Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vizsgálatot indított a rendőrség a soroksári alpolgármester ügyében

Bertha László

2019.09.18. 16:08

Feljelentés-kiegészítés keretében indított vizsgálatot a soroksári alpolgármester, Weinmann Antal félmilliárdos „dáridózása” ügyében a BRFK.

Az ominózus feljelentés alapján az elmúlt öt évben mintegy 500 millió forintot szórt el Soroksár Weinmann-nak köszönhetően úgy, hogy a legtöbb esetben nem volt közbeszerzési eljárás, viszont a szervezést, valamint a lebonyolítást is mindig ugyanaz a baráti kör kapta meg – írja a PestiSrácok.hu.

Weinmann Antal | Forrás: www.soroksar.hu

Az ügyben múlt héten tett feljelentést hűtlen kezelés gyanújával Tényi István, aki a rendőrségnek azt írta, hogy Weinmann Antal mintegy 500 millió forintot adott ki a helyi rendezvényekre. Bár az önkormányzat minden évben kijelöl egy keretösszeget, az szinte sosem bizonyult elégnek a kulturális események lebonyolítására, így kénytelenek voltak újabb tétellel kiegészíteni azt.

Emiatt az elmúlt években tetemes költség keletkezett abból, hogy Weinmann közbeszerzési eljárás mellőzésével és a szétbontási tilalom figyelmen kívül hagyásával igazgatta a kerületi kulturális életet

– hangsúlyozta Tényi a feljelentésében a portál beszámolója szerint, megemlítve benne Gallay István, a Soroksári Svábok Független Egyesületének tagja nyilatkozatát, aki elmondta, hogy adatigénylést adtak be, hogy megtudják, jogszerűen használták-e fel az 500 milliós összeget.

Gallay szerint 2015 óta folyamatosan ki kellett egészíteni az önkormányzat által meghatározott keretösszeget: 2017-ben például az 57 millió forint helyett 91 milliót költöttek rendezvényre, csakúgy, mint 2016-ban, amikor az 51 milliós költséget ugrották meg további 45 millió forinttal, tehát laza 96 milliót áldoztak a kerületi „dínomdánomra”.

Ennyi pénzből rengeteg útfelújítást el lehetett volna végezni

– idézte Tényi Gallayt, aki szerint arra évi alig több mint 100 milliót szánnak az önkormányzatban.

A soroksári alpolgármester, Weinmann Antal az M1 megkeresésére korábban azt írta, hogy nem volt tudomása arról, hogy a helyi események szervezése során átlépték volna a keretösszeget, és arról sem tudott, hogy a rendezvényeket bonyolító Generálprodukció Kft. a NAV feketelistáján szerepel. Arra a kérdésre, hogy mi alapján válogatta ki a kivitelező vállalatokat, Weinmann Antal azt írta, hogy a megbízhatóság és a referencia számított. A kimutatás szerint azonban éveken át, jelentős összeggel lépte túl a keretösszeget a soroksári dáridózás, erről pedig neki is tudnia kellett alpolgármesterként – olvasható PS-hez eljuttatott feljelentésben.

A lap megkeresésére a rendőrség annyit közölt, hogy az ügyben szerdán feljelentés-kiegészítést rendelt el a BRFK. Ez annyit jelent, hogy további adatokat gyűjt még a hatóság, legkésőbb harminc nap múlva pedig dönteni kell a nyomozás elrendeléséről, vagy a feljelentés elutasításáról – írja a PestiSrácok.hu.

Folytatódik a dáridó Soroksáron: az alpolgármester mossa kezeit

Ahogyan arról a múlt héten beszámoltunk, öt év alatt félmilliárd forint ment el mulatságokra Soroksáron. Weinmann Antal soroksári alpolgármesterhez tartozik az oktatás és a kultúra, valamint a rendezvények szervezése. Emiatt ő szervezte a koncerteket a kerületben, a baloldali politikus pedig valahogy mindig közbeszerzés nélkül bízott meg olyan cégeket, akiknek tulajdonosai a baráti köréhez tartoztak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Gődény nemcsak a vírus létezését tagadja, de a pártpénzekkel való elszámolás sincs ínyére

Gődény nemcsak a vírus létezését tagadja, de a pártpénzekkel való elszámolás sincs ínyére

Gődény György, a nem kis mértékben antipatikus patikus és testépítő, aki vírustagadásáról külön is híressé vált, pártot alapított.

Most ne tinderezz, ha te is megostromoltad a Capitoliumot!

Most ne tinderezz, ha te is megostromoltad a Capitoliumot!

Fifikás nők vadásznak az ostromlókra, képeiket tovább küldik az FBI-nak.

Varga Judit: A stabil, cselekvőképes kormány ma gazdasági versenyelőnyt jelent

Az igazságügyi miniszter úgy látja, hogy a stabil, cselekvőképes kormány ma gazdasági versenyelőnynek számít.

Ausztriát is jelentősen érintheti a brit vírusmutáció

Ausztriát is jelentősen érintheti a brit vírusmutáció

Abból kell kiindulnunk, hogy Ausztria is jelentős mértékben érintett a brit koronavírus-mutáció által – jelentette ki Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter pénteki sajtótájékoztatóján.

Vadai szánalmas petárdája

Vadai szánalmas petárdája

Vadai Ágnes gyurcsányista altiszt örömében bizonyára azonnal leizzadt, amikor megpillantotta a legújabb koncot, amelynek meglobogtatásával – igazi pártkatonaként – tovább igyekezhet fűrészelni a miniszterelnöki szék lábát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére