Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Világos, hogy Gyurcsány és az SZDSZ politikusai nyakig benne vannak az Alstom-ügyben"

888.hu

2017.08.31. 14:28

Egyértelmû Gyurcsány Ferenc és a szocialista-szabad demokrata politikusok felelõssége minden idõk legnagyobb korrupciós botrányában, az Alstom-ügyben" - mondta Budai Gyula fideszes országgyûlési képviselõ tanúmeghallgatását követõ sajtótájékoztatóján Budapesten, csütörtökön délelõtt.

A 4-es metró szerelvényeinek beszerzése kapcsán elcsalták a beruházás összértékének egyharmadát, mintegy 166 milliárd forintot – mondta a kormánypárti politikus. A szerződések megkötése és a beruházás megkezdése a Gyurcsány-kormány időszakára esik, tehát egyértelmű a felelősségük. A pénz pedig minden bizonnyal az akkori kormánypártok, az MSZP és az SZDSZ kasszájába vándorolt, fűzte hozzá. Nem véletlenül mondta azt korábban Gyurcsány Ferenc, hogy jobb, ha nem beszél arról, hogy honnan érkezett pénz az MSZP-nek – jelentette ki Budai Gyula.

Gyurcsány Ferenc vegye végre a bátorságot, és szólaljon meg a 4-es metró ügyében"

– hangoztatta a fideszes politikus. Budai Gyula 2011-ben elszámoltatási kormánybiztosként vizsgálta a 4-es metróval kapcsolatos szabálytalanságokat. Csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Központi Nyomozó Főügyészségen tartott tanúmeghallgatásán beszámolt az öt évvel ezelőtti vizsgálatok eredményéről.

Az ügy előzményei közé tartozik, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a 4-es metró építése során kiemelkedő súlyú szabálytalanságokat és hibákat állapított meg, amelyek becsült pénzügyi összhatása mintegy 166 milliárd forint. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 4-es metró szerződéseivel kapcsolatban több bűncselekmény miatt tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére