Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal választási pecsenyesütésre használja a háborút

Horváth K. József

2022.02.25. 15:20

Az ember azt gondolná, hogy annál nagyobb arcátlanságsorozat, mint amit Márki-Zay eddig a kampányban a magyarok sértegetésével elkövetett, nem lehet véghezvinni. Pedig a tegnapi tüntetéssel bebizonyította, hogy nagyon is lehet.

 

Az orosz-ukrán katonai konfliktus első napjának estéjén, amikor egy ország egy emberként reszket a kárpátaljai magyarokért, egyáltalán az emberi életek értelmetlen feláldozása miatt, akkor Márki-Zaynak és erkölcsmentes baloldali brigádjának van képe választási politikai pecsenyesütésre felhasználni ezt a katasztrofális helyzetet.

A Kapitány minden áron bajt akar keverni, szembe akarja állítani Orbán Viktort azzal a helyzettel, amelyet Magyarország az Európai Unió és a NATO tagjaként, a közösségek érdekeivel együtt képvisel. Orbán Viktor éjszakai videójában leszögezte: „Egyetértettünk abban, hogy a háború semmilyen konfliktushelyzetre sem jelenthet megoldást. Közösen elítéltük Oroszország háborús lépéseit Ukrajnával szemben. És egységesen szankciók bevezetéséről döntöttünk. Ezek a szankciók nem érintik az energia területét, ezért Magyarország és az Unió többi tagállamának energiaellátása a szankciók ellenére is biztosítva van.”

A kétlelkű Márki-Zay Péter a tegnap esti tüntetésen nagy tapsot kért a résztvevőktől, mert az Unió állam- és kormányfői egységesen elítélték Oroszország háborús lépéseit. Amikor a taps véget ért, akkor – a 24.hu helyszíni videója szerint – Márki-Zay szemforgató módon kijelentette a kérdezőnek, hogy „Talán észrevette, hogy én nem helyeztem hangsúlyt a választásra, én a békére helyeztem a hangsúlyt.” Majd teli torokból elkezdte szidni a kormányfőt: „Orbán Viktor áruló.” És már tolta is a választási retorikát a Fudan egyetemről, a Budapest-Belgrád vasútvonalról, az orosz „kémbank” beengedéséről. „Igenis bűnrészes Orbán Viktor, igenis áruló Orbán Viktor” – hangsúlyozta kéjjel, természetesen szigorúan politikamentesen.

Csak egy gazember képes ugyanabból a szájból hideget és meleget fújni. Méghozzá a katonai konfliktus kitörésének napján – amikor egyébként más ellenzéki megszólalók is elismerik a kormány intézkedéseinek helyességét, beleértve a rezsicsökkentés energetikai alapjainak a megvédését, az Ukrajnából érkező menekültekről való gondoskodást.

Nem véletlenül intett óva mindenkit a kormányfő a felelőtlen nyilatkozatoktól. Olyanoktól például, hogy Magyarország küldjön fegyvereket és katonákat Ukrajna területére, mert ez szükségszerűen belesodorna bennünket a háborúba. Orbán kiemelte: „Nem tudjuk elfogadni a baloldalnak azon nyilatkozatait sem, amelyek veszélyeztetik hazánk energia- és gázellátását és veszélybe sodornák a családok rezsicsökkentését.”
És akkor jön Karácsony, aki megint pápább akar lenni a pápánál. Neki nem elég – ahogy Szijjártó Péter fogalmazott – az orosz katonai műveletek elítélése és kiállásunk Ukrajna területeinek integritása és szuverenitása mellett. Neki Kurázsi mamaként ott kell vonulnia a háború nyomvonalán, és markotányosként kitűzi az ukrán zászlót a Városháza homlokzatára. Mellesleg oda, ahová nem is oly rég még a szivárványos lobogót biggyesztette, hogy a választási kampányban ő is pitiáner politikai haszonszerzésre használja föl a katasztrofális konfliktust. És természetes hergeljen Putyin ellen.

Azon orosz elnök ellen, akinek lábánál éppen – Kocsis Máté posztja mutat rá – saját főnöke, Gyurcsány Ferenc „vihorászott a saját lakásán” és „kiskutyás-barátkozós cukiskodásra is képes volt vele”. Amikor „eladta – sok más mellett – a magyar olajipari vállalat nagy részét az oroszoknak, miközben annyit sem tudott ugyanott elintézni kormányfőként, hogy kedvezőbb feltételeket kialkudjon a Gazpromnál Magyarország gázbiztonsága érdekében?” Amit Orbán most is megtett.

Ez az a baloldal, akinek a jelek szerint olyan jól jött ez a háború, mint egy falat kenyér. Krónikus mondanivaló hiányában most ismét van indok, hogy rárontsanak Orbánra, miközben kétlelkűen Márki-Zay azt próbálja bemesélni a szavazóknak, hogy ő nem a választásról, hanem a békéről beszél.

Kocsis Máté azt írja Gyurcsánynak, hogy „maga egy fékevesztett gazember… kígyó.”

Akár Márki-Zay Péternek is címezhette volna.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter kilépett a Jobbikból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Elnöke nyílt levélben kérte föl Jakab Pétert a lemondásra. Jakab válaszlevelében úgy fogalmazott: „Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”.

Zelenszkij kitiltaná az orosz turistákat Európából

Az ukrán humorista-elnök ismét vette magának a bátorságot, hogy megmondja, mi a teendője az európai országoknak.

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Ez a tél maga lesz a pokol. Igaz, nem meleg lesz, hanem hideg, de legalább sötét is. Meg szenvedős. A benézett szankciós politika hatására Európában az összes grafikon elkezdett függőlegesen felfele emelkedni. Kár, hogy ezek olyan grafikonok, amelyeknél nem célszerű növekedést észlelni. Az infláció az egekben, az üzemanyagárak sosem voltak ilyen magasak, a rezsiköltségekről pedig sírás nélkül beszélni sem lehet. Ilyen körülmények között kisebb csoda, hogy egyáltalán az átlagfogyasztásig meg tudjuk tartani a rezsicsökkentést. De az emberek mintha nem lennének tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. Az egy dolog, hogy nem tudják majd kifizetni az óriási rezsiszámlákat és az energiacsapda miatt áramszüneteket is kockáztatnak, de mi lesz a gazdasággal? A recesszió elkerülhetetlen. Mi lenne, ha egyszer megérnénk azt, hogy Európa nem világhatalmi erők közé pozicionálja magát, hanem kiáll a saját jól felfogott érdekei mellett? Amíg viszont olyan vezetők állnak az EU élén, akik megelőzni nem tudják a bajt, okozni viszont annál inkább, addig ez csak lázálom marad.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére