Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vizsgálat indulhat Gyurcsány ellen

888.hu

2020.02.21. 08:48

Még a héten kezdeményezi a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást Gyurcsány Ferenccel szemben Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az Országgyűlés mentelmi bizottságánál – értesült a Magyar Nemzet.

A polgári napilap pénteki számában az olvasható, hogy miután Gyurcsány Ferenc leadta a vagyonnyilatkozatát, annak elemzése alapján a Világgazdaság megállapította, 1,1 milliárd forint útja homályban marad az egykori kormányfő vagyonában.

Hacsak azt nem feltételezzük, hogy a pártelnök havi átlagban valamivel több mint 23 millió forintot költött az elmúlt négy évben

– fogalmazott a Világgazdaság.

Hollik István a múlt héten azt mondta, hiába kérték Gyurcsány Ferencet, hogy tisztázza „zavaros” anyagi helyzetét, mivel ez nem történt meg, parlamenti vizsgálat indulhat a Demokratikus Koalíció elnöke ellen.

Mindeközben az Állami Számvevőszéknél (ÁSZ) zajlik hét párt, köztük a DK 2017-2018. évre vonatkozó ellenőrzése, amiből kiderül majd, hogy Gyurcsányék pénzügyi beszámolója megfelelt-e a törvényi előírásoknak.

A DK gazdálkodásáról eddig is ellentmondásos hírek jelentek meg. A párt irodája 2018 novemberében ugyanis leégett, erre hivatkozva pedig Gyurcsány Ferencék maguk ismerték el, hogy minden igyekeztük ellenére a bizonylatok, dokumentumok egy részét nem tudták pótolni a tűz után.

Említésre méltó, hogy az adózás rendjéről szóló törvény szerint az adatszolgáltatáshoz szükséges dokumentumokat a szervezet székhelyén kell tárolni, ha pedig azokat mégis más helyen őrzik, azt be kell jelenteni a NAV-nak. A tűz viszont a DK Teréz körúti irodájában ütött ki, nem a civil szervezetek névjegyzékében szereplő hivatalos székhelyükön, ami a Victor Hugo utcában van.

Az csak hab a tortán, hogy a DK a Magyar Közlönyben már közzétette 2018-as beszámolóját. Ez alapján Gyurcsányék vagy nem mondanak igazat a megsemmisült iratokról, vagy ha mégis, akkor a közzétett beszámoló nem lehet hiteles a szükséges dokumentumok híján.

De a DK-nál nemcsak a pártnak, hanem annak országgyűlési frakciójának is meglehetősen különösek a pénzügyei. A kormánypártisággal aligha vádolható HVG összesítése szerint a képviselőcsoport az Országgyűlés Hivatala által biztosított keretből, azaz közpénzből húsz hónap alatt 164 megbízásért megközelítőleg 240 millió forintot költött.

A pontos összeget azért nem lehetett kiszámolni, mert a lap szerint az elszámolást hibákkal teli és teljesen kaotikus formában kapták meg a párttól. Az viszont biztos, hogy a zsíros megbízásokat elnyerő cégek tulajdonosai között ott volt Gyurcsány Ferenc egykori kabinetfőnöke, Ficsor Ádám, régi bizalmasa, Dessewffy Tibor, illetve Czeglédy Csaba is.

OLVASTAD MÁR?

Dömötör Csaba: csak most jön a neheze!

Dömötör Csaba: csak most jön a neheze!

A koronavírus-járvány neheze csak most jön, amikor a csoportos megbetegedések szakaszát minden bizonnyal felváltják a tömeges megbetegedéseké – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Telefonon zaklatja az embereket Jakab Péter

Telefonon zaklatja az embereket Jakab Péter

Telefonos hívásokban magyarázkodik a Jobbik, mert nem szavazták meg a veszélyhelyzeti intézkedések meghosszabbítását – tudta meg a HírTv.

Hátráltatta a védekezést az EU járványügyi hivatalának hibás helyzetértékelése

Hátráltatta a védekezést az EU járványügyi hivatalának hibás helyzetértékelése

Másfél hónapig nem kezelte kellő komolysággal a koronavírus-járvány potenciális veszélyeit az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC), derítette ki a V4NA az EU-s intézmény kockázati jelentései alapján. Az ECDC a vírusfertőzés kockázatát még az első európai haláleset napján is „mérsékeltnek” nevezte az Európai Unió és az Egyesült Királyság lakossága számára.

A magyar lakosság közel 20 százalékát veszélyezteti a koronavírus

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon – hívja fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére