Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A gyurcsányista Jakab és az álmodó nyomor

Horváth K. József

2021.11.08. 17:00

Ha valaki elolvassa Jakab Péter Jobbik-elnök mai Facebook-bejegyzését, azonnal eszébe juthat Ady Endre verse, az Álmodik a nyomor.

 

Jakab ugyanis – jó alattvaló módjára – magáévá téve Gyurcsány liberális iránymutatását, úgy beszél az ország polgárainak terveiről, vágyairól, mintha tényleg tudná, hogy mik azok, és a kedvükben akarna járni. „A jövő Magyarországa olyan lesz, mint amilyenek Ti vagytok” – írja képmutató nagyvonalúsággal. Olyannal, ami méltó egy politikai vezetőhöz, aki a győzelem reményében valóban az emberek terveit, vágyait, jövőképét szeretné megvalósítani.

Csakhogy Jakab nincs abban a helyzetben, hogy a társadalom jövőképéről vizionáljon, hiszen még azt sem tudta elérni, hogy miniszterelnök-jelöltként a legjobb háromba bekerüljön. Már ott csúfos kudarcot vallott.

Ennek ellenére úgy tesz, mintha lenne valaki, mintha bárminemű beleszólása volna abba, merre fordul a jövőben az ország szekere. Mintha az lenne az irány, amit ő kigondolt. Pontosabban az, amit Gyurcsány kitervelt a baloldalnak, olyan lenne, amilyet a magyarok akarnak. „Sokszínű, ahol konzervatív és liberális, jobboldali és baloldali, vidéki és fővárosi együtt küzd azért, hogy végre ez az ország a szegénység és a félelem útjáról rátaláljon a szabadság és a jólét útjára” – így Jakab.

Mondja ezt azoknak a magyaroknak, akik bő tizenegy éve érzik, hogy már nagyon is rátaláltak a szabadság és a jólét útjára, amiről egyáltalán nem akarnak letérni. Főleg nem olyan irányba, amit Gyurcsány egyik politikai beosztottja bokáját összecsapva nevez annak. Mert a Gyurcsány-időszak 2004 és 2009 között éppen ennek az ellenkezőjét bizonyította. Amikor Magyarország valóban a megszorításokkal teli szegénység és a kardlapozós, szemkilövetős félelem útján haladt.

Szóval ez a hamis meghatározás, amit Jakab használ, épp olyan, amilyen a moslékkoalíció, ahogy Soproni Tamás momentumos polgármester jellemezte a baloldalt. „Lehet, hogy valaki nagyon szereti a Gundel-palacsintát, a gulyáslevest és a tökfőzeléket külön-külön, de ha összeturmixoljuk ezeket, az mégiscsak moslék.”

Persze nem véletlen, hogy Jakab most összevissza beszél, hiszen kikerült azon felügyelet alól, amit a korábbi Jobbik-vezetés az akkori pártszóvivő Jakab felett gyakorolt. Volner János korábbi Jobbik-alelnök mondta: „Jakab Pétert annak idején rövid pórázon tartottuk, nem engedtük harapni. Mindig előírtuk neki azt a kommunikációs panelt, amit el lehet mondania a közvélemény előtt. (...) Tudtuk róla, hogy egy nárcisztikus, egoista ember, aki bármire képes a politikában, gátlások nélkül.”

Jakab Péter azonban már „önálló” Jobbik-elnökként is papírtigris, aki nem képes harapni. Emlékszünk, Kövér László házelnök 9,6 millió forintra büntette, mert leficsúrozta a képviselőket a parlamentben. Mai felszólalásában viszont már nem merte használni ezt a kifejezést. Képmutatására, a gyenge ember bicepszmutogatási mániájára azonban jellemző, hogy másik mai Facebook-bejegyzésében ismét ficsúrnak nevezte az országgyűlési képviselőket. Gyáván, természetesen, a T. Ház falain kívül, ahová száműzték a bátorságát.

Nem kérdés, ide jutna a választók érdekeinek érvényesítése is, ha áprilisban a magyarok a Gyurcsány-vezérelt Jakab-féléknek, az álmodó nyomornak szavaznának bizalmat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ismét „tilosban járt” Karácsony szolgálati autója, 4 éves kortól érzékenyítenek a holland óvodákban

Ismét „tilosban járt” Karácsony szolgálati autója, 4 éves kortól érzékenyítenek a holland óvodákban

Februártól oltási kötelezettséget vezetnek be Ausztriában a 18 éven felettiek számára.

Trump: 2024-ben visszavesszük a Fehér Házat

A „Mentsük meg Amerikát” (Save America) elnevezésű, csaknem két órán át tartó rendezvényen a volt elnök – az idén novemberben esedékes félidős választásokra utalva – kijelentette: fontos, hogy a republikánusok mind a képviselőházban, mind pedig a szenátusban visszaszerezzék a többséget.

4 éves kortól szexuális neveléssel érzékenyítenek a holland óvodákban

Hollandiában a gyermekek szexuális nevelését már négyéves kortól elkezdik, és minden korosztály számára különböző módon oktatják – erről ír a Dutchreview az egyik cikkében. Az oktatásokon nyíltan beszélnek a diákokkal a genderidentitásról és a homoszexualitásról is. Az újság szerint a kisgyerekek hamar megtanulják, hogy „tökéletesen természetes, hogy két férfi vagy két nő szeretik egymást„. A szülők, ha akarnának, sem tehetnének ellene semmit, az állami óvodákban és iskolákban ez kötelező nevelési feladat – írja az Origo.

Rasszista vallomás

Rasszista vallomás

„A cég még tavaly döntött a névváltoztatásról, mivel a régi név és a fekete idős urat ábrázoló logó a felmérések szerint rasszista sztereotípiákat idéz.”

Tudtad, hogy te vagy a legkorruptabb az Európai Unióban?

Tudtad, hogy te vagy a legkorruptabb az Európai Unióban?

Legalábbis a baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint.

Budapest: lányok csókolóztak az iskolapadban tanórán

Budapest: lányok csókolóztak az iskolapadban tanórán

Amikor Solymos Tóni és az Express együttes 1968-ban megírta az „Ó egy kis csók, nem nagy kérés, ezt te is jól tudod” kezdetű, ma is kedvelt dalát, nagy valószínűséggel esze ágába sem jutott, hogy ez a csók nem egy fiatal pár, pontosabban nem feltétlenül egy fiatal fiú és lány egymáshoz vonzódásának gyümölcse.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére