Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A demokráciáért aggódnak, de cenzúrát vezetnének be a nyugati liberálisok

888.hu

2018.11.11. 15:01

A nyugati liberális szalonokban már egy ideje úgy gondolják, hogy fenyegetést jelentenek a nyilvánosságra nagy internetes platformok. Errõl a témáról a 888.hu is élénk vitát folytat, de mi a liberális megmondóemberekkel ellentétben nem cenzúrázni, hanem szabaddá szeretnénk tenni a véleménynyilvánítást.

A brüsszeli bürokraták által pénzelt Euronews interjút készített Jonathan Taplin amerikai íróval, aki szerint a Facebook, a Google, a YouTube és a Twitter valódi veszélyt jelent a demokráciára.

Az írónak természetesen nem a féktelen cenzúrával, vagy a jobboldali, konzervatív vélemények elhallgattatásával van baja, hanem elsősorban a közösségi médiában terjedő álhírekkel és a hamis profilokkal.

Ez a narratíva természetesen a közösségi oldalak liberális kritikáját hivatott erősíteni, hiszen Trump megválasztása után a haladó fejekben a vélemény-, a sajtó- és a szólásszabadságot a kitalált orosz hekkerektől való félelem váltotta fel.

Emlékezzünk csak vissza a magyarországi választásokra: itthon jó előre, amerikai demokratáktól és ki tudja, hogy milyen külföldi szolgálatoktól ellesett mintára a Political Capital bedobta, hogy az oroszok befolyásolhatják az áprilisi választásokat. Természetesen nem történt ilyen, de ettől még bepróbálkoztak.

Most, a közelgő európai parlamenti választásra is megpróbálják felépíteni a mindent befolyásolni tudó orosz hekkerek imázsát, amelyekre majd jól rá lehet fogni a liberális és baloldali politikai formációk bukását. Hiszen a liberális pártok vezetői és követői egy alternatív, a realitással köszönőviszonyban sem lévő párhuzamos valóságot építettek fel, orosz hekkerekből, Putyin internetes hadseregéből, filantróp milliárdosokból, genderfluid lényekből. Mindezt megfűszerezték a "migráció pozitív hatásairól" szóló elméletekkel és azóta ezzel bombázzák a világ normálisabb részét. Aki ezek ellen szót emel, az vagy orosz hekker, vagy populista hőzöngő. A közösségi médiából pedig kiirtják a vitakultúra és az ellenvélemények ír magjait is.

Az amerikai írónak abban viszont igaza van, hogy a legnagyobb gond az óriáscégek monopolhelyzetével van. Hiszen nem tudunk alternatívák közül választani. 

Pontosabban, a liberálisok által beígért nyitott, szabad és biztonságos internet 2018-ra digitális diktatúrává változott.

Hiszen rendszerint baloldali és liberális nyugati tartalmak, narratívák, vélemények nyernek teret a közösségi platformokon. Nemrég a német médiára rálátó Andreas Rödder történész, a CDU-hoz közel álló Konrad Adenauer Alapítvány elnökségi tagja kereken kijelentette, hogy Németországban a politikai vélemények többsége Merkel-párti. Franciaországban, Amerikában és úgy általában a világ nyugati féltekén a politikai vélemények 80 százaléka liberális, bevándorláspárti vagy baloldali. Miközben ezen álláspontok egyáltalán nem találkoznak az átlagember napi problémáival, szokásaival, hagyományaival.

A 21. század digitális diktatúrájában ezeket a véleményeket erőszakolják le minden egyes Facebook-felhasználó és a Google-ön kereső ember torkán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére