Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Visszanyalt a fagyi a gyurcsányista Arató Gergelynek

888.hu

2020.05.19. 14:20

Az egészségügy lezüllesztésével vádolta meg a parlamentben Arató Gergely DK-s képviselő a kormányt. Vajon nem tudta, hogy melyik párt padsoraiban foglal helyet? Tállai államtitkár a válaszában gyorsan rámutatott: a Gyurcsány-kormány gazdaságpolitikájánál ártalmasabb dolgot még nem igazán szenvedett el a magyar egészségügy.

Napirend előtti felszólalásában

azzal vádolta Arató Gergely DK-frakcióvezető a kormányt, hogy nem költenek a járvány idején az egészségügyre.

Mindezt azzal igyekezett alátámasztani, hogy az egymillió lakosra jutó áldozatok száma Magyarországon 46, míg ez Csehországban 28, Lengyelországban 24, Szlovákiában pedig csak 5.

Arató szerint

ez nem az egészségügyi dolgozók hibája, hanem azoké, akik hagyták lerohadni az egészségügyet

az elmúlt 10 évben, és nem teszteltek eleget. (Egy ideje már tudjuk, hogy a tesztelés reklámozása leginkább az egykori Gyurcsány-kormány vezette magánkórház érdeke, ahol összesen 28 ezer forintért végeznek el két tesztet.)

A kormány részéről Tállai András pénzügyminisztériumi államtitkár volt az, aki belelógatta Arató kezét a bilibe és rámutatott: a statisztikai adatokat nem érdemes kiragadni a környezetükből, mert a DK-s frakcióvezető kijelentése mellé oda lehet tenni, hogy

az egymillió lakosra vetített 46 magyar halálos áldozattal szemben Szlovéniában 49, Romániában 56, Ausztriában pedig 71 a mutató. (És akkor még elő sem került az olasz 593, a spanyol 529, a francia 433 vagy a brit 513 fős statisztikai adat...)

Ugyanakkor az államtitkár felhívta Arató figyelmét arra, hogy:

a 2010 előtti időszakot a pénzszórás jellemezte, majd a válságot megszorításokkal kezelték.
Önöknek most az fáj, hogy a jelenlegi kormány nem így kezeli a válságot. Akkor a költségvetés csődbe került, ma egyensúlyban van, akkor elvették a közalkalmazottak egyhavi bérét, most minden tanár és óvónő megkapta a bérét, akkor elvettek a nyugdíjasoktól egyhavi juttatást, most viszont a kormány a 13. havi nyugdíjat visszaépíti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére