Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A DK-s Kálmán Olga vajjal a fején kiment a napra...

Horváth K. József

2022.09.27. 16:00

Kálmán Olga, a DK parlamenti frakciójának szóvivője tegnap úgy leégett a parlamentben, ahogy arra csak egy tudálékos, magát nagyra tartó, épp ezért saját helyét megítélni nehezen tudó kommunista képes.

 

Az azonnali kérdések és válaszok órájában Kálmán a miniszterelnököt kérdezte. Ugye a címben benne van a műfaj maga. Valaki kérdez valakit, mert nem tud valamit, a kérdezett pedig a legjobb tudása szerint válaszol neki. Így megy előre a világ, ezért van ez a műfaj a parlament napirendjén.

Nos, Kálmán Olga a maga kellően pökhendi módján előadta, hogy lényegében nem akart semmit megtudni Orbán Viktortól. A feltett kérdést nyilvánvalóan csak ürügynek használta. Úgy tett, mintha nem hallotta volna a választ, hogy megpróbálja ezzel is lejáratni a miniszterelnököt. A kormányfő arcába vágta, hogy nem válaszolt a kérdésre, nagy délcegen kijelentette, hogy majd ő elmondja, mi a válasz.

A párbeszéd így zajlott le:

Kálmán Olga: „Meddig folytatják minden létező eszközzel az élelmiszer árak emelését? Mikor lesz ennek már vége, miniszterelnök úr?”

Orbán Viktor: „Akkor, amikor a szankcióknak. Amint vége van a szankcióknak, azonnal csökkenni fognak az élelmiszer árak.”

Kálmán Olga: „Nem válaszolt a kérdésre, hogy mikor lesz vége az élelmiszerár-drágulásnak? Úgyhogy akkor én majd elmondom. Akkor lesz vége, amikor vége lesz az Orbán-kormánynak. Éppen ezért alakította meg Dobrev Klára az árnyékkormányát.”

 

Tényleg nem válaszolt volna Orbán?

Netán a DK szóvivője nem vett tudomást a szankciók miatti áremelkedésekről szóló a válaszról, mert neki fontosabb volt az Orbán-kormány bukását asztalra tenni, meg hogy beszélhessen a Dobrev-féle árnyékkormányról. Mintha az legitim trónkövetelő lenne, mintha óriási tömegtámogatása már be is nyomná a tagjait a bársonyszékekbe. Persze ez még véletlenül sincs így. Hiába a legerősebb ellenzéki párt a DK, jelenlegi 5-6 százalékos támogatottsága épphogy arra elég, hogy egy választáson szerencsés esetben bejusson a parlamentbe. Nemhogy igazi kormányt alakítson.

Az orosz energiaexportot sújtó szankciókról persze Kálmán tudomást sem vett, ami egyértelmű oka az infláció emelkedésének. A baloldal ugyanis – Gyurcsánnyal az élen – szankció és háborúpárti.

A miértre az ülésen maga Orbán Viktor adta meg a választ.

Ezt mondta a kormányfő:
„A teljes magyar baloldal kampányát külföldről, méghozzá bevallottan az Egyesült Államokból fizetik. Ezt senki sem tagadja ma már. Külföldi támogatást elfogadni a választási kampányhoz, tisztelt Baloldaliak, törvénytelen. Ezt Önök is tudják. Másrészt Önök dörzsölt politikusok, azt is tudják, hogy ennek mindig megkérik az árát; ez egyszeregy, és ez látszik is. Az a meggyőződésem, hogy Önök azért szankciópártiak, azért támogatják a bevándorlást, azért támogatják a háborút, mert ezt kérik Önöktől. Aki fizeti a számlát, az rendeli a nótát. Ezt a nótát hallgathattuk itt meg a mai napon.”

 

Itt van hát a kutya elásva.

A magát nagykanállal evő politikusnak képzelő Kálmán Olgának már nyilván nem fontos a közmondásba jegecesedett alapszabály: akinek vaj van a fején, ne menjen a napra. Mert ugye azt gondolja, neki már mindent szabad.

Sőt, az egész baloldal bűntelennek érzi magát, ezért hadovált tegnap az ülésteremben a vezérük, Gyurcsány az erkölcsről.

A józan magyarok meg úgy nevetnek rajtuk, mint az árpacipó a kemencében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére