Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vészforgatókönyvvel készülnek Vonáék Toroczkaival szemben

Bertha László

2018.04.27. 10:34

A hatalom részbeni megtartása érdekében Vona Gábor emberei eltörölnék azt az elnöki vétót, mellyel két éve pont a bukott pártelnök érte el a radikális alelnökeinek kizárását.

A Magyar Idők információja szerint egyfajta vészforgatókönyvvel készülnek a Jobbikban arra az esetre, ha Vona bizalmasaival szemben a radikális Toroczkai Lászlót választanák elnöknek a tisztújító kongresszuson.

A lap szerint a szerdai választmányon felmerült, hogy eltörölnék azt az elnöki vétót, melynek révén 2016-ban épp Vona Gábor akadályozta meg három radikális alelnökének, Szávay Istvánnak, Novák Elődnek és Apáti Istvánnak a jelölését.

A pártban jelenleg komoly belharcok dúlnak, amit tovább tetéz, hogy Toroczkai László egyre esélyesebb az elnöki posztra, emiatt Vona Gábor és a hozzá hű „pártelit” attól tart, hogy Toroczkai ugyanazzal a módszerrel szabadulna meg a számára terhes alelnököktől, ahogyan azt a bukott pártelnök tette.

Amennyiben sikeresen elérik, hogy az elnöki vétó kikerüljön a párt alapszabályából, akkor kizárólag a kongresszus dönthetne az elnökök személyéről, így Vonáéknak is lenne esélye arra, hogy maradjon emberük a párt felső vezetésében.

A Magyar Idők a választmány kapcsán azt is megtudta, hogy a korábban pedzegetett társelnöki rendszer helyett egy elnök-elnökhelyettesi verzióról születhet döntés a holnapi kongresszuson, amelyet a Lurdy Házban tartanak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére