Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldali médiumoknál valami elgurult a Gulyás-ügy kapcsán

Tóth Dalma

2017.04.16. 20:58

Az Index, a 444, a HVG és a 24.hu is felháborodott azon, hogy a Soros-provokátorokat elítélõ bíró a jogot alkalmazta és nem a saját, tudományos véleménye szerint ítélt. Természetesen azért, mert ez esetben úgy érzik, hogy a bíró véleménye egyezik az övékkel.

Gulyás Márton és Varga Gergő most az ellenzék szimbóluma. Ez jól látszik abban is, hogy az Átlátszót idézve az Index, a 444, a HVG és a 24.hu is megírta, hogy a két provokátort közmunkára ítélő bíró, a 2010-es doktori értekezésében másképp vélekedett a garázdaság fogalmáról. 

Mint tudjuk Gulyás Mártont 300 óra, Varga Gergőt pedig 200 óra közmunkára ítélte a bíró, mivel megdobálták festékkel a Sándor palotát és a rendőröket is eltalálták.

A bíró, akit név szerint említenek, PhD-jét a köznyugalom elleni bűncselekményekből írta. Tudományos kutatóként amellett foglalt állást, hogy a garázdaság jelenlegi tényállásának nincs helyi a jogállam büntetőjogában.

Azonban azt elfelejtették, ha egy bíró ítélkezik, nem a saját véleményére kell hogy hagyatkozzon, hanem a törvényekre, amire felesküdött.

Egy bíró feladata ugyanis a hatályos jog alkalmazása, tudományos álláspontja, magánvéleménye ettől teljesen eltérhet. 

Persze ezen médiumok lehet úgy vélik, hogy a bíró csak akkor alkalmazza a jogot, ha jobboldalit kell elítélni, de ha baloldali provokátorról van szó, akkor ne számítsanak már a törvényben leírtak. 

Egyébként is jól néznénk ki, ha holnaptól a bírák a személyes véleményük alapján állapítanának meg tényállásokat. Akkor biztos sorra születnének a felháborodó cikkek.

Ha pedig a bíró nem így foglalt volna állást 2010-ben, akkor biztos azt kiáltották volna ki, hogy a kormány emberei  mondanak ítéletet az ellenzék felett a bíróságon. 

By the way, az Index a minap írt arról, hogy honnan ismered fel, ha manipulálni akarnak érzelmi alapon. Hát például ebből az esetből.

Végszóként pedig a Magyar Nemzetből idéznénk:

"...az önmagát demokratikusnak nevező oldalon is egyre inkább eluralkodik valami furcsa elmebaj. [...] Ennek tökéletes példája ez az egész Gulyás-ügy. És az, ahogy egyesek szinte már messiásként tekintenek a festékdobálásért közérdekű munkára ítélt, amúgy is kissé túlmozgásos aktivistára. [...]

A pulpituson ülő ember ugyanis nem Hornyák Szabolcs magánszemély, aki passzióból bíráskodik, hanem abban a helyzetben ő a magyar állam büntető hatalma. Az intézkedő rendőr sem Szabó János, hanem a magyar állam képviselője, aki közhatalmat gyakorol. [...]

A laspalmas névvel író blogger leginkább azt kifogásolja, hogy a bíró nem függesztette fel az eljárást, és nem fordult az Alkotmánybírósághoz az ügyben, és le is vonja a következtetést: „az üléspont határozza meg az álláspontot”.

Ezzel a gondolatmenettel több gond is van, és csak az első ezek közül, hogy a tárgyaláson a védők ilyet nem indítványoztak. A második, hogy lehet egy tényállás elavult és hibás, de nem biztos, hogy alaptörvény-ellenes. A harmadik és talán legfontosabb: ez az igény is jól jelzi, hogy egyes szereplők messze a tényleges jelentősége felett kezelik az egész Gulyás-ügyet, mintha ezen állna vagy bukna az egész magyar demokrácia.

Ettől ez az ügy ugyanis elég messze van."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére