Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A dühös Dobrev, az államadósság és a kínai nagy fal

Horváth K. József

2021.09.16. 16:40

Dobrev Klára nem mulaszt el egyetlen alkalmat sem, hogy támadja a kormányt. Akár van rá oka, akár nincs.

 

Legtöbbször, ugye, nincs, sőt – az ismert bolsi tempó szerint – olyasmit is szívesen a nyakába varr, amit ők követtek el, vagy ők akarnak elkövetni. Ugye, az általuk széltében-hosszában belengetett alkotmánypuccsra szerinte azért van szükség, mert a Fidesz kizárólagos hatalomra tör. Nos, miután a Fidesz nem tör kizárólagos hatalomra, erre semmiféle bizonyíték sincs, sőt baloldali jogászok szerint is mindent törvényesen csinál, így nincs miről beszélni. Lázítani persze lehet vele, ahogy a gyurcsányisták hazudozása mindig is ezt szolgálja, ettől azonban még a közjogi helyzet Magyarországon annyira törvényes, amennyire csak lehet.

A minap pedig Gyurcsányné az ország eladósításával kezdte vádolni a Fideszt. „Ha még egyszer nekem egy fideszes azt mondja, hogy a baloldali kormányok adósították el az országot, akkor nagyon dühös leszek” sikoltozta az ATV-ben. Az a Dobrev Klára harsogta mindezt, aki EP-képviselőként mindent elkövetett azért, hogy a Magyarországnak járó EU-s pénzeket hazánk ne kaphassa meg. Félreértés ne essék, nem azért lobbizott, hogy megkaphassa, nem azért, hogy az ország gazdagodjon, hogy az emberek jobban éljenek, hanem azért, hogy Magyarország ne kaphassa meg.

Mint aki saját hazája, a magyar emberek ellen követ el merényletet. Nyilvánvaló, a gyurcsányistáknak nem pusztán érdek, hanem öröm is, ha ronthatják a kabinet helyzetét, hogy közelebb kerülhessenek a vágyott jövő évi kormányváltáshoz.

Tudjuk, a baloldalon különös dolgoknak képesek örülni. Molnár Zsolt MSZP-s korifeus például a Tranziton arról beszélt, hogy harcostársai lecsófőzés közben belepisilnek a bográcsba...

Az viszont különösen ízléstelen, pontosabban különös arcátlanság, ha valaki a Fideszt vádolja az ország eladósításával, amivel most rukkolt elő Dobrev. Az a Gyurcsányné mondja ezt, aki jól tudja, hogy az MSZP országlása idején a Fidesz által örökül hagyott 52 százalékról a 2010-es kormányváltásra 80 százalék fölé emelkedett az ország államadóssága. Ezt sikerült a Fidesznek lefaragnia úgy, hogy a járvány előtti tervek már 60 százalék alatti szintet irányoztak elő 2022-re. A hitelminősítők nem győzték jobb és jobb besorolásba helyezni hazánkat. Aztán sajnos jött a járvány, ami átírta a fogatókönyvet.

Ebben a helyzetben van képe a baloldalnak Dobrevvel az élen áskálódni az Európai Uniónál, hogy hazánk ne kapja meg a neki járó brüsszeli pénzeket, beleértve a helyreállítási alapot is.

Azért vessünk egy pillantást arra, mi is történt az államadóssággal 2002 és 2010 között. Gyurcsányék, ugye, teljesen kiszolgáltatottá tették az országot a külföldi hitelezőknek, az IMF-nek és a Soros-féle spekulánsoknak. Eladósították az államot, a családokat, az önkormányzatokat. Gyurcsányék ebben a nyolc évben 200 milliárd forintról 7500 milliárdra növelték a családok eladósodását, és 200 milliárd forintról 1200 milliárdra az önkormányzatok adósságát.

Hatalmas, 20 milliárd eurós IMF-hitelt vettek fel. Cserében korlátozniuk kellett egyebek mellett a bérek és a nyugdíjak kifizetését. Az összeg nagyságára jellemző, hogy – az MTI 2008-as híre szerint – az 5400 milliárd forintos hitelből a 6352 kilométer hosszú kínai nagyfalhoz hasonló méretű autópályát építhettek volna, ha nem a pénzügyi szektorra, az államadósság törlesztésére és a forint védelmére kellett volna fordítani a pénzt.

És akkor jön Dobrev, s azt meri kijelenteni, hogy dühös lesz, ha azt mondja neki egy fideszes, hogy a baloldal adósította el az országot.

Hát rajta, dühöngjön csak, kedves Klárika!

Ettől a valóság még nem fog haptákba állni ön előtt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ködösít a Gyurcsány-lista a migrációval kapcsolatban

Ködösít a Gyurcsány-lista a migrációval kapcsolatban

Márki-Zay Péter bevándorláspárti megszólalásai és a migrációval összefüggő jogi lehetőségei.

Karácsony továbbra is megszüntetné a Fideszt, a szavazóival együtt. Jó, mi?

Karácsony továbbra is megszüntetné a Fideszt, a szavazóival együtt. Jó, mi?

Karácsony a Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésén igyekezett elmagyarázni, hogy értette a Fidesznek és támogatóinak megszüntetéséről szóló kijelentését, amely eleve méretes ostobaságnak hangzott. Ennek ellenére érdemes komolyan venni. A történelem Kunnal, Rákosival, Kádárral az élen ugyanis erre int. A főpolgármester meg akarja szüntetni a Fideszt, sőt a Fidesz szavazóit is.

A BBC megvédi a szerkesztőségét a transzlobbival szemben

A BBC megvédi a szerkesztőségét a transzlobbival szemben

Az LMBTQ-imádóknak most éppen az a bajuk, hogy a BBC megírta, hogy a „ciszleszbikusokat” rendszeresen zaklatják a transznemű leszbikusok.

A kérdésért kitiltás jár Brüsszelben

A kérdésért kitiltás jár Brüsszelben

Kérdezni mertem, ezért kitiltással fenyegetett meg az Európai Parlament. Azok tiporják sárba a sajtószabadságot, akik állandóan aggódnak érte.

Márki-Zay és Gyurcsány a migráció korlátozása helyett a befogadást hangsúlyozza

A baloldal régóta elkötelezett a nyílt társadalom eszméje mellett, és ebben kulcsszerepe van a bevándorlás ösztönzésének – áll a Századvég Alapítvány elemzésében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Már a dinókkal riogat az ENSZ

Már a dinókkal riogat az ENSZ

Szintet lépett a klímaváltozástól való félelem az ENSZ-ben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére