Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A gyurcsányista Varga Zoltán legszívesebben már betiltaná a „gyurcsányozást”

Prokaj Dávid

2021.10.20. 18:00

Megrökönyödve fogadták az ATV műsorvezetői is a DK politikusának azon szokatlan kérését, hogy hagyják abba Gyurcsány Ferencnek a folyamatos felemlegetését. Pedig hiába igyekszik háttérbe szorítani a főnökét, a napnál is világosabb hogy ő irányítja az egész baloldalt, benne a jobboldali értékeket eláruló Márki-Zay Pétert is.

 

A ma délelőtti adásban a műsorvezetők kíváncsiak lettek volna Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjének véleményére, hogy Gyurcsány Ferenc miért nem említette meg a tegnapi, közel 6 perces videójában az ellenzék által szorgosan kiválasztott miniszterelnök nevét, Márki-Zay Péterét.

Abban a videóban, amelyben finoman utalgatott arra, hogy a pártjának lesz az ellenzéki pártok közül a legnagyobb frakciója, így nyilvánvalóan ő a főnök, így majd ő fogja megmondani, hogy ki lehet miniszterelnök és ki nem. Feltéve, ha megnyerik a választásokat és többségük lesz a parlamentben.

Arra nem gondolhatunk, hogy elfelejtette volna a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke nevét, mert ugyan 2018 óta nem sok ember ismerte meg a nevét, de ennek ellenére a részévé vált a baloldali köröknek, így nyilván ez az opció mindenképp kizárható.

Az oka egyértelmű:

Gyurcsány Ferenc fenntartja magának a lehetőséget, hogyha a jövő évi választásig a baloldali politikával házaló, magát jobboldali beállítani próbáló Márki-Zay addigra leamortizálódna, akkor legyen lehetősége változtatni a stratégiáján
Ekkor pedig ismét képbe kerülhet a felesége, Dobrev Klára. Vagy pedig saját maga.
Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője nyilván tisztában van főnöke terveivel, amit nem szeretne ország-világ elé tárni. Éppen ezért igyekezett bevédeni a baloldal vezérét azzal, hogy megkérte a műsorvezetőket, hogy
hagyják abba a gyurcsányozást.
Indoka egész egyszerűen az volt, hogy már mindenhol, ahol ő megfordul, a pártelnöke nevét hallja.
Azt mondta:
Annyit gyurcsányozik már mindenki, hogy legalább itt a stúdióban ezt ne tegyük!”
A műsorvezetők is értetlenül álltak a kérés előtt. Egyrészt Magyarországon sajtószabadság van, így ebben az országban a műsorvezetők szabadon tehetik fel a azokat a kérdéseiket, amiket szeretnének feltenni a meghívott vendégeiknek. Ugyanis amikor már egy politikus mondja meg a sajtó munkatársainak, hogy miket kérdezhetnek és miket nem, az már a kommunizmus legsötétebb időszakaira emlékeztet. Másrészt elég nehéz lenne az elkövetkező fél évben a választásokig úgy beszélgetni a magyar közéleti életről, hogy abban nem nevesítheti senki a baloldali pártok irányítóját.
A műsorvezető visszakérdezett, hogy Varga Zoltán valóban komolyan gondolja-e ezt a kérését. Itt azonban már felismerhette, hogy elképzelése ellenére nem megvalósítható, hogy rögtön az elnökének fényezésébe fogott:
Gyurcsány Ferenccel a DK gyakorlatilag az elmúlt időszakban egyértelműen az ellenzék legerősebb pártjává vált”
– ismerte be, amivel nehéz vitatkozni, ezt csupán a magyarországi baloldali törpepártok nem akarják meglátni. Úgy látja, hogy a győzelmük az előválasztásuk ez be is bizonyította, melyet ő csak „felemelő aktusnak” és „nagy listás közvéleménykutatásnak” becézett.
Talán a Gyurcsány-show találóbb elnevezés erre a bohózatra....
Varga Zoltán a pártelnökének videóját egyébiránt „nagyon kis kompaktnak, pörfektnek” tartja, abbanő semmiféle hiányosságot nem látott. Csak az jelenlegi baloldali miniszterelnök-jelölt nevét felejtette megemlíteni.

Mindenesetre tegnap a villájába rendelte Márki-Zay Pétert Gyurcsány Ferenc, ahol kedélyesen elbeszélgettek. Ott a füstös szobában sok izgalmas dologról szó eshetett, például akár a Nyugat-Európába és az Egyesült Államokban már tomboló cancel culture jelenségről is, amely arról szól, hogyha valaki vét a politikai korrektséggel szemben, vagy akár csak egy szó nem illik már egyesek szerint használni mert esetleg sérthet valakit/valakiket, azt inkább jobbnak vélik eltörölni. Nem egy személynek ment tönkre a karrierje is azért, mert olyat állított, amely akár a karrierjébe került.
Akár gondolhatott a cancel culture jelenségére is Varga Zoltán a gyurcsányozás betiltásának feltevésekor, mondva hogy a szó sértheti a baloldal ízlését.
Vagy csak Márki-Zay Péter azon régi lózungját tanulta el a DK, vagyis hogyha bárki Gyurcsány Ferenc befolyását firtatja, azt a személyt egyszerűen csak csendre kell inteni, és szépen megkérni, hogy hagyja abba a „gyurcsányozást”. A baloldali miniszterelnök is számtalan alkalommal igyekezte már magát elhatárolni Gyurcsány Ferenctől (a nyár végén megtartott Tranzit fesztiválon megtartott vitán többször is), pedig ez már az előválasztás előtt is bravúros cselekedet lett volna, hiszen a program- és kampányelemük is nagy hasonlóságot mutat. Azóta pedig már többször is kijelentette, hogy közösen kíván kormányozni a „őszödi böszme” pártjával.
Hiába mindenesetre Varga Zoltánék igyekezete: amíg a politikai közélet része Gyurcsány Ferenc, addig lesz »gyurcsányozás«, hiszen mindannyian ismerjük az ijesztő és félelmetes ambícióit.
A jelenetet 1:45 -től itt lehet megtekinteni:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsony Gergely a buszsávban rövidíti a menetidőt

Karácsony Gergely a buszsávban rövidíti a menetidőt

Karácsony Gergely a közlekedési dugók okozta kaotikus helyzeten viszonylag könnyedén túl teszi magát egy videó tanúsága szerint, mivel autója ilyenkor a buszsávot használja.

Nem akarta elengedni a diákokat egy ISIS-túlélő előadására a felügyelő, mert szerinte az elősegíti az iszlamofóbiát

Nem akarta elengedni a diákokat egy ISIS-túlélő előadására a felügyelő, mert szerinte az elősegíti az iszlamofóbiát

Az iskolai tanács egy tagja megtiltotta a diákoknak, hogy részt vegyenek egy könyvklub rendezvényén, ahol a Nobel-békedíjas Nadia Murad mutatja be könyvét, amelyben arról ír, hogy élte túl, amikor az Iszlám Állam elrabolta és szexrabszolgává tette őt tinédzser korában. Az iskolatanács felügyelője szerint a diákok részvétele az előadáson elősegítené az iszlamofóbia kialakulását.

Donald Trump fontolgatja, hogy elindul a 2024-es amerikai elnökválasztáson

Donald Trump fontolgatja, hogy elindul a 2024-es amerikai elnökválasztáson

Mindezt a volt elnök korábbi segítője, Sam Nunberg kotyogta el a a Breitbart News-nak.

Támadóállásban a delta, az omikron és a magyarországi baloldal

Támadóállásban a delta, az omikron és a magyarországi baloldal

Szükséges lenne megállítani mind a hármat, még mielőtt hatalmas nagy károkat nem tesznek hazánkban.

Márki-Zay taktikája: úgy akarja megszólítani a jobboldali szavazókat, hogy gyalázza őket

Márki-Zay taktikája: úgy akarja megszólítani a jobboldali szavazókat, hogy gyalázza őket

A „trágyával etetett gomba” jelző csak egy a sok-sok minősíthetetlen jelző közül, amit a baloldal miniszterelnök-jelöltje megenged magának.

A hazai zsidóságot is köszöntötte hanuka ünnepén a miniszterelnök

A magyarországi zsidó szervezetek vezetőinek címzett levél útján köszöntötte a hazai zsidóságot hanuka ünnepén Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár vasárnap.

Magyarországon még nem bukkant fel az omikron variáns

Magyarországon a jelenlévő mintákban még nem detektálta a koronavírus új változatát, az úgynevezett omikron variánst a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére az NNK sajtóhivatala.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére