Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A hazugság nem ismer határokat: a HVG-nek sikerült külföldre exportálnia a hazug narratívát

888.hu

2017.08.27. 19:28

Bayer Lili ezúttal is simán átvette a hazai balliberális sajtó hazug narratíváját. Ennek köszönhetõen a Politico címû liberális lapban olyan cikk jelent meg, amely szerint a határon túli magyarok támogatása a magyar kormány részérõl puszta szavazatvásárlás.
  • A balliberális HVG (és több baloldali párt) szerint a külhoni magyarok támogatása puszta szavazatvásárlás. A narratíva szerint százmilliárdokért "vennének" egy vagy két mandátumot.
  • Ezt a hazug, magyarellenes és rendkívül kártékony narratívát sikerült külföldre exportálni, hiszen átvette egy nagy olvasottságú, brüsszeli liberális lap, a Politico.
  • A külföldi lap a cikkéhez sikeresen megnyerte megszólalóként Szigetvári Viktort, a 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazás magyarellenes kampányfőnökét, aki szerint a külhoni magyarok a legközelebbi választáson hullarablókként fognak cselekedni.

Ha a HVG narratívája igaz lenne, az valószínűleg Guinness-rekordot jelentene, hiszen a kormány 150 milliárd forintot fizetne ki egyetlen (esetleg kettő) listás parlamenti mandátumért cserébe. Sőt, még ennél is többet, ha hozzávesszük az elmúlt években a környező országokban a magyar közösségeket támogató összegeket (csak a magyarok lakta szerbiai Újvidéken további 40 milliárd forintról beszélünk).

Maga az állítás, azon kívül, hogy láthatjuk, mennyire abszurd, bebizonyíthatatlan is – ami nem zavarja az "objektív" újságírókat. Tudományos szempontból ugyanis ezzel azt állítja az újságíró, hogy egy bizonyos földrajzi területre juttatott támogatással már automatikusan szavazatokat szerez egy párt – ez konkrét esetekben lehet igaz, de egy kutatás híján erről fogalmunk sem lehet. Egyébként aki egy picit is ismeri a szavazói viselkedést leíró elméleteket, pontosan tudja, hogy a dolog nem ilyen egyszerű. Egy-egy választás kimenetelét bizonyos esetekben akár az időjárás is jobban befolyásolhatja, mint a pártok programjai, vagy a jelöltek személye, vagy akár a pénz. Az, hogy az egyén kire szavaz és miért, az egyik legtöbbet kutatott kérdés a politikatudományban. Nyilván nem lenne az, ha ezt csak a lóvé döntené el.

Ráadásul a kormánypártoknak akkora támogatottságbeli fölényük van a széttöredezett ellenzékhez képest, hogy a jelenlegi erőviszonyok mellett nem egy-két mandátumon múlik a kormányalakítás.

Úgy tűnik, a HVG most már végképp a hajdani munkásőrök igényeit próbálja kielégíteni. Ezt írják:

"E heti címlapsztorink azt járja körül, miként ad(na) az Orbán-rezsim jelentős magyar kormányzati támogatásokat határon túli vállalkozásoknak úgy, hogy azok csak az ott élő magyarok számára legyenek elérhetőek, ezért – az uniós joggal ellentétesen – magyar állampolgárság bizonyításához köti a juttatást. Nem véletlen, hogy az EU-tag Szlovákiában és Romániában akadályokba ütközik ez a hazai választások küszöbén nyilvánvalóan fideszes szavazatszerzési célú akció..."

Ha amolyan internacionalista, materialista szemszögből nézzük a dolgot, akkor egyébként a HVG neokommunista publicistájának igaza van: mi az, hogy ezek a határon túli magyarok kapnak minden pénzt, a határon túli románok meg semennyit. Hol van itt az egyenlőség? Ráadásul minek támogatni egyáltalán a határon túli magyarokat?
Érdemes hozzátenni, hogy Szlovákiában (és előfordulhat, hogy a jövőben Ukrajnában) a kettős állampolgárságot törvény tiltja – különböző politikai okokból.

A kérdésben Falusi Vajk véleményét is érdemes elolvasni:

"A múlt heti uborkaszezonos alibizés után viszont a héten már beindult a gyár. A célkereszt a határon túli magyarokra irányult. Sokba fájnak ők nekünk. Szavazatvásárlás a cél, hiszen teljesen reális, hogy 1-2 listás mandátumért cserébe százmilliárdos támogatást nyújtunk nekik. Véletlenül sem a felelősségvállalásról szól a történet, meg a jól felfogott nemzeti érdekről, nem! Kolozsváron a Röszkénél rekedt migránsok elől eszik meg a kenyeret az aljas bozgorok!"

– írta lapunk hasábjain, a Sivalkodás nyomtatva című cikkben.

Nemzetközi export

Még szerencse, hogy a "diktatúra" ellen vívott küzdelemben a balos újságírók számíthatnak nemzetközi szövetségesekre, így például a liberális Politico-ra és Bayer Lilire. A hölgy ugyanis sikerrel exportálta a HVG által kreált neokommunista-munkásőr narratívát a külhoni magyarok támogatásáról!

A teljesen és totálisan elfogulatlan – nem az – írás elején rögtön megtudhatjuk, hogy azért kaptak kettős állampolgárságot a határon túli magyarok, hogy Orbánra szavazzanak. Ezt az álláspontot siet is alátámasztani Szigetvári Viktor, a liberális Együtt korábbi elnöke.

Szigetvári megszólaltatása már csak azért is pikáns ebben a témában, mert a 2004-es kettős állampolgárságról tartott népszavazást megelőzően Medgyessy Péter kommunikációs vezetőjévé és a kormányzati hirdetések kezelőjévé nevezték ki, azaz ő volt az egyik vezetője és kitervelője a magyarellenes népszavazási kampánynak.

A Fidesz abszolút többsége veszélyben van"

– idéz Bayer Lili egy kapitális nagy baromságot Szigetváritól, aki valószínűleg nem nagyon látta mostanság a pártok támogatottságát.(Az abszolút többség a parlamentben az összes képviselő 50%-át+1 főt jelenti; a képviselők kétharmada pedig a képviselők 66%-át jelenti, amit illene tudni egy "politikai szakembernek"). Pár bekezdéssel később kiderül, hogy Szigetvári a kétharmados többségre gondolt. Úgy tűnik, hogy a matek nem az erőssége, de szerencsére van, amiben tehetséges:

Szigetvárival ellentétben a Politico-s Bayer Lili ügyesen operál a számokkal. Csak úgy odaveti, hogy egyébként Romániában 1,2 milliós magyarság van; a legnagyobb határon túli magyar párt, az RMDSZ 6,2 százalékot szerzett a legutóbbi romániai választásokon; 2014-ben 95 százalék szavazott a Fideszre és Kelemen Hunor szerint ezúttal is legalább 75-80 százalék fog. Azt persze már nem írja le, hogy ez egyébként nem milliós szavazótábort, hanem 122 000 levélszavazatot jelentett legutóbb. A cikk végén csupán annyit írt erről, hogy a jogosultak kevesebb mint fele szavazott végül 2014-ben és várhatóan a '18-as választáson sem fognak nagyságrendekkel többen voksolni.

Bayer Lili álláspontja egy kicsit egyszerűbb, mint a HVG álláspontja, ugyanis Bayer szerint Orbán már "megvette" a határon túli szavazatokat a kettős állampolgársággal, és nemrég egy levelet is küldött nekik, amiben azt írta: "számítok Önökre!". Tehát így akarja bevasalni a már megadott szívességet – legalábbis szerinte. Emellett az RMDSZ is arra biztatja híveit, hogy menjenek el szavazni. Az anyagi támogatásokról csupán egy félmondat szerepel, konkrétumok nélkül.

Szigetvári magyargyűlölete viszont bicskanyitogató. Arra is utal ugyanis, hogy több tízezer határon túli magyar követhet el választási csalást azzal, hogy a halott rokonainak nevében szavazhatnak:

Több tízezer halott állampolgár lesz a regisztrált szavazók között"

– mondta Szigetvári annak kapcsán, hogy a határon túliak választási regisztrációját "csak" 10 évente kell megújítani.

Így, bár burkoltan, de megelőlegezve az a véleménye Szigetvárinak, hogy valós veszély, hogy határon túli magyarok tízezrei szavaznak majd halott nagyszüleik és szüleik, rokonaik nevében. Nyilván nincs ennél jobb dolguk egy szép áprilisi vasárnapon, vagy azt megelőzően

Mindez nem újdonság, már a 2016-os népszavazáson is ezzel hozakodott elő.
Én tényleg megértő álláspontot veszek fel: tökre megértem, hogy a 0,00001 százalékos támogatottsággal rendelkező Együttben néhányan az anyjukat is eladnák egy parlamenti mandátumért. De az már felháborító, hogy ezt a gondolkodásmódot ráhúzzák a külhoni magyarokra, és a jobboldalra is.
Neokommunista szemlélet

Sajnos mindez már nem csupán Orbán Viktor lejáratása. Ez a határon túli magyarok nettó gyalázása, ami valamilyen megvehető, halottgyalázó szavazógépekké degradálja őket. Ezek szerint a "megújult" baloldalnak nem sikerült meghaladnia kádárista toposzait ebben a témában. Sajnos a "felvilágosult, független és objektív" újságíróknak sem.

Tudom, hogy hiú remény, de amikor valamelyik legközelebb a közbeszéd állapota miatt sivalkodik, akkor legyen már olyan kedves megemlíteni Bayer Lili, a HVG és Szigetvári Viktor nevét. Mert elég sokat tettek érte.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére