Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Volán-MÁV: Szünidei menetrend lép életbe hétfőtől az országban

888.hu

2020.03.28. 16:00

Hétfőtől, március 30-tól minden helyközi járat a tanítási szünetekben alkalmazott menetrendre tér át.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása szerint hétvégén hétvégi közlekedési rend lesz érvényben. A MÁV-START pótlás nélkül lemondja azokat a nemzetközi vonatokat, amelyek a határzárak miatt jelenleg is csak Magyarországon belül közlekednek, de nem szerves részei a belföldi közszolgáltatási rendszernek. A Volánbusz leállítja a kizárólag távolsági utazási igényeket szolgáló országos autóbuszjáratai közül azokat, amelyeknél az eljutási lehetőségek vasúttal megfelelően biztosítottak.

A fővárosi agglomerációs járatok esetében a BKK hasonló intézkedésével összhangban 2020. április 1-jén, szerdán üzemkezdettől szombati menetrendet vezetnek be. A kijárási korlátozás szabályai szerint a másik embertől lehetőség szerint legalább másfél méter távolságot kell tartani a tömegközlekedésben is. Az előírás betarthatósága érdekében a helyközi járművek ülőhelyeinek kihasználtsága nem haladhatja meg a 30 százalékot.

A Volánbusz a közlekedők és munkavállalói védelmének érdekében megszüntette az autóbuszvezetők és az utasok közötti érintkezéseket, bevezette a mobil menetjegy vásárlást. A közúti közösségi közlekedési szolgáltató tovább keresi és folyamatosan fejleszti a készpénz- és érintésmentes fizetési megoldásokat. Az újabb korszerű eszközök alkalmazása előkészületben van, bevezetésük néhány héten belül várható, miközben az áprilisi bérletvásárlási időszak már a jövő hét elején megkezdődne. Ezért az ITM az autóbuszos társaság kezdeményezését támogatva jóváhagyta a Volánbusz járataira szóló március havi bérletek érvényességének meghosszabbítását 2020. április 15-éig.

Fotó: mavcsoport.hu

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére