Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A fagyi visszanyalt: Márki-Zay belebukott saját „okosságába”

Horváth K. József

2021.12.15. 16:40

Van úgy, hogy a fagyi visszanyal. Márki-Zay Péter tegnap túlságosan is odatartotta neki a képét, így nem kell csodálkoznia a lecsöpögő következményeken. Főleg akkor, ha Márki-Zay azt sem tudja, hogy az általa vezetett baloldal mit akar kérdezni az általuk kezdeményezett referendumon.

 

Ugye a kormány gyermekvédelmi népszavazás-indítványozása után a baloldal nagyon nem fért a bőrébe, hogy le ne maradjon. Összeraktak hát ők is pár témát, amelyek közül a Kúria kettőt jóvá is hagyott, a normális jogállami működést újból alátámasztva. Az más lapra tartozik, hogy a Fudan Egyetemmel kapcsolatos kérdésük vagy az álláskeresői járadék témaköre fajsúlyában egyáltalán nem fogható a kormány gyermekvédelmi témájához. De ezt hagyjuk, ez legyen az ő bajuk.

Kérdés ugyanis, melyik az a magyar család, amelyik ne tiltakozna hevesen az ellen, hogy az óvodákban és iskolákban LMBTQ-aktivisták érzékenyítsék a szexualitás témakörében a gyerekeket, amihez minden józan magyar ember szerint senki másnak nincs köze, mint a szülőnek. Miközben a baloldal és Brüsszel ezt hevesen támogatja. Ha valami közérdekű kérdés, akkor ez az.

Az viszont, amit Gyurcsányék eszeltek ki, enyhén szólva nem biztos, hogy eléri a Nagykörúton kívül élő emberek ingerküszöbét. De nem baj. Így legalább a magyarokkal következetesen ellenséges uniós biztos, Vera Jourová ismételten meggyőződhet róla, hogy a jogállam igenis működik Magyarországon. Újfent le lehet tagadni. Lesz tehát népszavazás a Fudanról, és lesz az álláskeresési járulékról is. Feltéve, ha a ballibek össze tudják gyűjteni hozzá a 200 ezer aláírást.

Ráadásul a dolognak nagy feneket is akartak keríteni: Márki-Zay Péter vezetésével hatalmas sajtótájékoztatót tartottak a Parlament előtt. Ott volt, aki élt és mozgott. Móka Miki szavaival: Jóska, Sára, Tercsi, Fercsi, Kata, Klára s valahány név a naptárba. A Fudan Egyetem helyes kiejtésével még nem is volt probléma, ám az álláskeresési járadéknál már jött a fagyi, és vissza is nyalt.

„Az egész Európai Unióban a legrövidebb támogatás, 30 nap jár jelenleg az álláskeresőknek, ezt most – a Covid idején állásukat vesztettek támogatására – 90 napra szeretnénk emelni” – mondta gúnyolódni óhajtó hangsúllyal Márki-Zay Péter, a magát rendre jobboldalinak füllentő, valójában virtigli baloldali miniszterelnök-jelölt.

Érezvén a büdöset, a bejelentésre bizony felkavarta a leveleket szél. Erre azonnal a mikrofonhoz pattant az ATV nemrég még magát mérhetetlenül függetlenobjektívnak beállító műsorvezetője, Simon András, aki ma már – nettó balos tótumfaktumként – Márki-Zay Péter stábjának kommunikációs tanácsadója, hogy kijavítsa főnöke ostobaságát. Így: „Csak pontosítás, hogy természetesen most 90 nap az álláskeresési járuléknak az időtartama, és az egyesült ellenzéknek az a célja, hogy ezt 180 napra emeljék.” Ám az ő kiigazítása sem sikerült valami jól, mert a baloldal 270 napra akarja a népszavazás révén felemeltetni az álláskeresési járadék idejét.

A húszforintos kérdést végül Kunhalmi Ágnesnek sikerült hibátlanul megválaszolnia. Ha Ágika Egri János egykori tévés Elmebajnokságán indult volna, a helyes válaszért talán még egy hangszórót is hazavihetett volna. Harmadikra tehát csak-csak sikerült.

Szóval: a lényeg a lényeg, finoman szólva nem a legfényesebb intellektuális teljesítmény Márki-Zay részéről, hogy lényegében azt sem tudja, mi a tárgya annak a népszavazásnak, amelyet a Kúria továbbengedett, s amellyel kapcsolatban Márki-Zay a Parlament előtti giga-sajtótájékoztatón igyekezett mellet döngetni.

És ez az az ember, aki szemrebbenés nélkül leostobázza a szavazókat, a fideszeseket sötétben tartott, trágyával etetett gombának nevezi, akik egy keresztrejtvényt sem tudnának megfejteni, a falusiakról pedig mint egyszerű, tudatlan emberekről beszél.

Még szerencse, hogy napjainkban télvíz idején is lehet fagyit kapni...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére