Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vírushíradó

888.hu - MTI

2020.05.19. 22:22

A SARS-CoV-2 nevű vírus tavaly decemberi kínai megjelenése óta több mint 4,83 millió embert fertőzött meg, több mint 319 ezer ember meghalt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint.

A legtöbb fertőzöttet az Egyesült Államokból jelentették, 1,52 milliót, a halálesetek száma több mint 90 ezer. A második legtöbb fertőzöttet Oroszországban tartják nyilván (közel 300 ezret), itt a betegségnek 2 837 áldozata van. Dagesztánban, amely az ötödik legfertőzöttebb oroszországi régió, kétszáz férőhelyes kórházat építenek.

A harmadik helyre Brazília került több mint 257 ezer fertőzöttel, a halálesetek száma közel 17 ezer.

Olaszországban 813 új fertőzöttel 226 699-re nőtt a halálesetekkel és a gyógyultakkal együtt a fertőzöttek száma. Az aktív fertőzötteké kedden 65 129 volt, 1424-gyel kevesebb, mint előző nap. A halálesetek száma egy nap alatt 162-vel 32 169-re nőtt a polgári védelem közleménye szerint.

Spanyolországban harmadik napja maradt száz alatt az új koronavírus-fertőzés okozta halálozás – jelentette a spanyol egészségügyi minisztérium kedden. Az elmúlt 24 órában 83-an hunytak el, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel elérte a 27 778-at. A fertőzést 295 páciensnél mutatták ki egy nap alatt. Összesen 232 037 koronavírusos esetet regisztráltak az elmúlt három és fél hónap során.

Nagy-Britanniában, ahol 247 709 igazolt fertőzöttről tudnak, a halálesetek száma 34 876, parlamenti képviselők kedden bírálták a kormány járványkezelését, elégtelennek nevezve a szűrési kapacitást.

Tartósan ezer alá süllyedt a naponta regisztrált koronavírus-fertőzések száma Németországban, kedden már tizedik napja jelentettek a járvány lassításában fontosnak tartott határ alatti esetszámot az egészségügyi hivatalok.

Továbbra is alacsony, napi 30 alatt maradt a koronavírus következtében elhunytak száma Belgiumban. Hollandiában az új fertőzöttek, valamint a halálesetek száma az elmúlt öt nap alatt mintegy megfeleződött. Luxemburgban kedden nem jeleztek egyetlen halálesetet sem, azonban két ember vírustesztje lett pozitív.

Meghaladta a tízezret Romániában kedden a koronavírus-fertőzésből kigyógyult páciensek száma, ami az eddig beazonosított fertőzöttek csaknem 60 százalékát teszi ki. Az aktív betegek száma az április 29-i tetőzésről (több mint 7700) 6000 alá csökkent. A halálesetek száma 1126.

Jelentősen kevesebb új fertőzöttet regisztráltak keddre Ukrajnában, mint az előző napokban, a miniszterelnök pedig arról tájékoztatott, hogy hamarosan a korlátozások újabb enyhítése várható, ugyanakkor a karantént ismét meg fogják hosszabbítani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére