Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A börtönből írt halálos fenyegetéseket a hétfőn szabadult olaszliszkai mészáros

Bokor Gábor

2019.07.19. 13:30

Ifjabb Horváth Dezső mosolyogva hagyta el a börtönt hétfőn, de azért a jelen lévő politikusok anyját is szidta.

Hivatalosan a „kiváló magaviselete” miatt távozhatott 13 év után ifjabb Horváth Dezső, Szögi Lajos gyilkosa. Emlékezetes, Horváth felesége volt az, aki a férjének azt kiabálta azon a végzetes délutánon, hogy

öljétek meg a magyart, mert meghalt a gyerek.

A Szögi Lajos családját képviselő ügyvéd szerint azonban a lincselőnek korántsem volt jó a magaviselete, sőt. Horváth a börtönben halálos fenyegetéseket tartalmazó leveleket írogatott.

„Anyátok!„ – üvöltötte Szögi Lajos ma szabadult gyilkosa

Korábban megírtuk, jó magaviselet miatt négy évvel korábban, hétfő hajnalban szabadult a szegedi Csillag börtönből az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja, H. Dezső. Történetét mindenki ismeri, a férfi – társaival együtt – 2006 októberében halálra verte kiskorú gyerekei szeme láttára Szögi Lajos tiszavasvári tanárt. Az MTI szerint H.

Mint arról mi is beszámoltunk, ifjabb Horváth hétfőn sétálhatott ki a börtönből. Dr. Helmeczy László, a Szögi család ügyvédje szerint változtatni kell a jogszabályokon, a különös kegyetlenséggel elkövetett bűncse­lekmények esetén el kellene törölni a kedvezménnyel szabadulás le­hetőségét.

Az elő­ze­tes letartóztatása idején találtak nála néhány kézzel írt levelet, amit az akkor szabaduló zárkatársával akart kicsempésztetni. A levelekben azokat az embereket fenyegette meg, akikről úgy gondolta, hogy kihallgatják az ügy­ben, s terhelő vallomást tehetnek rá vagy a családtagjaira. Azt üzente, szabadulása után leszámol velük

– közölte az ügyvéd.

Helmeczy felelevenítette, hogy a tanárgyilkos ifjabb Horváthnak a magyar nyelvvel is súlyos gondjai voltak.

Sosem felejtem el, tele volt helyesírási hibákkal. Úgy fogalmazott: a »hódon«, azaz a Holdon vegyen házat, aki velük szembe mer menni

– mesélte. Az ügyvéd a Borsnak elmondta, hogy ifjabb Horváth volt a legkegyetlenebb lincselő, aki csak fiatal kora miatt úszhatta meg az életfogytiglant.

A lap úgy tudja, hogy Szögi Lajos gyilkosa nem költözik vissza Olaszliszkára, egy másik faluba teszi át székhelyét. Az elkövetkező négy évben – ennyi maradt büntetéséből a most kiengedett gyilkosnak –, pártfogó felügyelete alatt áll majd ifjabb Horváth. A szakember figyelemmel kí­séri az elítélt visszailleszkedését.

A szabadulás előtt elkészített környezettanulmány so­rán többek között megvizsgálják, hogy lakhatásra alkalmas-e a szabadulóra váró ingatlan. Az úgynevezett pártfogó szemmel követi, hogy pártfogoltja milyen életet él, sikerült-e munkába állnia, erről pedig meghatározott időszakonként – általában havonta – személyesen kell beszámolnia

– magyarázta az ügytől független jogi szakértő, dr. Halász Tamás.

Ha ez alatt az idő alatt büntetőeljárás indul ellene, azonnal visszaviszik a börtönbe, s letöltetik vele a hátralévő éveket, amihez hozzájön az újabb büntetés, amiből már nem jöhet ki kedvezménnyel. De akkor is, ha a pártfogó által előírt normákat megszegi – tette hozzá a jogász.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Varga Mihály: egyetlen ország sem tudott ilyen ütemű adósságcsökkentést elérni, mint hazánk

Varga Mihály: egyetlen ország sem tudott ilyen ütemű adósságcsökkentést elérni, mint hazánk

Az államadósság 80-ról 68-ra százalékra csökkent az utóbbi években, a gazdaság pedig három és félszeresével növekszik, mint az európai átlag.

Ezekkel a terminátorokkal erősödött a magyar légierő helikopterflottája

Ezekkel a terminátorokkal erősödött a magyar légierő helikopterflottája

Átadták a magyar légierő új helikopterflottájának első négy gépét Szolnokon pénteken.

Boris Johnson: az új kormány január 31-ig végrehajtja a Brexitet

Boris Johnson: az új kormány január 31-ig végrehajtja a Brexitet

Az új brit kormány „elsöprő erejű” felhatalmazást kapott a parlamenti választásokon arra, hogy végigvigye a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) folyamatát, és ezt január 31-ig, a Brexit jelenlegi határnapjáig végre is hajtja – mondta pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök.

Szijjártó: sok kérdésben szövetséges Magyarország és Horvátország

Magyarország és Horvátország sok stratégiai kérdésben szövetséges, sok fontos kihívást szinte azonosan ítél meg, jelentős kérdésekben egymásra vannak utalva és gazdasági együttműködésük is szoros – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

A DK-s Gréczy Zsolt hónapok óta zaklatja a Mi Hazánk egyik fiatal munkatársnőjét

A DK-s Gréczy Zsolt hónapok óta zaklatja a Mi Hazánk egyik fiatal munkatársnőjét

„Ne szabódj már, kellemes lesz!” – a 28 éves Palányi Nóra videóban nyilatkozott a Pesti Srácoknak az esetről.

A Brexit margójára: akkor most ki is a populista?

A Brexit margójára: akkor most ki is a populista?

A baloldal minden riogatása ellenére, hogy a brit gazdaság és társadalom össze fog zuhanni egy bármilyen brexit esetén: a font rég nem látott mértékben erősödött a biztos brexit hírére.

Kizárták a Szabadságpártól Heinz-Christian Strachét

Kizárták az Osztrák Szabadságpártból (FPÖ) Heinz-Christian Strache volt pártelnököt, egykori alkancellárt. A politikus kizárásáról pénteken egyhangúlag döntött a tartományi pártvezetés.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére