Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Veronai tragédia: légmaszkban aludt a sofõr

Sümeghi Lóránt

2017.03.31. 08:58

Alvási apnoe szindrómával kezelték, légmaszkban kellett aludnia a Veronában balesetet szenvedett, középiskolásokat szállító busz vezetõjének.

Sajtóértesülések szerint a sofőrt betegsége miatt korábban hónapokra eltiltották a vezetéstől, a tragédia idején azonban már szak- és üzemorvosi engedéllyel, jogszerűen dolgozott – írja a Bors

Csehák Hajnalka pszichológus szerint ezek a betegek tulajdonképpen elfelejtenek alvás közben levegőt venni, így általában fuldokolva, kö­högve, akár fejfájással ébrednek:

a tapasztalatok azt mutatják, diagnosztizálás után megnövekszik a páciensekben a félelemérzet elalváskor, s ez azt eredményezheti, hogy csökken a mély alvás ideje."

A szakértő hozzátette, azért veszélyes be­tegség, mert kialvatlanságot, napközbeni fokozott aluszékonyságot és koncentrációzavart okozhat. Az alvási apnoé leghatásosabb kezelése a pozitív légúti nyomás­terápia, a CPAP. A lap információi szerint ezt a maszkkal egybekötött műszert kellett használnia a busz sofőrjének is alvás közben. A terápia a levegővel gyógyít, folyamatos nyomásértéken biztosítva a ki - és belégzést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére