Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

70 évesen szült

Tóth Dalma

2016.05.11. 18:48

A 70 éves indiai nõ egészséges csecsemõnek adott életet.

Egy indiai nőnek és  férjének, bár a hetvenes éveikben járnak, sikerült összehozniuk egy gyereket. A pár 46 évvel ezelőtt házasodott össze, de csak most sikerült a nőnek teherbe esnie. Daljinder Kaur múlt hónapban hozta világra gyerekét, miután egy meddőségi klinikán két éven keresztül donor petesejteket ültettek be neki.

A világon ő az egyik legöregebb nő, aki gyereket szült. Daljinder Kaur nem rendelkezik születési anyakönyvi kivonattal, ami egyébként nem ritka Indiában, de azt állítja magáról, hogy 70 év körül lehet. A klinika szerint a nő 72. életévében járhat.

Azt mondta, hogy 5-7 évvel fiatalabb mint a férje. A férje anyakönyvi kivonata szerint, 1937.04.12-én született.”

– mondta a klinika vezetője.

A házaspár már rég elvesztette a reményt, hogy saját gyerekük legyen. Indiában a meddőséget Isten átkának tekintik, ezért sokszor gúnyt űztek belőlük.

Isten meghallgatta az imáinkat. Az életem most már teljes.Teljesen egyedül gondoskodom a gyerekről. Úgy érzem tele vagyok energiával. A férjem is segít mindenben, amiben csak tud.” 

- mondta az újdonsült anyuka.

A baba egészségesen született; két kilóval jött a világra. Szüleitől a kisfiú az Arman nevet kapta.

Amikor láttuk a hirdetést, arra gondoltunk, hogy meg kellene próbálnunk. Nagyon akartam egy saját gyereket”

- folytatta az anyuka.

A pár sokáig nem engedhetett meg magának egy ilyen kezelést. Amikor fiatalok voltak a '80as években örökbe fogadtak egy kisfiút, aki felnőttként az USA-ba ment tanulni és nem tért vissza mostohaszüleihez.

A párnak családi problémái is adódtak. Indiában olyan nő, aki meddőségben szenved, nem örökölhet az apjától földet és vagyont, ezért Daljindernek ezért harcolnia kellett az örökségéért.A pert megnyerték, így  az „ifjú” pár már saját földjén gazdálkodhat..

A  nő a beültetés előtt rengeteg egészségügyi teszten esett át, amik azt mutatták, hogy teljesen egészséges, ezért a terhesség nem járt nagyobb kockázattal, mint ha egy középkorú nőről lett volna szó. A harmadik beültetés járt sikerrel, így Daljinder teherbe esett.

Nekik ez egy nagy boldogság. Különösen azért, mert a testvérének nincs gyereke. Az indiai törvények szerint 45 éves kor felett nem lehet örökbe fogadni gyereket.”

- mondta a klinika vezetője.

És hogy hogyan fog megbirkózni a pár a nehézségekkel? A rokonok segítségével.

Az emberek azt kérdezték tőlem,mi fog történni a gyerekkel, ha mi meghalunk. De én bízok Istenben.  Isten mindenható és mindenütt ott van, mindent el fog rendezni.”

– fejtette ki az újdonsült anyuka.

(TheGuardian)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére