Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal háborúban is félrevezeti az embereket

Horváth K. József

2022.02.27. 15:00

Bár sajnos még mindig a háborúról, az áldozatokról és az hazai spontán összefogás által példás fogadtatásban részesített menekültekről szólnak a legfontosabb hírek, nem szabad azonban szó nélkül elmenni amellett, hogy Márki-Zay Péter ezt kritikus időszakot is hazugságokkal politikai haszonszerzésre használja föl.

 

A Hír Tv emelte ki Márki-Zay Facebook-videójának azt a részletét, hogy a hitelminősítők – Moody’s, Standard & Poor’s és a Fitch – is negatív véleménnyel vannak Magyarországról. „Így mondta: A korrupció, a halálozás, a szegénység mellett a hitelminősítésben és a jogállamiságban is csak lefelé mentünk 2010 óta.”

 

Varga Mihály pénzügyminiszter ezzel kapcsolatban aláhúzta: „Magyarország jelenleg mindhárom nagy hitelminősítőnél befektetésre ajánlott.” Tudjuk jól, hogy a Standard and Poor's és a Fitch Ratings már nyáron elvégezte 2021-es felülvizsgálatát, s mindketten stabil kilátással megerősítették a befektetésre ajánlott osztályzatokat. A Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő szeptemberben jelentette be, hogy az eddigi „Baa3”-ról egy fokozattal „Baa2”-re javította a magyar államadós-osztályzatot. Varga Mihály szavait idézve „ennél jobb hír nem is érkezhetett volna”. A felminősítések, illetve a közelmúltbeli devizakötvény-kibocsátás is a piaci szereplők töretlen bizalmát jelzi a magyar gazdaság iránt.

 

S ha már pénzügyek, akkor érdemes idehozni Manfred Weber német politikus nyilatkozatát is, aki cáfolta a baloldal narratíváját azzal kapcsolatban, mintha Magyarország gátolta volna Oroszországnak a nemzetközi pénzügyekben rendkívüli jelentőségű SWIFT-rendszerből való kizárását. Ezt Szijjártó Pétertől kezdve, a lengyel miniszterelnökön, Mateusz Morawieckin át Orbán Viktorig minden mértékadó politikus cáfolta. A magyar miniszterelnök ki is jelentette: „Készüljenek fel, hogy háborúban a dezinformáció általános (...). Magyarország a csütörtöki uniós csúcson világossá tette, hogy minden szankciót, amiben egyetértés van az unióban, támogatunk. Mi nem blokkolunk semmit.” Ezzel szemben Weber a Twitteren azt írta: „Az a tény, hogy a német kormány az utolsó uniós partner, amely még nem ért egyet Putyin és Oroszország SWIFT-rendszerből történő kizárásával, nagyon elgondolkodtató. Ez nem fest jó képet az országunkról egy olyan időszakban, amikor az európai értékeinkért folytatott küzdelemről van szó.” Weber kijelentésével egycsapásra agyonütötte a baloldal Magyarországgal kapcsolatos ellenséges és hazug narratíváját.

 

Íme egy példa, hogy a dezinformációs hadművelet tehát valóban fenyegeti Magyarországot. Aki békeidőben hazudik, az a háborút is kihasználja arra, hogy saját politikai pecsenyéjét az választók megtévesztésével ilyenkor is aljasul sütögesse. Az akár fegyverek és katonák háborúba küldésére is hajlandó baloldal ezt teszi. Szerencsére a kormány a helyén van, s vallja: „Magyarországnak ebből a katonai konfliktusból ki kell maradnia; Magyarország biztonsága a legfontosabb.”

 

Fájdalmas, hogy fiatal magyar életek már anélkül is áldozatul estek, hogy katonákat és fegyvereket küldtünk volna Ukrajnába.

A baloldalnak persze semmi sem drága.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fegyverekkel támadtak egymásra migránscsoportok a magyar határ közelében

Fegyverekkel támadtak egymásra migránscsoportok a magyar határ közelében

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint több súlyos sérült van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán jogász, szociológus, kőbaloldali gyurcsányista értelmiségi hatalom iránti tehetetlen kapálózását az ember örömmel hallgatja.

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Nekünk magyaroknak szükségünk van a hazánkra, mert a haza véd meg bennünket minden bajtól és veszélytől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.

Brüsszel további egymilliárd eurós pénzügyi támogatást javasol Ukrajna számára

Az Európai Bizottság pénteken javaslatot tett egy új, egymilliárd eurós makroszintű európai uniós pénzügyi támogatásra (MFA) Ukrajna számára – tájékoztatott a brüsszeli testület sajtóközleményben pénteken.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére