Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal féltékeny Orbán világpolitikai jelentőségére

Horváth K. József

2022.08.04. 16:00

Miközben itthon a baloldal nem győzi szélsőjobboldaliként a sárga földbe döngölve becsmérelni, szalonképtelennek feltüntetni a Konzervatív Politikai Akció Konferenciáját (CPAC), amely ma kezdődik a texasi Dallasban, ahol Orbán Viktor a megnyitóbeszédet tartja, és ahová szerintük a kormányfőnek nem kellett volna elmenni, aközben Radványi Miklós Amerikában élő politikai elemző – kiemelve a rendezvény értékét – úgy igyekszik lejáratni Orbánt, mint akit nem kellett volna egy ilyen rangos eseményre meghívni.

Megszoktuk már, hogy a baloldalnak minden csak úgy jó, ahogy azt ők elképzelik. Még akkor is, ha magukat kinevettetik egymásnak ellentmondó állításaikkal. De a lényeg, hogy szerintük szinte szégyellnivaló cselekedet, hogy a rendezvény kapcsán Donald Trump magánbirtokán fogadta Orbán Viktort és meleg szavakkal beszélt az USA és Magyarország kapcsolatáról, hangsúlyozva a magyar miniszterelnökhöz fűződő barátságát.

Tetszik, nem tetszik, ennek a találkozónak kiemelt világpolitikai jelentősége van. Komoly esély van rá ugyanis, hogy Donald Trump ismét az Egyesült Államok elnöke legyen. Még akkor is, ha a baloldal erről nem vesz tudomást és egyszerűen csak bukott elnökként beszél róla. Igaz, esélyük sincs arra, hogy választások útján kormányrúdhoz kerüljenek, ezért aztán azt felelőtlenül hablatyolnak, amit aktuális politikai érdekük diktál. Most például azt, hogy pfuj Trump. Mert ha az ellenkezőjét mondanák, azzal azonnal elismernék Orbán Viktor világpolitikai jelentőségét, akivel a volt és remélhetőleg leendő amerikai elnök baráti kapcsolatokat ápol. S akinek 2017-es hatalomra kerülését megelőzően csak a magyar kormányfő volt olyan bátor, hogy akkori tusványosi beszédében kiálljon Donald Trump elnökké választása mellett.

És akkor jön az MSZP-vezérelt hirklikk.hu, s nagy terjedelemben közli Radványi Miklós fröcsögő, gyűlölködő cikkét a Frontiers of Freedom konzervatív szervezet blogjáról, amelyből ellenszélben is érzik annak a szaga, hogy a szerzőnek fogalma sincs a valóságos magyarországi viszonyokról.

Azt írja: „Óriási hiba volt meghívni Orbán Viktort Dallasba, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciájára (CPAC), ugyanis semmi sem indokolja az azonosulást az ő ideológiájával és világnézetével.” A tusványosi beszédét előhozva, azt bornírt kontextusba a helyezve a következőket rögzítette: „felböfögte az egykori magyar politikusok örök etno-soviniszta és antiszemita jelszavait, gonoszul a magyar vér tisztaságán elmélkedve, s mindezzel a nemzetiszocializmus rusnya és katasztrofális történetének retorikai mocsarába süllyedt”.

Nincs értelme minősítéseit egyenként cáfolni, mert azok teljes mértékben valótlanok, csak arra szolgálnak, hogy Orbán ellen hergeljenek. Szélsőségesen valótlan állításait maga Radványi igazolja azzal a kijelentésével, hogy „A médiát Orbán és lakájai birtokolják és irányítják, ami ennek megfelelően szakadatlanul kormánypropagandát fröcsög.” Fentebb jeleztem, hogy a hirklikk.hu nem kifejezetten kormánypárti fórum, s magának Radványinak a cikke sem nevezhető a „kormánypropaganda fröcsögésének.”

Az ellenzéket ugyanakkor Radványi is jelentéktelennek minősíti, de a hatalmat mégis Gyurcsányék kezében, a háttérhatalom magyar képviselői kezében látná szívesen. Ezért aztán – jó demokratához illően – kijelenti: „...a NATO és az Európai Unió jövője érdekében a két szervezetnek össze kell fognia, hogy elősegítsék a Szabad Világ legújabb zsarnokának időszerű végzetét.”

Köszönjük, kedves Radványi Miklós az őszinte szavakat. Ön nyilvánvalóan az EU-nak és a NATO-nak, mint szervezetnek szurkol, Orbán megpuccsolására vágyik, s a választókat, a magyarokat – azaz a demokráciát – teljes mértékben figyelmen kívül hagyja.

A magyar kormányfő soha nem tenne ilyet. Talán ezért mondta Donald Trump a tegnapi találkozójukon, hogy „We love Hungary.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A 888 megmondja a tutit: Wales – Anglia

A 888 megmondja a tutit: Wales – Anglia

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Wales – Anglia.

Lizzo szerint a popzene „eredendően rasszista”

Lizzo állítja, hogy a műfajt azért hozták létre, hogy a fekete művészeket elkülönítsék a mainstream zenétől és „gettósítsák” őket olyan műfajokban, mint az R&B.

Gyurcsányék most a vidékieket hergelik Orbán ellen

Gyurcsányék most a vidékieket hergelik Orbán ellen

Óriási mázlija van a Demokratikus Koalíciónak, hogy nincs kormányon. Gyurcsány ugyanis a krízishelyzetet megoldani nem tudná. Ami rosszabb, nem is akarná, hiszen éppen azokat támogatja, akik ezt a szankciókkal előidézték. A képességhiányos baloldalnak ideális helyzet, hogy így, teli szájjal hergelhet a kormány ellen, miközben ígérget fűt-fát az embereknek, mondván, ha ők lennének hatalmon, akkor itt lenne a tejjel-mézzel folyó Kánaán.

Szivárványos zászlóval futott be a pályára egy aktivista a vb-mérkőzés alatt

Az aktivista egy kék pólót viselt, amelynek elején egy „Mentsük meg Ukrajnát”, a hátán pedig egy „Tisztelet az iráni nőknek” felirat volt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére