Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A DK elefántnak akart látszani, de kis egér lett belőle

Horváth K. József

2021.10.25. 18:00

A Demokratikus Koalíciót nagyon mellbe vághatta az az óriási különbség, amely a Békemenet résztvevőinek hatalmas száma és a gyurcsányisták Hősök terén tartott nagygyűlésén megjelenteké között volt. Így mai sajtótájékoztatójukon azonnal törvénytelenségről kajabáltak, és számlákat követelnek a buszoztatás költségeiről.

 

Megértem a döbbenetüket, hiszen minden idegszálukkal el akarták játszani a magát elefántnak gondoló kis egeret. Tudják, amikor a viccben ezek mennek át a hídon, akkor a kis egér azt kérdi az elefánttól: „Hallod, hogy dübörgünk?”

Gyurcsányék el akarták játszani a dübörgőt, hogy a Hősök terén összejött gyülekezet egy lapon emlegethető a Békemenet létszámával, magyarán: ők is legalább akkora tényezői a közéletnek, mint a kormányt adó Fidesz–KDNP és a velük rokonszenvező emberek milliói, akik közül több százezren el is mentek a szombati Békemenetre.

Egész pontosan – a rendőrségtől származó adatok szerint – 200-250 ezer ember vett részt a Békemeneten, míg a Gyurcsány-parádén ennek egy, azaz egyetlen százaléka, 2500. Hiába akarta az ATV lekicsinyelni a Békemenet létszámát több tízezer főre, míg a másik oldal résztvevőinek számát feltupírozni. Hiába akartak dübörögni a hídon kis egér módjára, ez egyszerűen nem jött össze. Ahogy a kis egér, úgy ők is egyszerűen nevetségessé váltak. Hont András, a kormánypártisággal nehezen vádolható baloldali publicista például Facebook-oldalán azt írta: „És akkor most ismertetjük, hogy kik jelentek meg az ellenzéki tüntetésen. Név szerint.”

Farkasházy Tivadar pedig, tudják, aki akkor örül, ha kikap a magyar focicsapat, mert az bosszúság Orbánnak, szóval az egykori Heti Hetes egyik nagy hangú Orbán-gyalázója szintén nehezen tért napirendre a Békemenet és a DK-nagygyűlés közti ordító létszámkülönbségen, ezért kétségbeesett Facebook-bejegyzésében „buszmagyaroknak” volt szíves titulálni azon résztvevőket, aki a fővárostól távolabbról érkeztek a menetre. Azt a rosszindulatú feltételezését osztva meg az olvasóval, hogy jármű nélkül ezek a magyarok biztosan nem utaztak volna föl a budapesti demonstrációra.

Gyurcsány Ferenc megpróbálta menteni a menthetőt, szóvivőjével törvénytelenséggel igyekezve vádoltatni a buszoztatás szervezőit, izgatottan keresve a számlákat arról, ki mennyiért szállhatott fel vidéken vagy a határon túl a Békementre induló autóbuszokra.

Nincs kétségem afelől, hogy minden törvényesen zajlott. Egy ilyen hatalmas demostráción való részvétel megszervezése egyszerűen nem is történhetett másképp. A Békemenet hitelességét egyszerűen nem lehet ilyen pimf dolgokkal aláásni. Legalábbis a jobboldalon nem. A baloldalon persze minden lehet. Könnyen elképzelhető, hogy Gyurcsányék – túl a gyűlöletszítás aktuális formájának gyakorlásán, a Békemenetre való sárdobáláson – azért tesznek föl ilyen átlátszó kérdéseket, mert magukból indulnak ki.

Nem árt tudni, a szivárványkoalíciónak sem tiltotta meg senki, hogy busszal hozza föl szimpatizánsait a Hősök terére. Csakhogy nyilván senkit nem találtak, akiért érdemes lett volna buszokat küldeni.

Mert a Békemeneten való részvétel szempontjából nem a szervezési kérdések a fontosak, hanem a szándék megléte. A magyarok akarata. Az, hogy az ország minden sarkából és a határon túlról is tömegével akartak részt venni ezen a felemelő, ’56 hősei melletti és 2006 terroristái elleni demonstráción.

Gyurcsány tizenkettedik éve van ellenzékben, azóta nyolc Békemenetet szerveztek. Egyiken nagyobb tömeg jött össze, mint a másikon. Eközben Gyurcsánynak egyetlen a Békemenetekhez fogható politikai megmozdulást sem sikerült szerveznie. Sőt! A most először összejött teljes összefogás demonstrálására hivatott Hősök terei gyűlés az egyik legkisebb volt az összes közül.

Gyurcsányék igazolták hát kisegér-szerepüket, akik elefántnak akarnak látszani. Így legalább már nemcsak a viccen lehet nevetni, ha ezt a tréfát valaki elmeséli, hanem az áthalláson is, amely elvezet a Fletó–Márki-Zay vezette csipet csapat hazugságaihoz.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jé, Márki Zay bevallotta, mindenben egyetért Gyurcsánnyal

Jé, Márki Zay bevallotta, mindenben egyetért Gyurcsánnyal

Voltaképpen csak idő kérdése volt, hogy Márki Zay Péter mikor mondja ki a saját szájával, amit enélkül is mindenki eddig is kézenfekvőnek tartott. Márki Zaj most közösségi oldalán videóban mondta el, hogy mindenben egyetért Gyurcsánnyal.

Bangóné ma is a plakáton vigyorogna

Bangóné ma is a plakáton vigyorogna

Napra pontosan 17 évvel ezelőtt történt a rendszerváltás utáni magyar politika első és azóta is egyik legocsmányabb eseménye. 2004. december 5-én tartották azt a népszavazást, amelyen a külhoni magyarok kettős állampolgárságáról lehetett dönteni. Ugyan a voksolók többsége az igen-re szavazott, de Gyurcsányék undorító kampánya a szavazásra jogosultak többségét távol tartotta.

Önkéntesség Világnapja

Önkéntesség Világnapja

Az Önkéntesség Világnapja alkalmából Orbán Viktor kilenc új képet töltött fel Facebook-oldalára az adventi készülődésről. Egy önálló videót pedig a Bazilika környékén zajló adventről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére