Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Világsajtó: hatalmas győzelmet aratott Orbán Viktor

Sümeghi Lóránt

2019.05.27. 17:48

Miközben a hazai bevándorláspárti média a Fidesz kudarcáról ír erőltetett cikkeket, addig a két legnagyobb európai hírügynökség nem tesz más, mint hogy beszámol a nyilvánvalóról.

Korábban megírtuk, az Index szerint Orbán Viktor nem lehet elégedett az 52 százalékos eredményével, a HVG pedig úgy látja, hogy hiába a nagyarányú győzelem, az ország megosztott és a kormány pedig el van bizonytalanodva. A gond csupán az, hogy még az amúgy Magyarországgal korántsem elfogulatlan brit és francia hírügynökségek sem mertek ekkora hazugságokat leírni, hiszen a Fidesz 52 százaléka és a DK 16 százaléka között húzódó 36 százalékos különbséget nehéz letagadni.

Nagyarányú győzelmet aratott a Fidesz a keményvonalas bevándorlásellenes álláspontjának köszönhetően a megosztott ellenzék felett

– írja a Reuters hírügynökség, amely még csak nem is próbálja lebecsülni az Európa-szerte egyedülálló sikert.

Hasonló módon értekezett a tegnapról a francia AFP is, anyagukban kiemelték, hogy

hatalmas győzelmet zsebelt be az Orbán Viktor vezette Fidesz.

Megemlítették azt is, hogy a második helyen lévő, 16,3 százalékos DK messze lemaradt a kormányzó párttól dacára a rekordmagas részvételnek.

Emlékezetes, ezzel az eredménnyel a kormánypártok 13 mandátumot szereztek, míg az ellenzék összesen nyolc képviselőt küldhet majd Brüsszelbe: a Demokratikus Koalíció (DK) négyet, a Momentum kettőt, az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik pedig egyet-egyet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére