Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A 444 szerint a rózsafüzér homofób jelkép, a lengyelek pedig nácik

Horváth Tamás

2019.11.13. 17:58

Belpesti tempó.

November 11-én, azaz a lengyel függetlenség napján idén is több tízezer lengyel hazafi vonult az utcára Varsóban, hogy megünnepelje az önálló lengyel államiság visszaszerzését.

A nemzeti büszkeséget és összetartozást erősítő függetlenségi menetet 2010 óta rendezik meg a lengyel fővárosban, az ünneplők között nők és férfiak, fiatalok és idősek egyaránt fellelhetők.

Éljen a lengyel függetlenség!

Lengyelország az első világháború végén, 1918-ban, 123 év felosztottság után szerezte vissza önálló államiságát. A független Lengyelország létrejöttét november 11-től számítják, amikor németországi fogságából Varsóba érkezett – a haza megmentőjének tartott – Józef Pilsudski. A Márton-napra eső nemzeti ünnep egyik fénypontja a varsói függetlenségi menet, melyen minden évben több százezer lengyel hazafi vesz részt.

Az esemény jelentőségét mutatja, hogy még a belpesti balliberális értelmiség egyik zászlóshajója, a 444.hu nevű blog sem engedhette meg magának azt a luxust, hogy ne számoljon be a felvonulásról, igaz, finoman szólva is sajátos módon interpretálta a történteket.

A témában született cikknek már címe is magáért beszél, Király András, a portál akiraly néven publikáló újságírója Megint sikerült antiszemita és homofób skandálással megünnepelni a lengyel függetlenség napját címmel látta el az irományát, amely tökéletes látlelet arról, hogy egy belpesti értelmiségi hogyan viszonyul mindahhoz, ami nemzeti, európai és keresztény.

A 444 újságíróját láthatóan nagyon zavarja, hogy az idei függetlenségi menet egyik fő szimbóluma egy „rózsafüzért morzsoló ököl” volt, valamint az is böki a csőrét, hogy az ünneplők egy része rózsafüzérrel a kezében jelent meg a felvonuláson, hogy aztán nemzettársaival együtt imádkozzon Lengyelországért, Európáért és a kereszténységért.

Király András szerint a „rózsafüzért morzsoló ököl” egyértelműen a „meleglobbi” elleni harcot szimbolizálja, így tehát homofób jelképnek tekinthető.

A szerző továbbá „2010 óta minden évben megszervezett náci felvonulásnak” nevezi a varsói függetlenségi menetet, perdöntő bizonyítékként megemlítve, hogy egy maroknyi csoport az Ez Lengyelország, nem Izrael rigmust skandálta.

Abba a logikai ellentmondásba már ne is menjünk bele, hogy mégis hogyan lehetnének nácik, azaz a hajdani Nemzetiszocialista Német Munkáspárt (NSDAP) szimpatizánsai azok a lengyelek, akiknek az országát 1939. szeptember 1-jén éppen a Harmadik Birodalom rohanta le.

Zárásként, íme, néhány kép az idei felvonulásról, hogy mindenki számára tiszta legyen, hogy kiket is nácizott le a 444 belpesti munkatársa:

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Szép volt, magyarok: rekordösszegű adomány gyűlt össze a „Jónak lenni jó” akció keretében

Rekordösszeg, mintegy 220 millió forint gyűlt össze a közmédia jótékonysági kampánya, a Jónak lenni jó javára, amelynek idei kedvezményezettje a koraszülöttek mentését és szállítását 30 éve végző Peter Cerny Alapítvány – mondta el Siklósi Beatrix projektvezető, az M5 kulturális csatorna igazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának közös interjújában.

Hivatalos: kiengedték a börtönből Bróker Marcsit

Kiengedték hétfőn reggel 6 óra körül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből a Kun-Mediátor-ügy vádlottját, akinek megszűnt a letartóztatása.

Az USA után jövőre Brazília is Jeruzsálembe költözteti át izraeli nagykövetségét

Jair Bolsonaro brazil államfő ígéretét betartva jövőre Jeruzsálembe költözteti át hazája izraeli nagykövetségét – idézte vasárnap este a The Jerusalem Post című lap a brazil államfő fiát.

Hétvégi határrendészeti hírek

Hétvégi határrendészeti hírek

Szombat hajnaltól vasárnap estig több mint kétszáz illegális bevándorlót és 2 embercsempészt fogott el a rendőrség a déli, illetve a keleti országrészekben.

Adventi fényekben a diósgyőri vár

Adventi fényekben a diósgyőri vár

A diósgyőri vár az adventi koszorút megjelenítő ünnepi díszkivilágítást kapott.

Drasztikusan csökken a hagyományos angol kocsmák száma

Drasztikusan csökken a hagyományos angol kocsmák száma

Az Egyesült Királyság 2001 óta kocsmái egynegyedét elvesztette. A bezárási hullámot többek között a magas adókkal és a dohányzási tilalommal hozzák összefüggésbe, de egyre többen nem bírták a versenyt a kiskereskedelmi egységekkel.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére