Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal valódi arca: hímsovinizmus és aljasság egy csomagban

888.hu

2019.11.06. 19:53

Lattmann Tamás wannabe politikus és Pikó András frissen megválasztott VIII. kerületi polgármester ízelítőt adott abból, milyen is a magyar baloldal valódi arca. A két balliberális, soft-komcsi közszereplő primitív és aljas támadást intézett az Alapjogokért Központ női munkatársai ellen.

Az esetről a Pesti Srácok számolt be, akik azt írják:

A nem is annyira burkolt, de legalább primitív célozgatást nyilvánvalóan a nők jogaiért és egyenlőségéért mindig fokozottan aggódó, haladó baloldaliság jegyében eresztették meg. Az is különös, hogy a fideszes érintettségű ügyekben egymás sarkát taposva tolongó, bocsánatkérést, lemondást, miegymást követelő nőjogi szervezetek milyen mély hallgatásba tudnak burkolózni, amikor egy jobboldali nőt tárgyiasítanak és aláznak meg.

„Érik meglepetések az embert a hivatalban. Tegnap délután érkezett egy hivatalos levél, amelyben az áll, hogy elutasították a józsefvárosi jegyző panaszát amiatt, hogy a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a kampánystábom elleni rágalomhadjáratban kreált ún. »adatrögzítési botrány« miatt. Ezt most akkor elengedjük… Mennyit jelent három hét! A jegyző azóta távozott, én meg polgármester lettem, és közben nemsokára megjelenik a Józsefváros újság is. Annyira bírnám, ha lenne benne egy politikai elemzés Párkányi Esztertől, a Fidelitas volt szóvivőjétől és az Alapjogokért Központ elemzőjétől, aki a kampány alatt tanúsított »tudományos alapossággal« elemezné a józsefvárosi választási eredményt. De ezt is el kell engednem, érzem… Nosztalgiázzunk Párkányi választások előtti utolsó elemzésével” – írta kedden Pikó András a Facebookon az Alapjogokért Központ munkatársának még a választások előtt készített esélylatolgató elemzésére utalva. Az elemző egyébként a közvélemény-kutatók felméréseire támaszkodva készítette az elemzést, Pikó pedig már a választási eredmények ismeretében bölcselkedett, majd igyekezett kigúnyolni a nála jóval fiatalabb Párkányit.

A Pikó posztja alatti kommentekben feltűnt a méltán frusztrált Lattmann Tamás is, aki volt már minden (több ízben volt már miniszterelnök-jelölt-aspiráns is) az ellenzéki oldalon

Lattmann, aki nemzetközi jogot tanít egyetemi szinten – és amúgy tanárnak nem is lenne olyan rossz, ha nem lenne irritáló a stílusa és nem tolná túl a szubjektív politizálást az óráin, ami kimeríti az egyetemi #metoo fogalmát is – a következőt kommentelte Pikó posztja alá:

Az Alapjogokért Központ az a hely, ahol még az alapszakos diplomájukat sem megszerzett »elemzők« osztják az okosságot a propagandamédiában. Igaz, legalább csinosak. Vajon milyen funkcióik vannak még?

Ez a komment amellett, hogy szexista és hímsoviniszta, egyben sérti azoknak a hallgatóknak a jogait is, akikre Lattmann utalt, hiszen ilyen információt egyetemi előadó nem adhat ki semmilyen körülmények között a nyilvánosságnak. Lattmann tehát túllépett egy határt etikátlanságban, kérdés, hogy lép-e valamit az ügyben az ELTE és az NKE? Költői kérdés, hiszen az ELTE-ről tudható, hogy bevett szokás az egyetemen a képmutató balliberális kettős mérce alkalmazása.

MTI Fotó: Marjai János

A balliberális oldal „krémje” lájkolja a hímsovinizmust

Pikó bejegyzését egyébként a hazaáruló baloldal krémje lájkolta, az egyetértők között van például a saját országát Brüsszelből támadó, abortuszpárti nőgyógyász, Cseh Katalin, illetve a magyarságot és a kereszténységet szorgalmasan gyűlölő Homonnay Gergely. Lattmann hozzászólása sem maradt lájkok nélkül. A lelkes tapsolók között ott van a szimplán posztkommunista mérce.hu munkatársa, Kis György Márk is.

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője a PS-nek nyilatkozva reagált Pikó és Lattmann gyomorforgató aljasságára

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője

Párkányi Esztert a PestiSrácok.hu-nak azt mondta, november 7-én lesz az alakulóülés Józsefvárosban, így azzal is tölthetné az idejét a polgármester, hogy arra készül, de inkább a hergelést választotta a Facebook-oldalán. Az Alapjogokért Központ elemzője hozzátette:

azok, akik egyébként mindenhol szexizmust kiáltanak most tényként kezelik, hogy egy fiatal lány csak akkor érvényesülhet, ha az eszén kívül »egyéb funkciói« is vannak. Ez szánalmas, de sajnos lehet, hogy az ő világukban tényleg ez a realitás. Nálunk viszont nincsenek »kvótanők«, nem azért diplomázhattam le és nem azért lettem elemző, mert nő vagyok!

– emelte ki Párkányi Eszter, aki hozzátette: „az elemzésemet megítélhetik, kritizálhatják, én továbbra is fenntartom, hogy az akkor ismert adatok alapján jó elemzést írtam. Ebbe nem tudnak belekötni, ezért kezdenek el személyeskedni.”

Az elemző Pikó András facebookos felvetésére reagálva megjegyezte, a józsefvárosi kerületi lapba nagyon szívesen írna elemzést, ha a főszerkesztő megkérné erre, hiszen nem a polgármester feladata a kerületi lap irányítása.

(Pesti Srácok nyomán)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére