Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vergõdik az unió liberális elitje

Bokor Gábor

2018.05.07. 08:30

Boros Bánk Levente politológus szerint az ötlet, amely a jogállamisághoz kötné az uniós támogatásokat, nem más, mint az unió liberális elitjének vergõdése.

Az újból beterjesztésre tervezett alkotmánymódosításról, valamint a Stop Soros törvénycsomagról úgy fogalmazott a szakértő, hogy üzenetértékkel bír és meghatározza a kormány céljait. 

Az új kormány struktúrájából világosan kirajzolódnak a célok és a prioritások"

mondta a Magyar Hírlapnak a Médianéző igazgatója.

Véleménye szerint az újra beterjesztésre tervezett migrációellenes alkotmánymódosítás és a Stop Soros törvénycsomag is üzenetértékkel bír és meghatározza a kormány céljait.

A célok között prioritást élvez a migránsok megállítása és a betelepítési kvóta elleni harc, és most már az ellenzéki pártok önérzete sem állhat útjába annak, hogy a parlament ezt alkotmányos szintre emelje. A 2016-os népszavazás is erre ad felhatalmazást"

– fogalmazott a politológus, aki a Stop Soros kapcsán elmondta: senki nem számított arra, hogy azok az ellenzéki pártok, amelyek nyíltan vagy burkoltan Soros György ideológiáját osztják, megszavazzák a kétharmados többséget igénylő részeket, most azonban a kormánynak lehetősége nyílt arra, hogy a Soros-ügynökök bojkottja nélkül is biztosítsa a migránskérdésben és a belpolitikában is aktív álcivil szervezetek átláthatóságát.

Véleménye szerint az ellenzék úgy viselkedik, mintha nem zajlott volna le április 8-án egy választás, ugyanúgy veszekednek, és próbálják egymást kijátszani. Az elemző súlyos hibának tartja, hogy a sorok rendezése helyett továbbra is délibábokat kerget az ellenzék. 

Arról, hogy az unió a jogállamisághoz kötné a támogatásokat, úgy fogalmazott, hogy a nemzetközösség liberális elitjének az ötlete nem más, mint egyszerű vergődés. 

Miután nem tudták leváltatni a magyar kormányt, most más eszközökkel próbálkoznak. Csak azt nem veszik figyelembe, hogy az ő idejük is lejárhat, semmi garancia nincs arra, hogy a jövő évi EP-választás után is pozícióhoz jutnak. Kényszeredett, erőltetett és barátságtalan ez a lépés, ami zsarolásnak jól hangzik, de valószínűleg kivitelezhetetlen"

– fogalmazott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére