Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Wass Albert: „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség”, avagy Trianon ünnep lett Romániában

Dr. Horváth József

2020.11.03. 18:15

A román képviselőház ügydöntő házként másodszor is változatlan formában megszavazta a Trianon-törvényt, hiába küldte vissza megfontolásra az államfő, így június 4-e, a trianoni szerződés aláírásának napja ünnepnap lett az országban.

Ünnep lesz tehát a szomszédunkban az, ami Magyarországon gyásznap.

Persze itthon sem feltétlenül gyászol mindenki. Például valószínűleg Medgyessy Péter volt D-209-es ügynök, exminiszterelnök sem, aki 18 évvel ezelőtt képes volt a Hotel Kempinskiben koccintani Adrian Nastase román miniszterelnökkel Románia nemzeti ünnepén, Erdély elvesztése alkalmából. Mint tudjuk, 1918. december 1-jén mondták ki Gyulafehérváron Erdély Romániához csatolását.

Nem feltétlenül szomorú a hír hallatán Medgyessy utódja, Gyurcsány Ferenc sem. 2004. december 5-én zajlott az a két népszavazás, amelyben az volt az egyik kérdés, hogy a határon túli magyarok megszerezhetik-e könnyített eljárással a magyar állampolgárságot. Gyurcsány és kormánya természetesen a nemre buzdított. A relatíve rövid kampány nagyon intenzív volt: ekkor vezette Gyurcsány Ferenc az első hazugságkampányát, melynek plakátarcaként megismerhette az ország Bangóné Borbély Ildikót. A népszavazás végül nem volt eredményes. A határon túli magyarok kettős állampolgárságának ügyét végül Orbán Viktor vitte sikerre.

S hogy Gyurcsány egyáltalán nem improvizált akkor, amikor a magyarok lehetőségei ellen kampányolt 2005-ben, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy nem múlt el választás anélkül, hogy ne lépett volna fel ilyen-olyan formában a határon túli magyarok ellen. Különösen a szavazati joguk gyakorlását támadta rendszeresen.

De vannak idegen érdekeknek szurkolók a baloldal fiataljai között is. Emlékezhetünk arra, hogy Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a legutóbbi romániai helyhatósági választáson a román jelöltek mellett kampányolt. Nem sokkal korábban, az államelnökjelöltek tavalyi választásán sem Kelemen Hunor mellett tette le a garast, hanem Dan Barnára való voksolásra buzdította a magyarokat.

Persze amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

A határon túli magyarok közül ugyanis már több mint egymillióan vették fel a magyar állampolgárságot, s a választásokon túlnyomó többségben rendre Orbán Viktorra szavaznak, és semmi okuk nincs rá, hogy ne folytassák ezt a hagyományt a jövőben is.

Az, hogy közben a románok június 4-én nem maradnak csöndben, amikor a magyarok Trianont gyászolják, nem honfitársainkról állít ki szegénységi bizonyítványt.
A magyarok így is összefognak, ráadásul mind szorosabban, követve Wass Albert útmutatását: „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karikó Katalin kapja idén Szeged díszpolgári címét

Karikó Katalin kapja idén Szeged díszpolgári címét

Karikó Katalint jelölte Szeged város idei díszpolgárának, a kutatónő elfogadta a felkérést és személyesen veszi át az elismerést a város napján, május 21-én – tájékoztatta Szabó C. Szilárd, az önkormányzat sajtófőnöke kedden az MTI-t.

Visszapillantó

Visszapillantó

Drámai nap van mögöttünk. Emlékeztünk történelmi és személyes tragédiára egyaránt, s nem hagytak bennünket faképnél a mai események izgalmai sem. Olvassák át, mi történt ma.

Újabb rémhír a szállodák, éttermek nyitvatartásáról

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy Magyarországon Pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére