Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A hazai liberálisok ismét hazudtak a köztévés közvetítésrõl

888.hu

2016.08.07. 15:28

Ifjabb Knézy Jenõ az MTVA sajtóosztálya a Mandinernek küldött közleményében azt írja, semmi szándékosság nem volt abban, hogy nem mondta ki a százméteres nõi pillangó menekült versenyzõjének nevét a futam közvetítése közben. A riporter szerint technikai hibák miatt õ konkrétan nem is látta, hogy éppen mirõl kell beszélnie.

Az olimpia közvetítése kapcsán szellemi dzsihádot hirdetett a Magyar Helsinki Bizottság, más egybites álcivil szervezetekkel karöltve. Azt hazudták az olvasóiknak, hogy a közmédia kommentátora, ifj. Knézy Jenő a kormányzati menekültellenes kampányhoz igazodva direkt kihagyta a bemutatásnál a Menekültek Olimpiai Csapatának színeiben induló, egyébként szír Yusra Mardinit, miközben mindenki más nevét elmondta. 

A Mandiner egy szép kis cikket is közölt a témáról, rávilágítva arra, hogy az MTVA kommentátora nem szándékosan hallgatta el a lány nevét, pusztán technikai hiba csúszott a gépezetbe. 

Az MTVA sajtóosztályának sajtóközleményében maga az érintett, ifj. Knézy Jenő magyarázza meg az eseményeket. A riporter így látja a Rióban történteket:

Természetesen semmi szándékosság nem volt abban, hogy egy előfutamban nem mondtam ki valaki nevét, aki menekültként jött az Olimpiára. Egyfelől egy olyan futamról beszélünk, amelyikben semmi nem dőlt el a verseny szempontjából, így függetlenül a versenyzőktől, másról is beszélhetek. Más hasonló szakmai kaliberű futamnál előfordult tegnap, hogy nem feltétlen a képről beszéltem, hanem mondjuk az általam fontosabbnak tartott magyar információkat mondtam el, amire tudtam, hogy máskor nem lesz annyi időm.

Másfelől technikai problémákkal küszködtünk.

Két órával a futamok előtt a helyszíni kommentátor állásban semmiféle jel nem volt, nem működött a CIS monitor és az adás képet adó monitor sem. Folyamatosan próbáltuk elhárítani a problémát, végül 30 perccel a kezdés előtt az a döntés született, hogy nem maradok kint, visszarohantam az IBC-be (műszaki közvetítő központ). Beestem éppen adáskezdésre és folyamatosan azzal kellett szembesülnöm,hogy elmegy a kép és a hang az off-tube fülkében.

Miközben ennek az elhárításán dolgoztunk, nekem nem volt sem képem, sem a verseny hangját nem hallottam. Igen, lehet, hogy éppen akkor, amikor a néző látta, hogy mi történik, én egyáltalán nem. Ehhez jött még az is, hogy volt olyan futam, ahol az előzetesen kiadott rajtlista is megváltozott.

Erre, hogy ez a futam volt-e, konkrétan nem emlékszem, de az előfutamok során volt ilyen, az egészen biztos. Szóval itt egyszerűen arról volt szó, hogy a millió gond közepette tényleg nem egy kevésbé ismert versenyzőkkel zajló és a verseny szempontjából abszolút indifferens két hosszat nem akartam közvetíteni, főleg nem arról,hogy bármit el akartam volna hallgatni.

Egyszerűen tudtam, hogy ez szakmailag nem fontos futam és élő adás közepette próbáltunk kárelhárítást végezni, miután hol hosszabb, hol rövidebb ideig gyakorlatilag semmi nem működött Rióban. Hozzáteszem, hogy a helyszíni hibát estig sem javították ki, így másik kommentátor állást kaptam a döntőkre, de ehhez jelen lévő kollégánk több órás veszekedése kellett.”

Az MTVA sajtóosztálya által a magyar médiának körbeküldött sajtóközlemény tesz egy külön megjegyzést az esetről negatív felhanggal beszámoló lapokra: „Megint úgy törli a lábát a magyar sajtó közmédiával ellenséges része az M4 Sport olimpiai kommentátorába, hogy nincs tisztában a tényekkel, és ami nagyobb baj, rá sem kérdez azokra, hanem előítéleitől vezérelve súlyos jelzőkkel minősíti a teljes közmédiát.

Mi is, sok sikert kívánunk minden egyes versenyzőnek, színtől, nemtől és származástól függetlenül.

A libsik ismét melléfogtak, megpróbálkoztak egy gyenge hangulatkeltéssel, de nem jött össze. Kösz, kész, leülhetsz, ez egyes!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére