Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zugló felmondja a parkolási szerződéseket

Bokor Gábor

2019.05.13. 12:58

A Fidesz elérte, hogy felmondják a botrányos parkolási szerződéseket Zuglóban.
A Magyar Nemzet azt írja, hogy azonnali hatállyal felmondja a zuglói önkormányzat a botrányos parkolási szerződéseket, miután a Fidesz erre vonatkozó javaslata megkapta a szükséges többséget a képviselő-testület hétfői rendkívüli ülésén, ahol elfogadták azt is, hogy amíg nincs rend ezen a területen, addig
ingyenes lesz a parkolás a kerületben élőknek Zugló teljes területén.

A kép illusztráció | Fotó: MTI Fotóbank

A nagyobbik kormánypárt politikusai azt akarták, hogy a tényfeltáró munkacsoport független szereplőkből álljon – egy jobboldali, egy baloldali kerület és a főpolgármester delegáltját –, addig Karácsony Gergely javaslatára Zuglón belül tartják a vizsgálatot. A Fidesz értékelése szerint a polgármester fél a felelősségre vonástól.
Karácsony Gergely alkalmatlanságának ára: napi 1 millió forint. Ebből elég!
– ilyen feliratú, illetve a XIV. kerületi parkolójegy mintájára készített, a szerződések felmondását sürgető táblákkal szembesítették a Párbeszéd polgármesterét azzal, hogy a pazarló rendszer lassan 1 milliárd forint veszteséget okoz a kerületnek.
Karácsony Gergely a képviselő-testületre igyekezett hárítani a felelősséget, mondván „mi a túrót csináljon”, ha a képviselők döntöttek a szerződés aláírásáról. Rozgonyi Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője ezután mondta azt, hogy Karácsony alkalmatlan.
Nem azt állítjuk, hogy a polgármester nejlonszatyorban vitte haza a pénzt, de a felelősség őt terheli a szerződésekért. Miért nem tett ez ellen két évig semmit?

– tette fel a kérdést.

Várnai László, a Civil Zugló képviselője úgy számolt: az üzemeltetést harmadáron ki lehetne hozni, az LMP-s Barta János pedig azzal érvelt: a szerződések felmondásával az önkormányzat egy esetleges per esetén sem tudna annyi pénzt veszíteni, mint amennyit elpazarolna a továbbiakban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére