Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Végre hozzájuthatnak kártérítésükhöz az olaszliszkai tragédia károsultjai

Forisek Ádám

2018.10.18. 09:20

Épp a hétvégén volt a 12. évfordulója annak, hogy Szögi Lajost brutálisan meggyilkolták Olaszliszkán.

Épp a hétvégén, a tragédia 12. évfordulóján emlékeztek meg a brutálisan meggyilkolt Szögi Lajosról (†44).

Az emlékezők, ahogy minden évben, most is Tiszavasváriban gyülekeztek. Mint ismert, 2006. október 15-én innen indult el Szögi Lajos két kislányával Vámosújfalu felé. A földrajz-biológia szakos tanár szabályosan közlekedő autója előtt aztán egy 11 éves kislány szaladt át az úton, majd elesett az árokparton. Amikor Szögi megállt, hogy megnézze, nem esett-e baja a gyereknek, annak rokonai, ismerősei rátámadtak. Kirángatták a férfit a kocsiból, majd két kislánya előtt agyonverték.

 A Debreceni Ítélőtábla 2009 novemberében mind a nyolc elkövetőt elítélte: hárman életfogytig tartó szabadságvesztést kaptak, hárman 15-15-17 év fegyházbüntetést, ketten pedig 10-10 évet a fiatalkorúak börtönében. Egy évvel később 46 millió forint kártérítést ítéltek meg a családnak, amelyre nagy szükségük is volt: Lajos özvegye óvónő, a szülei kisnyugdíjasok voltak. A legnagyobb lányuk egyetemre járt, később a középső is továbbtanult, a legkisebb lány pedig még most középiskolás.

Most pedig nagyon úgy néz ki, hogy fordulat állt be az ügyben: a Blikk értesülései szerint ugyanis a végrehajtó elkérte a család számlaszámát, ami az ügyvédjük szerint azt jelenti: a nekik megítélt 46 millió forint egy része megérkezik.

Miután ugyanis zárolták az elkövetők vagyonát, először a nyomozási és perköltségeket kellett megtéríteni, csak ezután következhetnek az áldozatok. Ugyanakkor az is tény, hogy az olaszliszkai cigányoknak azonban nincs elég "vagyonuk", illetve ha végeznek/végeztek is valamilyen munkát a börtönben, abból sem jutott semmi Szögi Lajos családjának.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére