Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Weber: a baloldali politikusok tévednek és még arrogánsak is

Pörge Béla

2016.10.10. 10:58

Az Európai Néppárt vezetõje, Manfred Weber szerint a schengeni határokat meg kell védeni, a bevándorlást ellenõrizni kell, de Merkel mellett továbbra is kitart.

Manfred Weber a Magyar Hírlapnak adott interjújában kijelentette, hogy a migrációs válság kezelésének középpontjában a határvédelem áll, az emberek biztonságát meg kell őrizni. Mint fogalmazott:

A legfontosabb, hogy tükrözzük, amit az emberek gondolnak, márpedig sok ember fél. (...) Megfelelő választ kell adnunk: a kiindulópont a határellenőrzés."

Weber leszögezte, hogy minden további intézkedés előfeltétele a határvédelem. Az jó, ha egy ország maga is el tudja látni határainak védelmét, mint például Magyarország, viszont a Frontexnek az a feladata, hogy segítsen azoknak a tagállamoknak, akik erre nem képesek, ilyen például Görögország.

A macedón határ lezárása után nyilvánvaló volt, hogy az uniós–török megállapodás végrehajtása nélkül Görögország hatalmas problémákkal nézne szembe, ezért is fontos mindkét lépés. (A balkáni útvonal menti határzárak és a törökökkel való uniós megállapodás - a szerk.)."

A kvótarendszerrel kapcsolatban a visegrádi országok álláspontjához áll közel a legnagyobb uniós frakció vezetője.

Garantálnunk kell, hogy azok, akik megérkeznek Európába, valódi menekültek, nem pedig illegális migránsok. (...) Ha menekültek jönnek Európába, meg kell találnunk a módját, hogy mindenki kivegye a részét annak a tehernek a kezeléséből, amit jelentenek. Számomra és az Európai Néppárt frakciója számára a visegrádi négyek által bemutatott rugalmas szolidaritás modellje jó lépést jelent a sikeres egyeztetések felé."

A magyar népszavazás eredményét Weber tiszteletben tartja, keményen kritizálta azokat a baloldali politikusokat, akik nem akarják meghallani a nép hangját.

A baloldali politikusok Európa-szerte – mint mondjuk Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter, aki azt mondta, hogy „Orbán vesztett, és innentől nem érdekel a magyar nézőpont” – teljes mértékben tévednek és még arrogánsak is. Tiszteletben kell tartanunk az emberek aggodalmait."

A német politikával kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy pártja, a CSU kiáll Angela Merkel és a CDU mellett, azonban vannak olyan kérdések, amiben nem engednek. Ilyen például a migránsok beengedésének felső határa. Arra, hogy mi legyen azokkal, akik annak ellenére vannak még mindig Németországban, hogy menekültkérelmüket elutasították, érdemi választ nem tudott adni.

Nem zárhatjuk ki azokat, akiknek segítségre van szükségük, másrészt keménynek kell lennünk azokkal, akik csak kihasználják a rendszert"

— fogalmazott Weber.

(Magyar Hírlap)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére