Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Végjáték: az MSZP kirúgta a saját szóvivõjét, hogy Gyurcsány lehessen a miniszterelnök-jelölt

Vincze Viktor Attila

2017.10.18. 15:58

Az évrõl évre egyre kisebb MSZP-székházban már tényleg csak az a kérdés, hogy ki lesz az utolsó ember, aki a párt megszûnésekor végleg lekapcsolja a villanyt. A szocik lejtmenetének legújabb elképesztõ fordulata szerint a párt vezetése azonnali hatállyal kirúgta az MSZP eddigi sajtófõnökét és szóvivõjét, Nyakó Istvánt, mert nem szép dolgokat írt a DK-ról, illetve annak politikusairól. Ebbõl nem nehéz kitalálni, az MSZP döntött: Gyurcsány Ferenc lesz az õ miniszterelnök-jelöltjük is.

Ismét egy olyan üggyel "gazdagodott" az MSZP, ahol hirtelen mindenki másként emlékezik a történtekre, illetve egy idő után pedig már senki nem emlékszik semmire sem. A szocik a múltkori emlékezetkieséses esetüknél "csak" egy miniszterelnök-jelölttel lettek szegényebbek, most pedig egy sajtófőnökkel.

Az MSZP pártelnöke, Molnár Gyula kedden a Facebook-oldalán közölte: azonnali hatállyal felmenti a munkavégzés alól Nyakó Istvánt, a párt sajtófőnökét.

Molnár Gyula pártelnök szerint Nyakó "átgondolatlanul és rossz stílusban" adott ki egy közleményt "egy helyi vita" kapcsán.  

A Nyakó kirúgásához vezető – és a józan ésszel nehezen felfogható – balliberális politikai dráma azzal kezdődött, hogy az MSZP szekszárdi szervezete több, azóta eltávolított Facebook-bejegyzésben is azt állította, Gréczy Zsolt október 13-án, pénteken a szekszárdi Heimann pincészetben tárgyalt két helyi fideszes politikussal, Horváth Kálmán kormánymegbízottal és Horváth István parlamenti képviselővel, korábbi polgármesterrel.

Gréczy erre egy olyan közleménnyel reagált, amelyben határozottan azt állította, hogy ő nem is lehetett vidéken az inkriminált időpontban, mivel azon a napon Budapesten tartózkodott, amire pedig még tanúi is vannak.

Soha életemben nem jártam a fent nevezett pincészetben, a nevezett fideszes politikusokkal soha nem találkoztam, még a nevüket sem hallottam soha”

– közölte Gréczy Zsolt.

Erre Kurtyán Ferenc, az MSZP szekszárdi elnöke azt mondta, hogy ők azért tették ki a találkozóról szóló hírt az oldalukra, mert erre nekik egy szemtanújuk is van.

Ha nem Gréczy, akkor vélhetően a reinkarnációja vagy hasonmása szállt ki a kocsiból múlt pénteken Szekszárdon”

– mondta Kurtyán, aki szerint egy szavahihető szemtanú még fel is írta a kocsik rendszámait. A szekszárdi szoci elnök még azt is hozzátette, hogy áll a per elébe, és ha Gréczy pereskedni akar, perelje be őt is.

Ekkor adta ki az MSZP nevében a leváltásához vezető nyilatkozatot, amelyben a párt azt közölte, hogy:

Ha minden, az MSZP számára sértő és igaztalan Facebook-bejegyzés után feljelentenénk a DK-t, akkor Handó Tündének külön táblabíróságot kellene felállítani az ügyek tárgyalására. Ám az MSZP ilyet soha nem tett. Ha azonban Gréczy úr úgy érzi, hogy az ő szava nem elég, és bírói döntés kell arról, hogy soha nem járt a szekszárdi pincészetben, lelke rajta – a bíróság dönteni fog.”

Hogy mi hogy történt valójában a Nyakó István dicstelen eltávolításához vezető kibogozhatatlan történetfolyamban, azt teljességgel lehetetlennek tűnik megállapítani. Azonban a történtek következménye mindennél többet elmond arról, hogy mi is történhet nap mint nap az éppen végóráit élő MSZP-ben.

Nyakónak nagyon nagy valószínűséggel azért kellett mennie, mert már tető alá hozta a szoci pártvezetés a DK-val a megállapodást arról, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje is Gyurcsány Ferenc lesz. Csak erről épp elfelejtettek erről szólni Nyakónak, meg az egész szoci párttagságnak, na meg a saját választóiknak is. Szegény Nyakó végzetét tehát az okozta, hogy még nem tudta, Gyurcsány már megint a főnöke.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére