Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Volt polgármester fia a Teréz körúti robbantó

888.hu

2016.10.20. 10:20

Nem Keszthelyen, hanem Hévíztõl 8 kilométerre, Karmacson fogták el szerda délután a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfit.
Karmacs korábbi polgármesterének, Papp Lászlónak a fiát vitte el a TEK – írta a Pesti Srácok

Tegnap megírtuk, hogy: Azonosították a Teréz körúti robbantót

Rendkívüli sajtótájékoztató: Bizonyos értesüléseket cáfoltak! 

A TEK egységei 15 óra után vonultak végig az M7-es autópályán, majd előbb Balatonlelle és Nagykanizsa, majd Karmacs belterületén látták őket. Karmacson, a Hévíztől mintegy 8 kilométerre fekvő településen valaki videót is készített az akcióra felvonuló kommandósokról, a felvételt pedig feltöltötte a YouTube-ra. A videón kétszer is jól hallható, ahogy kimondják az utca nevét, ahová a konvoj tart – írta a Pesti Srácok

Éppen abban az utcában lakik Papp László, aki 2010-től Karmacs polgármestere volt, ám mindössze egy évig. Ugyanis a testület feloszlatta magát, és 2011-ben időközi választást tartottak. A Papp család a fővárosból költözött a Zala megyei 800 lelkes faluba. A szülők nem sokkal később elváltak. Az édesanya Budapesten él, a két testvér pedig apjával Karmacson.

A helyiek Lászlót és a fiát is fura embernek tartják. A robbantással gyanúsított férfi a karmacsiak szerint megszállott, rajong a fegyverekért, állandóan mozgásban volt. Egy piros Hondával autózott szinte napi rendszerességgel a Karmacs, Hévíz, Keszthely háromszögben. Azt, hogy a gyanúsított miért szerezhetett be robbanó anyagokat, és miért támadt rendőrökre egyelőre nem tudni. A sajtóértesüléseket egyelőre hivatalos forrásból nem erősítették meg.

A rendőrök csapdát állítottak

A TV2 szerint, a fiatalember édesanyját a rendőrök megszondáztatták, állítólag egy sérült fényszóró miatt állították meg. A szondáról aztán mintát vettek, aminek eredményét valószínű, hogy a robbantó hátrahagyott hátzsákján talált mintával vetették össze. Ez csaknem százszázalékos egyezést mutatott.

A robbantó nem áll szóba a rendőrökkel 

A robbantással gyanúsítható férfi nem működik együtt a hatóságokkal, nem mond semmit – értesült az Origo. A Hír TV arról számolt be, hogy a gyanúsítottat még az éjszaka Budapestre hozták. 

Az Origo forrásai megerősítették, hogy a bombához használt alkatrészeket, részegységeket valóban külföldről szerezte be a férfi, aki egyébként vélhetően jogi értelemben beszámítható, ám egyértelműen megszállott, „őrült”. 

A férfit egyébként nem lakossági bejelentés alapján fogták el, hanem a rendőrség az általa elkövetett hibák láncolatából kiindulva jutott a nyomára.

Az alvilág is segítette a rendőrséget

Az alvilág is megmozdulhatott, és segíthetett a rendőrségnek a Teréz körúti robbantó megtalálásában, hiszen üzleti szempontból az ő érdekük is az volt, hogy a gyanúsítottat minél előbb kézre kerítsék.

Privátkopó arról írt, hogy jelentkezett náluk egy volt fegyverkereskedő, aki felismerte a közreadott videókról a merénylőt. Az informátor szerint a robbantó egy szerb származású, magyarul jól beszélő, „„rendőrségközelinek” számító férfi volt. 

(MTI, Pesti Srácok, Origo, M1)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére