Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A CNN a balliberálisok ideológiai csatornájává avanzsált

Szűcs Gábor

2021.12.03. 18:00

A héten ismét Szijjártó Péter volt a CNN vendége. A kormánytag már majdnem annyit szerepel a globális baloldali hálózat első számú propagandatelevíziójában, mint – a nemzetközi szinten kiemelkedő fontosságú – Márki-Zay Péter. A CNN az a hely, ahova rendszerint bokszzsáknak hívják a magyar külügyminisztert, de végül a pofonokat ő adja az aktuális „fake news sztárriporternek”. Ismét nem akartak semmit megtudni, csak elmondani, hogy diktatúra van. A vaskézzel irányított pártsajtóban elhangzott beszélgetés legfontosabb részeit vesszük górcső alá.

 

„Az önök országának viszonylag alacsony az átoltottsága” – kezdte in medias res a riporter. Milyen furcsa, hogy az amerikai közvélemény érdeklődést mutat a magyar átoltottsági adatok iránt. Különös, hogy amíg az Európai Unió élvonalában voltunk, és – ahogy arra Szijjártó Péter is utalt – amíg elsők között értük el, hogy a lakosság hatvan százaléka felvegye a vakcinát (ami a gazdaság újraindítása miatt volt elsődleges), addig a nézők ezen igényét nem igyekezett kielégíteni a CNN. Egyébként jelenleg hetven százaléknál járunk, illetve első vagyunk az unióban azoknak az arányát tekintve, akik éltek a harmadik oltás lehetőségével.

Hala Gorani éles váltással ugrott a következő témára, amellyel megfoghatja a külügyminisztert, ez pedig a baloldal elnyűhetetlen furkósbotja, a jogállamiság volt. Bármily meglepő, ebbe is beletört a kiképzett propagandista bicskája, aki – a szupranacionális szervezet baloldali többségének szócsöveként – elárulta: az EU továbbra sem elégedett (!) a magyar demokrácia helyzetével. Nos, egyrészt kit érdekel, hogy a föderalista hangadók mit gondolnak, másrészt mi pedig az ő jogállamiság-felfogásukkal nem vagyunk elégedettek. Nem tetszik, többek között, hogy a konstans intervenciós kísérleteik keretében előre meghozott ítélettel küldenek hozzánk vizsgálóbizottságot, hogy a közös költségvetésből finanszíroznak olyan digitálismédia-megfigyelőközpontot, amely az online tartalmak szűrésére (cenzúrázására) hivatott, és kizárólag balliberális újságírók dolgoznak benne, hogy előre megmondják, hogy nem lesznek tiszták a választások, hogy nem akarják kifizetni a nekünk jogosan járó forrásokat, és még hosszasan sorolhatnánk.

Ha már uniós források, a riporter kritizálta az EU-s pénzek felhasználását és átláthatóságát hazánkban – enyhe balladai homállyal fedve azon prekoncepcióját, hogy Magyarországon virágzik a korrupció. Nyilván nincs tisztában a Nemzeti Korrupcióellenes Program eredményeivel, a 2020–2022 közötti időszakra szóló, jelenleg végrehajtás alatt álló középtávú Nemzeti Korrupcióellenes Stratégiával, illetve hazánk nemzetközi korrupciós mutatóival – már azokkal, amelyeket a tények és nem a Soros-szervezetek állításai támasztanak alá. A magyar ügyészség az uniós átlagot lényegesen meghaladó mértékben, az OLAF által kezdeményezett ügyek 45 százalékában emelt vádat 2012 és 2018 között (az uniós átlag akkor 36 százalék volt). Ez a szám Németországban 21, Franciaországban 25, Romániában pedig 30 százalék. 2020-ban a magyar hatóságok által kivizsgált ügyek kétharmadában történt vádemelés, ami uniós szinten kiemelkedőnek számít, hiszen a legfrissebb EU-s átlag 37 százalék. Ahogy az OLAF igazgatóhelyettese, Ernesto Bianchi fogalmazott, „nem lát rendszerszintű problémát a Magyarországgal kapcsolatos statisztikákban”. Persze ezen adatokat csak akkor kell komolyan vennünk, ha nem hiszünk Demszky Gábornak, aki szerint „az OLAF-nak nincs jelentősége, a jelentéseinek a nagyobb része baromság”.

A műsorvezető még egy középgyenge offenzívát indított Szijjártó Péter ellen, és megkérdezte, miért vagyunk még tagjai az EU-nak, ha nem vagyunk képesek betartani a szabályokat, például meleg- és leszbikusellenes törvényeket hozunk, és Orbán Viktor egyre több gazdasági megállapodást köt Kínával. Nem tudjuk, Gorani mennyire szakértője az európai uniós jognak, de legjobb tudomásunk szerint sehol nincs leírva, hogy a pragmatikus külpolitika keretében ne lehetne gazdasági kapcsolatokat ápolni Kínával. A gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos vádakról pedig csak annyit, hogy akik ezeket a hazugságokat hozzák fel érvként, azoknál tudhatjuk, hogy függetlenségről és objektivitásról korántsem beszélhetünk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsony a kereszténységén, Márki-Zay saját közönségének hozzátartozóin gúnyolódott

Karácsony a kereszténységén, Márki-Zay saját közönségének hozzátartozóin gúnyolódott

Magyarország kontra Soros – a HírTV bemutatja Tucker Carlson új filmjét.

Jamie Oliver a fakanalat is csak politikailag korrekt módon forgathatja

Jamie Oliver a fakanalat is csak politikailag korrekt módon forgathatja

Könnyen megakadhat a falat annak a tokán, aki Jamie Oliver útmutatásai alapján főz. Kiderült, hogy a nálunk is jól ismert brit séf nem a politikai korrektség legújabb szabályai szerint készíti az ételeit. Azaz a sütéssel, főzéssel – még – nincs baj, ám a fogások elnevezése, nos, az hagy némi kívánnivalót maga után.

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére