Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vizsgálatot indított a rendőrség a soroksári alpolgármester ügyében

Bertha László

2019.09.18. 16:08

Feljelentés-kiegészítés keretében indított vizsgálatot a soroksári alpolgármester, Weinmann Antal félmilliárdos „dáridózása” ügyében a BRFK.

Az ominózus feljelentés alapján az elmúlt öt évben mintegy 500 millió forintot szórt el Soroksár Weinmann-nak köszönhetően úgy, hogy a legtöbb esetben nem volt közbeszerzési eljárás, viszont a szervezést, valamint a lebonyolítást is mindig ugyanaz a baráti kör kapta meg – írja a PestiSrácok.hu.

Weinmann Antal | Forrás: www.soroksar.hu

Az ügyben múlt héten tett feljelentést hűtlen kezelés gyanújával Tényi István, aki a rendőrségnek azt írta, hogy Weinmann Antal mintegy 500 millió forintot adott ki a helyi rendezvényekre. Bár az önkormányzat minden évben kijelöl egy keretösszeget, az szinte sosem bizonyult elégnek a kulturális események lebonyolítására, így kénytelenek voltak újabb tétellel kiegészíteni azt.

Emiatt az elmúlt években tetemes költség keletkezett abból, hogy Weinmann közbeszerzési eljárás mellőzésével és a szétbontási tilalom figyelmen kívül hagyásával igazgatta a kerületi kulturális életet

– hangsúlyozta Tényi a feljelentésében a portál beszámolója szerint, megemlítve benne Gallay István, a Soroksári Svábok Független Egyesületének tagja nyilatkozatát, aki elmondta, hogy adatigénylést adtak be, hogy megtudják, jogszerűen használták-e fel az 500 milliós összeget.

Gallay szerint 2015 óta folyamatosan ki kellett egészíteni az önkormányzat által meghatározott keretösszeget: 2017-ben például az 57 millió forint helyett 91 milliót költöttek rendezvényre, csakúgy, mint 2016-ban, amikor az 51 milliós költséget ugrották meg további 45 millió forinttal, tehát laza 96 milliót áldoztak a kerületi „dínomdánomra”.

Ennyi pénzből rengeteg útfelújítást el lehetett volna végezni

– idézte Tényi Gallayt, aki szerint arra évi alig több mint 100 milliót szánnak az önkormányzatban.

A soroksári alpolgármester, Weinmann Antal az M1 megkeresésére korábban azt írta, hogy nem volt tudomása arról, hogy a helyi események szervezése során átlépték volna a keretösszeget, és arról sem tudott, hogy a rendezvényeket bonyolító Generálprodukció Kft. a NAV feketelistáján szerepel. Arra a kérdésre, hogy mi alapján válogatta ki a kivitelező vállalatokat, Weinmann Antal azt írta, hogy a megbízhatóság és a referencia számított. A kimutatás szerint azonban éveken át, jelentős összeggel lépte túl a keretösszeget a soroksári dáridózás, erről pedig neki is tudnia kellett alpolgármesterként – olvasható PS-hez eljuttatott feljelentésben.

A lap megkeresésére a rendőrség annyit közölt, hogy az ügyben szerdán feljelentés-kiegészítést rendelt el a BRFK. Ez annyit jelent, hogy további adatokat gyűjt még a hatóság, legkésőbb harminc nap múlva pedig dönteni kell a nyomozás elrendeléséről, vagy a feljelentés elutasításáról – írja a PestiSrácok.hu.

Folytatódik a dáridó Soroksáron: az alpolgármester mossa kezeit

Ahogyan arról a múlt héten beszámoltunk, öt év alatt félmilliárd forint ment el mulatságokra Soroksáron. Weinmann Antal soroksári alpolgármesterhez tartozik az oktatás és a kultúra, valamint a rendezvények szervezése. Emiatt ő szervezte a koncerteket a kerületben, a baloldali politikus pedig valahogy mindig közbeszerzés nélkül bízott meg olyan cégeket, akiknek tulajdonosai a baráti köréhez tartoztak.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump: „Hillary megőrült!”

Trump: „Hillary megőrült!”

Donald Trump amerikai elnök vasárnap élesen bírálta Hillary Clinton volt külügyminisztert, volt elnökjelöltet azért, mert orosz érdekek szolgálatában állónak nevezett két elnökjelölt-aspiránst.

Tévhitek a klímaváltozásról: Az új világ = sivatag és csótányok?

Tévhitek a klímaváltozásról: Az új világ = sivatag és csótányok?

Rengeteg közhely és tévhit kering a klímaváltozással kapcsolatban mindkét oldalról. Új cikksorozatunkban megvizsgáljuk, hogy ezek vajon mennyire igazak, mit gondol ezekről a tudomány.

„A Jobbik méltatlanná vált a magyarság képviseletére”

Nincs többé keresnivalója a Corvin közben sem a Jobbiknak, sem Jakab Péter frakcióvezetőnek, aki a parlament lépcsőjén Gyurcsány Ferenccel esküdözött, és Dobrev Klárával állt egy színpadra – jelentette ki Pongrátz András Corvin-közi 56-os szabadságharcos, akinek a közleményét Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke juttatta el vasárnap az MTI-hez.

Ő nyerte a 12. Nemzeti Vágtát

Az idén is Nagy Arnold, Temerin lovasa nyerte a Nemzeti Vágta döntőjét Fantázia nevű lován, akárcsak tavaly.

Nyolc király hely Szegeden

Nyolc király hely Szegeden

Szeged a Dél ékszerdoboza, ehhez nem fér kétség. Az Alföld leggyönyörűbb és legharmonikusabb városa. Lokálpatrióta sorozatunk következő részében Szegedet vettük górcső alá, mégpedig gasztro szempontból.

Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna

Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna

A gazdasági lassulás egyre inkább eléri Kelet-Közép-Európát, a magyar gazdaság már megtette a lépéseket a várható gazdasági lassulás ellen.

Trócsányi: Brüsszel jegeli a balkáni bővítést

Trócsányi: Brüsszel jegeli a balkáni bővítést

Brüsszel jegeli a balkáni bővítést és amennyiben késleltetik az integrációt, más hatalmi centrumok szereznek befolyást a térségben – írta Trócsányi László, európai parlamenti képviselő vasárnap a magyarnemzet.hu oldalon, annak kapcsán, hogy az Európai Unió tagállamai­nak nem sikerült megegyezniük Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére