Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Veszélyesek lehetnek a baloldali közszereplők felelőtlen nyilatkozatai

888.hu

2022.02.26. 16:30

A magyar baloldal miniszterelnök-jelöltje egy német lapnak is megerősítette, hogy fegyvereket is küldene az ukrán hadszíntérre – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szombaton.

 

Gyurcsány jelöltje azt mondta a német Der Tagesspiegelnek:

Néhány héttel ezelőtt még azt mondtam, mi is támogatjuk a békés, közös érdekeken alapuló gazdasági és kulturális együttműködést Oroszországgal. Nos, ez a jelenlegi válsággal megváltozott. Természetesen Magyarországnak, mint NATO- és EU-tagnak, csatlakoznia kell minden Oroszország elleni szankcióhoz. Ez elvi kérdés – még akkor is, ha ez gazdaságilag árt nekünk. A fegyverszállításokat is támogatnám, amennyiben a NATO és az EU e mellett döntene. Mindig a közös döntéseket követnénk.”

 

Dömötör Csaba szerint Márki-Zay nyilatkozata „óriási felelőtlenség” volt.

Aggódunk Ukrajnáért, a miniszterelnök elítélte Oroszország katonai fellépését, de a mi alapvető érdekünk a béke. Azért kell megtennünk mindent, hogy garantáljuk Magyarország, és a magyar emberek biztonságát”

– közölte.

Kiemelte:

Ezért arra kérünk minden hazai közéleti szereplőt, hogy ne tegyenek felelőtlen nyilatkozatokat, mert ebben a helyzetben ezek veszélyesek.”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére