Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A DK szerint vannak a magyarok, meg az európai magyarok

Fábián Eszter

2022.05.03. 15:40

Legalábbis szerintük.

 

Nem vagyok egy nagy szemfüles (bár ehhez nem is kell annak lenni, haha) de feltűnt, hogy minden DK-s politikus az utóbbi hónapban, ki április elején, ki egészen a hónap végén, de megváltoztatta a Facebook-os borítóképét ugyanarra a fotóra.

A képen lévő szöveg így szól: Mi vagyunk az európai magyarok!

 

 

Nem újdonság tőlük ez az európaizás, kb. minden szlogenjükben, kampányszövegükben ez kiemelt helyet foglal el. De gondoljunk csak Dobrev korábbi videójára, ahol az Egyesült Európai Államokról beszél. Szóval kínosan törekednek arra, hogy az „európaiságot” – bármit is jelentsen ez – Magyarországon mindenképp velük azonosítsák.

Számukra (a magyar emberek nagy részének, úgy tűnik nem) ez jól cseng, a „nyugatra”, a jövőre, a fejlődésre próbálnak hatni, ezt az asszociációt igyekeznek elérni a fejekben ezzel a szóval.

De nézzük ezt a mondatot. Bár tanultam politika kommunikációt meg marketinget is, ám ehhez az elemzéshez nem igazán szükséges bármilyen szakmai előtudás, hiszen ennél jóval egyszerűbb, és szembetűnőbb ez az üzenet.

Ha ugyanis kijelented azt, hogy te vagy én, jelen esetben MI vagyunk az európai magyarok, az egyértelműen kizárólagosságot képez.

Magyarul mindenki más nem az.

Ők feltehetően a többi párttal szemben igyekeztek ezt a testtartást felvenni, velük szemben meghatározni magukat, azonban ez az üzenetből egyáltalán nem derül ki, sőt a társadalom egészére mutat. Vagyis: vannak magyarok akik nem európaiak.

Ez pedig egy újabb bődületes baromság, egy ordító szembenállás. Mert Európa egy kontinens, kedves DK, amiben vannak országok, ahol élnek emberek, akik – bármilyen furcsa – is, de európaiak.

Persze lehet folytatni a saját játékainkat, lehet szólni csak a sajátjainkhoz, lehet különbséget tenni európai meg nem európai magyar között, ez azonban – ha még nem tudnák – nem a politikai sikerek felé fog vezetni. Ahogy a megosztás, sosem hozza el az összetartást.

De persze ezt ők biztosan nem így látják, sem a PR-szakembereik, hiszen akkor nem üvöltenék ezt nagy mellénnyel büszkén a világba.

DK, csak így tovább!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Franciaország – Dánia.

Szijjártó ezúttal egy francia tévériportert lepett meg magyarvédő válaszaival

Szijjártó ezúttal egy francia tévériportert lepett meg magyarvédő válaszaival

Az igazságot mindig meg lehet védeni, még Párizsban is – Szijjártó Péter ezzel az üzenettel osztotta meg interjúját a Facebookon, amelyet a France 24 angol nyelvű francia televíziócsatorna Talking Europe című politikai műsorában adott.

Dollárbaloldal: így ömlött a pénz a Bajnai-cégekhez

A Nemzetbiztonsági Bizottság által szerdán nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján egyértelmű, hogy a baloldali kampány központi „agya” a DatAdat-csoport volt. Ennél a cégnél találkozott a régi baloldali gárda és a külföldről érkezett pénz, valamint kampánytechnika. A most nyilvánosságra került adatok alapján kulcsszerep jutott a 2019-es önkormányzati választáson már bevetett, DK-közeli EzaLényeg nevű szélsőbaloldali lejárató portálnak is.

Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

A köztársasági elnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására látogat az ukrán fővárosba.

„A magyarországi választásokba történő külföldi beavatkozásként értékelhetjük a baloldal botrányos kampányügyét”

„A magyarországi választásokba történő külföldi beavatkozásként értékelhetjük a baloldal botrányos kampányügyét”

A baloldal külföldi finanszírozásáról kérdezte a 888.hu ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogászt, a Századvég Alapítvány jogi szakértőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére