Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zavar a Jobbikban - Márki-Zay nem az õ jelöltjüket támogatja Veszprémben

888.hu

2018.03.25. 17:00

Varga-Damm Andrea a Facebookon esett neki Márki-Zay Péternek. A túlbuzgó hódmezõvásárhelyi polgármester ugyanis Kész Zoltán mellett állt ki a Veszprém megyei 1-es számú egyéni választókerületben.
A hazug polgármester

A Jobbik nem kevés pénzt ölt bele Márki-Zay Péter polgármesterjelölti kampányába. A választás éjszakáján készült felvételeken jól látszott, hogy ott serénykednek a "független" jelölt mellett a párt szellemi holdudvarába tartozó Iránytű Intézet emberei.

A jobbikos tanácsadók jelenléte meglátszott Márki-Zay kampányán is, aki két ordas nagy hazugsággal szállt be a kampányba.

Először azzal haknizta körbe az ellenzéki sajtót, hogy miután bejelentette indulását a polgármesteri posztért, "bekamerázták az utcáját". A történteket úgy állította be, mintha ez a megfélemlítés eszköze lett volna a városvezetés részéről. Csakhogy kiderült: a kamerák felszereléséről már 2017 elején döntöttek, és az önkormányzat ősszel szereltette fel a köztéri kamerákat Bercsényi utcába, ahol Márki-Zay lakik. Tavaly összesen 70 kamerát telepítettek a városszerte...

Ezután Márki-Zay azzal haknizta végig a sajtót, hogy azért rúgták ki a munkahelyéről, mert a Fidesz ellen indult a választáson. Az Origó januárban lehozta Márki-Zay volt munkaadójának közleményét, amely szerint a "Legrand Magyarország Zrt. minden döntését üzleti és szakmai szempontok alapján hozza meg, ez vonatkozik a munkaviszony létesítésére vagy éppen megszüntetésére is, és pontosan ennek megfelelően járt el Márki-Zay esetében is. Vele kapcsolatban a gazdasági racionalitást, a szakmai tudást, az emberi hozzáállást és a teljesítményt értékelték, majd hozták meg azt a döntést, hogy megszüntetik a munkaviszonyát". A cég szerint a döntést még októberben hozták meg, mivel Márki-Zay alkalmatlannak bizonyult, a hazudozó politikus pedig decemberben jelentette be indulását. Később egy fórumon azt is beismerte, hogy még jól is jött neki, hogy kirúgták.

Mindezek már januárban kiderültek, azonban a "független, objektív, BBC-normatívák szerint működő" sajtó – index, 444, hvg.hu és barátaik – a mai napig úgy hivatkoznak Márki-Zayra, mint akit kampánya indulásakor "kirúgtak a munkahelyéről" és "kamerákkal figyelték meg", mindezt úgy beállítva, mintha a Fidesz akarta volna "megfélemlíteni".

Zavar a Jobbikon belül

Márki-Zay azóta tovább folytatja hazug kampányát. Több botrányos ügybe is keveredett, legutóbb például azzal került be a hírekbe, hogy minden beszélgetésről hangfelvételt készít...

Úgy tűnik, hogy zavaros ügyeivel a Jobbikon belül is indulatokat keltett. Legutóbb a párt veszprémi jelöltje, Varga-Damm Andrea kelt ki ellene nyilvánosan egy Facebook-posztban.

Varga-Damm a veszprémi 1-esben indul egyéniben a Jobbik színeiben, azonban Márki-Zay itt nem a Jobbik mellett kezdett el kampányolni, hanem Kész Zoltán mögé állt be.

Kész Zoltán az ellenzék támogatásával induló "független jelölt" még 2015-ben nyerte meg a körzetet, miután ott időközi választást tartottak. Kész politikailag balliberálisnak mondható, ám retorikájában inkább az egykori munkásőrséghez áll közelebb.

Márki-Zay kiállása Kész Zoltán mellett meglepetés a Jobbik számára. Mint az fentebb olvasható, Varga-Damm meglehetősen hisztérikusan reagált, jobbikos forrásaink szerint a pártvezetés számára is zavart okozott a polgármester kiállása a balliberális jelölt mellett.

Az immár palackból kiszabadult, hazudozó Márki-Zay várhatóan még sok fejfájást fog okozni a Jobbiknak a kampányban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére