány nappal korábban nem tudtak konszenzussal megválasztani a gyurcsányisták köztársasági elnök jelöltjének. Aki nem mellesleg a migránsokat betelepíteni akaró Soros Györgyöt korábban Nobel-békedíjra javasolta és aki a Nyílt Társadalom Alapítványtól kapott támogatást.

Azért van náluk adóelmaradás – mondta Iványi –, mert „2017 óta a magyar állam nem fizeti ki”, amit a strasbourgi bíróság megítélt, ami törvényesen jár. Azt viszont a Telexnek mégis elismerte, hogy 1 milliárd forintot a strasbourgi emberi jogi bíróság 2017-es ítélete után kártérítésként megkaptak, illetve a kormányközlemény szerint a kabinet is fizetett neki 2,2 milliárd forintot, az adósság azonban mégis megmaradt. A lelkésznek persze további követelése is van az állammal szemben. Iványinak magyar jogrendszerhez fűződő viszonyát egyébként jól mutatja az a kijelentése, miszerint: „Én egy nagyobb Úrnak fogok számot adni, a törpe kisistenek nem érdekelnek.” Nyilván egy nagyobb Úrnak ad majd számot arról is, hogy saját munkavállalói pénzéből segít a szegényeken, főz a hajléktalanoknak. A Nagyúr biztos meg fogja dicsérni...

Ennek ismeretében a magyarok számára kifejezetten sértő, hogy Karácsony egy többmilliárdos tartozást felhalmozó embert tekint a nemzet lelkiismeretének, akit a baloldal politikai vezetői tömegesen – jelenlétükkel is – támogatnak.

Nyilvánvaló, hogy a kettős mérce csimborasszója az, amiről itt szó van. Még belegondolni is borzasztó, mi történne, ha a Márki-Zay-féle politika kerülne kormányra, s minden olyat negligálna, ami a magyarok számára hasznos, előnyös lenne, s minden olyat bevezetne, ami számunkra hátrányos és sértő. El tudják azt képzelni, hogy a nemzet lelkiismerete olyan személy, aki törvényellenes testtartásra ösztökélné a magyarokat?

Ugye, nem.

Gondolják-e, hogy ha Pinokkiónak Iványi Gábor lett volna az élő lelkiismerete és nem Tücsök Tihamér, akkor válhatott volna-e a meséből világsiker?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére