Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A 444 szerint a rózsafüzér homofób jelkép, a lengyelek pedig nácik

Horváth Tamás

2019.11.13. 17:58

Belpesti tempó.

November 11-én, azaz a lengyel függetlenség napján idén is több tízezer lengyel hazafi vonult az utcára Varsóban, hogy megünnepelje az önálló lengyel államiság visszaszerzését.

A nemzeti büszkeséget és összetartozást erősítő függetlenségi menetet 2010 óta rendezik meg a lengyel fővárosban, az ünneplők között nők és férfiak, fiatalok és idősek egyaránt fellelhetők.

Éljen a lengyel függetlenség!

Lengyelország az első világháború végén, 1918-ban, 123 év felosztottság után szerezte vissza önálló államiságát. A független Lengyelország létrejöttét november 11-től számítják, amikor németországi fogságából Varsóba érkezett – a haza megmentőjének tartott – Józef Pilsudski. A Márton-napra eső nemzeti ünnep egyik fénypontja a varsói függetlenségi menet, melyen minden évben több százezer lengyel hazafi vesz részt.

Az esemény jelentőségét mutatja, hogy még a belpesti balliberális értelmiség egyik zászlóshajója, a 444.hu nevű blog sem engedhette meg magának azt a luxust, hogy ne számoljon be a felvonulásról, igaz, finoman szólva is sajátos módon interpretálta a történteket.

A témában született cikknek már címe is magáért beszél, Király András, a portál akiraly néven publikáló újságírója Megint sikerült antiszemita és homofób skandálással megünnepelni a lengyel függetlenség napját címmel látta el az irományát, amely tökéletes látlelet arról, hogy egy belpesti értelmiségi hogyan viszonyul mindahhoz, ami nemzeti, európai és keresztény.

A 444 újságíróját láthatóan nagyon zavarja, hogy az idei függetlenségi menet egyik fő szimbóluma egy „rózsafüzért morzsoló ököl” volt, valamint az is böki a csőrét, hogy az ünneplők egy része rózsafüzérrel a kezében jelent meg a felvonuláson, hogy aztán nemzettársaival együtt imádkozzon Lengyelországért, Európáért és a kereszténységért.

Király András szerint a „rózsafüzért morzsoló ököl” egyértelműen a „meleglobbi” elleni harcot szimbolizálja, így tehát homofób jelképnek tekinthető.

A szerző továbbá „2010 óta minden évben megszervezett náci felvonulásnak” nevezi a varsói függetlenségi menetet, perdöntő bizonyítékként megemlítve, hogy egy maroknyi csoport az Ez Lengyelország, nem Izrael rigmust skandálta.

Abba a logikai ellentmondásba már ne is menjünk bele, hogy mégis hogyan lehetnének nácik, azaz a hajdani Nemzetiszocialista Német Munkáspárt (NSDAP) szimpatizánsai azok a lengyelek, akiknek az országát 1939. szeptember 1-jén éppen a Harmadik Birodalom rohanta le.

Zárásként, íme, néhány kép az idei felvonulásról, hogy mindenki számára tiszta legyen, hogy kiket is nácizott le a 444 belpesti munkatársa:

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Még nem tudni, milyen hatással lesz a koronavírus a foci Eb-re

Még nem tudni, milyen hatással lesz a koronavírus a foci Eb-re

Mivel Európában Olaszországot érinti legjobban a járvány, így komoly hatása is lehet a koronavírusnak a nyári Európa-bajnokságra.

Micsoda nap volt: Tovább terjedt a koronavírus, leállították a börtönbizniszt, Szávay kilépett a Jobbikból

Micsoda nap volt: Tovább terjedt a koronavírus, leállították a börtönbizniszt, Szávay kilépett a Jobbikból

A mai nap is mozgalmas volt: tovább terjedt a koronavírus Európában, sőt egy magyar kamionsofőr karanténba került Budapesten. A Országgyűlés pedig leállította a börtönbizniszt, ami vélhetően Magyar Györgyöt kellemetlenül érinti. Továbbá újabb politikus lépett ki a Jobbikból.

Újabb politikus hagyta ott a Jobbikot

Újabb politikus hagyta ott a Jobbikot

Kilépett a Jobbikból Szávay István, a párt volt országgyűlési képviselője.

Keményen kiosztották Karácsony Gergely új barátját

Keményen kiosztották Karácsony Gergely új barátját

London muszlim polgármestere inkább a környezetvédelemre költ a rendőrség helyett.

Mégis mi lófüttyöt csinál a magyar az ellenzék munkaidőben?!

Mégis mi lófüttyöt csinál a magyar az ellenzék munkaidőben?!

Megint nem szavaztak az ellenzékiek egy olyan törvényjavaslat ügyében, amely megakadályozta, hogy az adófizetők milliárdjai elítélt bűnözők zsebeibe vándoroljanak. Ugyanígy nem vagy nemmel szavaztak, amikor migránstömegeket kellett távol tartani a határainktól. De mégis mit csinálnak több százezres fizetésért? Vonulgatnak? Tüntetgetnek? Tévézni mennek? Nem erős ez egy kicsit?! Hé, károgók, nem kéne megdolgozni a pénzetekért?!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére