Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A fagyi visszanyalt: Márki-Zay belebukott saját „okosságába”

Horváth K. József

2021.12.15. 16:40

Van úgy, hogy a fagyi visszanyal. Márki-Zay Péter tegnap túlságosan is odatartotta neki a képét, így nem kell csodálkoznia a lecsöpögő következményeken. Főleg akkor, ha Márki-Zay azt sem tudja, hogy az általa vezetett baloldal mit akar kérdezni az általuk kezdeményezett referendumon.

 

Ugye a kormány gyermekvédelmi népszavazás-indítványozása után a baloldal nagyon nem fért a bőrébe, hogy le ne maradjon. Összeraktak hát ők is pár témát, amelyek közül a Kúria kettőt jóvá is hagyott, a normális jogállami működést újból alátámasztva. Az más lapra tartozik, hogy a Fudan Egyetemmel kapcsolatos kérdésük vagy az álláskeresői járadék témaköre fajsúlyában egyáltalán nem fogható a kormány gyermekvédelmi témájához. De ezt hagyjuk, ez legyen az ő bajuk.

Kérdés ugyanis, melyik az a magyar család, amelyik ne tiltakozna hevesen az ellen, hogy az óvodákban és iskolákban LMBTQ-aktivisták érzékenyítsék a szexualitás témakörében a gyerekeket, amihez minden józan magyar ember szerint senki másnak nincs köze, mint a szülőnek. Miközben a baloldal és Brüsszel ezt hevesen támogatja. Ha valami közérdekű kérdés, akkor ez az.

Az viszont, amit Gyurcsányék eszeltek ki, enyhén szólva nem biztos, hogy eléri a Nagykörúton kívül élő emberek ingerküszöbét. De nem baj. Így legalább a magyarokkal következetesen ellenséges uniós biztos, Vera Jourová ismételten meggyőződhet róla, hogy a jogállam igenis működik Magyarországon. Újfent le lehet tagadni. Lesz tehát népszavazás a Fudanról, és lesz az álláskeresési járulékról is. Feltéve, ha a ballibek össze tudják gyűjteni hozzá a 200 ezer aláírást.

Ráadásul a dolognak nagy feneket is akartak keríteni: Márki-Zay Péter vezetésével hatalmas sajtótájékoztatót tartottak a Parlament előtt. Ott volt, aki élt és mozgott. Móka Miki szavaival: Jóska, Sára, Tercsi, Fercsi, Kata, Klára s valahány név a naptárba. A Fudan Egyetem helyes kiejtésével még nem is volt probléma, ám az álláskeresési járadéknál már jött a fagyi, és vissza is nyalt.

„Az egész Európai Unióban a legrövidebb támogatás, 30 nap jár jelenleg az álláskeresőknek, ezt most – a Covid idején állásukat vesztettek támogatására – 90 napra szeretnénk emelni” – mondta gúnyolódni óhajtó hangsúllyal Márki-Zay Péter, a magát rendre jobboldalinak füllentő, valójában virtigli baloldali miniszterelnök-jelölt.

Érezvén a büdöset, a bejelentésre bizony felkavarta a leveleket szél. Erre azonnal a mikrofonhoz pattant az ATV nemrég még magát mérhetetlenül függetlenobjektívnak beállító műsorvezetője, Simon András, aki ma már – nettó balos tótumfaktumként – Márki-Zay Péter stábjának kommunikációs tanácsadója, hogy kijavítsa főnöke ostobaságát. Így: „Csak pontosítás, hogy természetesen most 90 nap az álláskeresési járuléknak az időtartama, és az egyesült ellenzéknek az a célja, hogy ezt 180 napra emeljék.” Ám az ő kiigazítása sem sikerült valami jól, mert a baloldal 270 napra akarja a népszavazás révén felemeltetni az álláskeresési járadék idejét.

A húszforintos kérdést végül Kunhalmi Ágnesnek sikerült hibátlanul megválaszolnia. Ha Ágika Egri János egykori tévés Elmebajnokságán indult volna, a helyes válaszért talán még egy hangszórót is hazavihetett volna. Harmadikra tehát csak-csak sikerült.

Szóval: a lényeg a lényeg, finoman szólva nem a legfényesebb intellektuális teljesítmény Márki-Zay részéről, hogy lényegében azt sem tudja, mi a tárgya annak a népszavazásnak, amelyet a Kúria továbbengedett, s amellyel kapcsolatban Márki-Zay a Parlament előtti giga-sajtótájékoztatón igyekezett mellet döngetni.

És ez az az ember, aki szemrebbenés nélkül leostobázza a szavazókat, a fideszeseket sötétben tartott, trágyával etetett gombának nevezi, akik egy keresztrejtvényt sem tudnának megfejteni, a falusiakról pedig mint egyszerű, tudatlan emberekről beszél.

Még szerencse, hogy napjainkban télvíz idején is lehet fagyit kapni...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

A cikkben változtatás nélkül közöljük Varga Ádám, a Pesti Srácok újságírójának nyílt levelét.

Lengyel nagykövet: megállapodás született az EU-ban az orosz olaj árplafonjáról

Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz – erről tájékoztatta az újságírókat Andrzej Sados, Lengyelország Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője pénteken.

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Egy temetőben is vidámabb a hangulat, mint a tegnap este a német válogatott öltözőjében volt A Nationalelf 4-2-re verte Costa Ricát, ám ez kevés volt, 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól. A Bild kínos részletességgel számolt be a német búcsúról. A brüsszeli marokkóiak pedig újra tüzesen ünnepelték, hogy a számukra otthont biztosító Belgium csapata kiesett. 

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén.

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére