Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vona Gábor kedvenc polgármestere ellen nyomozhat a rendõrség

Tóth Dalma

2017.02.19. 18:58

Körözést adhatnak ki Vona Gábor kedvenc polgármestere, Orosz Mihály Zoltán ellen - értesült a Ripost.

Vona Gábor nemrég kötött szoros együttműködési szerződést az érpataki polgármesterrel, akit egyik legfőbb politikai szövetségeseként tart számon. Sőt, a Jobbik pártelnöke korábban példaértékűnek nevezte Orosz Mihály Zoltán polgármesteri tevékenységét, és a többi jobbikos városvezető figyelmébe ajánlotta az "érpataki modellt".

A Ripost értesülései szerint viszont hamarosan körözést adnak ki Orosz Mihály Zoltán ellen. A lap úgy tudja, hogy már hónapok óta folyik a nyomozás a polgármester és a hozzá köthető cégek ügyében. 

Állítólag a jobbikos polgármesterhez és élettársához köthető magáncégek idős, sokszor iskolázatlan embereket forgattak ki vagyonukból. A Ripost szerint Oroszék ügyvédi trükkökkel és félrevezető szerződésekkel szereztek meg maguknak több ingatlant, amiket aztán közpénzből újíttattak fel. Feltehetően több mint 50 családot vertek át így, és 150 millió forintot meghaladó közpénzből végezték el a felújításokat Orosz Mihály Zoltán cégei.

A Ripost úgy tudja, hogy a korrupcióval gyanúsítható polgármester folyamatosan próbálja kijátszani a hatóságokat, tulajdonképpen bujkál. Ha idézik, nem jelenik meg, amivel tulajdonképpen hátráltatja a nyomozást. A lap szerint már bebizonyosodott, hogy több alkalommal hamis orvosi igazolásokkal kerülte el a rendőröket. Az igazolásokat író orvos ugyanis már beismerő vallomást tett a rendőrségen.

A rendőrség újabb visszaéléseket tárt fel egy, a napokban meghosszabbított vizsgálat során. Az hatóságok az érpataki önkormányzat legfontosabb cége, az Érpatakért Kft. ügyeivel kapcsolatban nyomoztak. Állítólag a rendőrségnek már sikerült kihallgatnia azokat az önkormányzati alkalmazottakat, akik vélhetően Orosz Mihály Zoltán utasítására végeztek törvénytelen munkát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére