Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zavartalan az élelmiszer-ellátás, felesleges a felhalmozás!

Ányos Miklós

2020.03.19. 13:15

Értelmetlen a felhalmozás az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint. Az Agrárminisztérium is biztonságosnak tartja az élelmiszer-ellátást.
Indokolatlan a koronavírus-járvány miatt az élelmiszerkészletek felhalmozása, mert az áru ott lesz a boltokban holnap és holnapután is

– mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Vámos György hangsúlyozta, hogy Magyarországon még soha ekkora forgalom nem volt az élelmiszerboltokban. Ebben a helyzetben a szövetség arra kéri a vásárlókat, hogy türelemmel hálálják meg a kereskedelmi dolgozók erőfeszítéseit, illetve lehetőség szerint egyedül menjenek vásárolni és az üzletekben tartsanak észszerű távolságot másoktól.

Van, és lesz is elegendő élelmiszer az üzletekben. Ugyan az antibakteriális kézfertőtlenítő valóban hiánycikk, ám az alapvető élelmiszerekből a kereskedők folyamatosan újratöltik a polcokat.

A főtitkár elismerte, hogy a vásárlói rohamok kiszámíthatatlansága és a határzárak nyomán a szállítási fennakadások okoznak átmeneti logisztikai problémákat, ám ezeket belátható időn belül kiküszöbölik a kereskedők. A húsáruk árának emelkedésével kapcsolatban azt mondta, hogy a sertéshús a sertéspestis következtében kiürült világpiac miatt korábban drágult meg.

Az élelmiszer-ellátás Magyarországon biztonságos, zavartalan, és megfelelő mennyiségű élelmiszer áll rendelkezésre

– mondta Nagy István agrárminiszter. Mint mondta, semmi szükség nincs az élelmiszerek felhalmozására, a magyar mezőgazdaság 25 millió ember ellátására képes. A múlt szombaton háromszor annyit vásároltak az emberek, mint karácsonykor szoktak, ennek ellenére az ellátás zökkenőmentes volt. Ezt a hirtelen jött nagy nyomást is képes volt kiállni az élelmiszeripar, a mezőgazdaság, a kereskedelem. Az ideiglenesen előforduló üres polcok azt mutatják, hogy az alkalmazottak fizikai erővel nem győzik feltölteni azokat.

Azt is elmondta, hogy a pánik hozza az élelmiszerek túlárazását, a piaci folyamatok ezt nem indokolják. Kijelentette, a túlárazások ellen fel kell lépni, így ellenőrzések várhatók.

A tárcavezető a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is beszélt, hogy az uniós támogatásokat a gazdák rendben megkapják, a kifizetések esetleg még előbb is megtörténhetnek a tavaszi vetések megfelelő elindulásához. Az igénylési határidő meghosszabbításáról is folynak a tárgyalások.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére