Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Veszélyes karácsonyi vásárokra figyelmeztet a brit kormány, Magyarországot nem említik

Sümeghi Lóránt

2018.12.06. 12:30

A brit külügy december elsõ hetében frissítette a téli idõszakban külföldre utazó állampolgárai számára elérhetõ hasznos tudnivalókat. Amíg a német és francia karácsonyi vásárok kiemelt biztonsági kockázatként szerepelnek, addig szerencsére Magyarország kapcsán semmilyen ilyen információ nem szerepel.

Nagyon úgy tűnik, hogy az Orbán Viktor fémjelezte szigorú bevándorláspolitika nemcsak a gyakorlatban szavatolja Magyarország és a magyar emberek biztonságát, hanem nemzetközi hírértéke is van, ami a külföldi országok kormányainak kommunikációjába is beépült. Legalábbis erről árulkodik a Nagy-Britannia külügyminisztériuma által közzétett brit állampolgárokra vonatkozó biztonsági ajánlások gyűjteménye. 

A tájékoztatás szerint Németország, Belgium, Franciaország, Spanyolország és Svédország turisztikai szemszögből egyáltalán nem kockázat nélküli, ugyanis mindegyik ország kapcsán elhangzik, nagy a valószínűsége annak, hogy terrortámadás következhet be. 

Ráadásul a német és francia karácsonyi vásárok kiemelten, elkerülendő helyszínekként szerepelnek az összeállításban.

Ezzel szemben – természetesen az általános belbiztonsági ismertetőn túl – Magyarországgal összefüggésben semmilyen figyelmeztető információ nincs megjelenítve, ami a terrorveszélyt illeti. Mint írják,

bár sehol sem zárható ki, de Magyarországon nincs történelme a terrorizmusnak."

Emlékezetes, nemrég beszámoltunk róla, hogy alig kezdődött a december, máris két karácsonyi vásáron történt rendbontás Németországban a migránsok miatt. Az egyik incidens Ludwigslust városában történt, ahol egy bevándorlókból álló nagyobb társaság tősgyökeres németekbe kötött bele, ebből pedig tettlegességig fajuló balhé lett. Az elszabadult indulatok megfékezésére a kiérkező rendőrök paprikaspray-t és könnygázt vetettek be, majd két személyt őrizetbe is vettek.

A másik eset pedig Witzenhausenben történt, ahol egy 38 éves líbiai migráns fejszével hadonászva, "Allahu akbart" kiáltva fenyegette meg a vásárra kilátogató embereket. A rendőrség közleménye szerint pusztán a szerencsének volt köszönhető, hogy az erősen ittas, radikális muszlim nem sebesített meg senkit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére