Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Welsz Tamás rejtélyes kapcsolatai

888.hu

2016.10.18. 11:58

Welsz Tamásnak magas rangú kapcsolatai voltak. Annak idején voltak ismerõsei a titkosszolgálatnál és az APEH legfelsõ köreiben is. A férfi volt élettársa több könyvet is meg akart jelentetni Welsz életérõl, ám nemrég az elsõ kötet is eltûnt a világhálóról.

Máig nem tudom eldönteni, hogy megbízást teljesítő fedett ügynök vagy kalandor volt, de jól kibabrált velem”

– vallotta Simon Gábor, a költségvetési csalásba keveredett volt MSZP-alelnök Welszről, aki letartóztatása során öngyilkosságot követett el: megmérgezte magát.

A Welsz Tamás házkutatása során előkerült dokumentumok között ott volt egy bissau-guineai útlevél, amelyen Simon fényképe alatt a Gabriel Derdak név szerepelt. Az útlevél miatt közokirat-hamisítással is vádolják Simont.

A dokumentummal számlát nyitottak egy magyar banknál, amelyen a lefoglaláskor 70 millió forint volt. A mai napig nem világos, hogy ki nyitotta meg a bankszámlát a pénzintézetnél. Simon Gábor tagadta, hogy ő lett volna, és elmondta, hogy 2014-ben Welsz kereste meg őt.Welsz ráijesztett, hogy börtönbe fogják zárni, ezért megbízást adott neki, és átadta az ügyével kapcsolatos iratokat.

Welsz Tamást 2014-ben tartóztatta le a rendőrség. Akkor azt vallotta, hogy neki és Simonnak is van egy bissau-guineai útlevele. Welsz állítása szerint jól ismerte Simont, aki maga kérte tőle, hogy segítsen legalizálni a pénzét.

Az, hogy Welsz Tamás ügynök volt-e, vagy beszervezte egy titkosszolgálat – mint ahogy azt az élettársa, Horthy Andrea írta a Welsz-rejtély című online könyvében –, nem tudható. Tény, hogy kiváló kapcsolatai voltak, amit kamatoztatott is. 2006-ban a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) „feldolgozta” őt, mivel nagy lábon élt, és túlságosan jóban volt az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) egyik akkori magas beosztású munkatársával. A vizsgálat szerint Welsz és az APEH-munkatárs adóelkerülésekhez és vagyonosodási vizsgálatok sikeres átvészeléséhez nyújtott segítséget, hogy kiknek, azt ma sem tudni.

Welsz ellen 2008-ban indult vagyonosodási vizsgálat, amelyet a külügyminisztérium kezdeményezett, mivel az a hír járta, hogy bissau-guineai állampolgárságot és útlevelet árult. Az APEH akkor több mint kétmilliárd forintnyi illegális jövedelmet tárt fel, ami a Népszabadság forrásai szerint akár 14-16 milliárdos legális jövedelemre is utalhatott. Az adóhivatal végül kétmilliárd forintos bírságot szabott ki, ám egy volt titkosszolgálati vezető az adóhatóságnál intézkedett, aminek nyomán a hatóság hirtelen „rájött, hogy adminisztrációs hibát követett el”, és egymilliárd forinttal csökkentette a bírságot.

Horthy Andrea annak idején azt ígérte, hogy többrészes könyvben dolgozza fel Welsz életét. A második könyv élettársa és Simon Gábor kapcsolatát mutatta volna be, ám ez eddig nem jelent meg. Sőt, az első, a Welsz-rejtély című írás azóta lekerült a netről.

(MagyarIdők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére