Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldalnak fontosabb a hatalom megszerzése, mint a gyerekek védelme

Horváth K József

2022.02.02. 16:20

Ha a pedofília kerül szóba, az embernek – a szemünk fényére gondolva – hamar eszébe jut Hemingway mondása: „Vannak olyanok, akiket az ember nem mer megsérteni. Azt érzi ilyenkor, hogy a világ összedőlne, a szemünk előtt dőlne össze, ha kimondana bizonyos dolgokat.”

A szülők, a gyerekek mindenképpen ebbe a körbe tartoznak. A magyar nyelv sarkosabban fogalmaz: „ha valaki hozzányúl a gyerekeinkhez, kikaparom a szemét.” Ezt még Orbán Viktor is idézte egyik interjújában hozzátéve, hogy ebben az elég bolond világban el kell fogadni, hogy a gyerekek védelme feltétlenül elsőbbséget élvez. A józan ész szerint, persze.

Emlékezhetünk azonban, hogy a gyerekvédelmi törvény tavaly nyári elfogadása óriási felzúdulást váltott ki a baloldalon. Olyat, mintha nekik nem is lennének gyerekeik, mintha ők nem is akarnák kikaparni annak a szemét, aki hozzájuk mer nyúlni.

A jelek szerint számukra a politikai érdekek még annál is fontosabbak, minthogy megvédjék saját gyerekeiket.

Kocsis Máté írta ki Facebook-oldalára, hogy „reggeltől elérhető a név szerint kereshető pedofil-nyilvántartás. Ezzel a pedofilellenes törvénycsomag utolsó eleme is hatályba lép. Ha valaki esetében felmerül a pedofília gyanúja, a szülők, hozzátartozók és a gyermek felügyeletét ellátók az ügyfélkapun keresztül ellenőrizhetik. A lista nevet, településszintű címet, fényképet, illetve a kapcsolódó bűncselekmény részleteit tartalmazza. A bűnügyi nyilvántartás egy szeletének megnyitásával eszközt adunk a szülőknek, hogy megvédjék a gyermeküket.

A pedofília semmivel nem mentegethető!”

Azt gondolná az ember, hogy nincs ember, aki ezzel ne értene egyet, aki ezt ne támogatná teljes mellszélességgel.

Ám ezúttal is tévednünk kellett.

Amikor a parlament megalkotta a nyáron a gyermekvédelmi törtvényt, akkor Fekete-Győr András, a Momentum azóta leváltott elnöke azt bírta mondani: „hogy lehet a saját honfitársainkkal szemben uszítani.” Tetszik érteni, uszításnak bírta nevezni azt, ha valaki akárcsak a szűlők által nem jóváhagyott propagandával közeledik gyermekeinkhez.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció korifeusa a szavazás napján pedig a parlament előtt azt bírta mondani: „Szégyen ez azokra, akik olyan törvényeket fognak elfogadni, amelyek egyébként megbélyegeznek embereket.” Lám, itt sem a gyermek a fontos, hanem valaki más, akit Arató nem szeretné, ha megbélyegeznének. S hogy amilyen a mosdó olyan a törülköző, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy az a köpönyeg, amelyből Arató előbújt, a DK köpönyegények névadó közössége azt volt képes megfogalmazni. „A fideszes politikusok külön bugyrot érdemelnének a pokolban azért, mert megszavazták a törvényt.”

Ergo a kormánypárt tagjai egyenese pokolfajzatok, mert szót mertek emelni a gyerekek védelmében. S hogy mennyire álságos és szimplán politikai célzatú, hatalomszerzési érdekből megfogalmazott bírálatról van szó, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a Jobbik magatartásának szó nélkül hagyása. Legfőbb baloldali szövetségesüket ugyanis meg sem említették közleményükben, holott a Jobbik szintén igennel szavazott a gyermekvédelmi törvényre.

Örömteli, hogy a bűnügyi nyilvántartás egy szeletének megnyitását a kommentelők többnyire örömmel fogadták. Mások azonban Gyurcsányék iránymutatásának megfelelően jobban féltik a személyiségi jogokat, mint a gyermekeket. József ezt írja: „Fidesznyák úr ez a nyilvános névsorosdi személyiségi jogokat sérthet, és visszaélésekre ad lehetőséget, ami nálatok sajnos természetes dolog!! Ennek a kipellengérezésnek semmi köze a gyermek védelemhez!!” Márki-Zay, Gyurcsány nyomán sajnos így is lehet gondolkodni. Szerintük ellenségeinket lehet oltalmazni, kilétüket szerintük homályban tartani.

Öröm viszont, hogy a Századvég szerint az emberek 65 százaléka biztosan, 16 százalék valószínűleg részt vesz az április 3-ikai népszavazáson még akkor is, ha a parlamenti választáson nem adja le a szavazatát.

Ha szabad, annyit megjegyeznék, a választáson is érdemes voksolni gyermekeink védelmére. Csak ezzel szavazhatunk ugyanis a biztos magyar jövőre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Mivel háborújával Oroszország továbbra is halált és pusztítást okoz Ukrajnában, az Európai Bizottság egy újabb szankciós csomaggal fokozni kívánja a nyomást Moszkvára – jelentette be Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke szerdán.

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Meghalt Nagy László, a 2006-os gyurcsányi rendőrterror egyik áldozata. Alig ötven évesen, bár élete nem tegnap, Miklós napján, sokkal inkább 2006 őszén ért véget, miután a sajnálatos októberi rendőrroham alkalmával kilőtték az egyik szemét. Két másik áldozat segítségével idézzük fel egy tizenhat évvel ezelőtt végleg kisiklott élet utolsó stációit.

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

Voltak, vannak és minden bizonnyal még lesznek Budapesten pazar kivitelű, magas színvonalú vendéglátóipari üzemegységek. Olyanok, ahol finom az étel, jó az ital, pazar az enteriőr és a társaságra sem lehet panasz. Csak egy nehezen szavakba önthető valamit, az otthonos és bensőséges, törzsvendégek formálta hangulatot nem lehet újratervezni. Vagy ha mégis, hát az már nem lesz az igazi. Megpróbáljuk a régi szép idők néhány ikonikus helyét bemutatni, számba venni, szigorúan szubjektív szempontok szerint.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére