Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Véget érhet a fóti migránspara, a kiskorúak lakásotthonokba költözhetnek

Nagy Gábor

2017.03.21. 08:28

2018 nyarán bezárja kapuit a fóti gyermekközpont. A helyiek örülnek a döntésnek, az egykori lakók viszont demonstrációt szerveznek a megszüntetés ellen.

Januárban interjút adott a Magyar Időknek Czibere Károly, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a fóti Károlyi István Gyermekközponttal kapcsolatban.

A cikkből egyértelműen kiderült, mi a kormány álláspontja a korszerűtlen, zsúfolt gyermekvédelmi intézmények, így a fóti gyermekotthon kapcsán is.

Az államtitkár szerint az itt élő gyermekek az avítt intézmény fokozatos bezárása után az ország különböző pontjain korszerű, jól felszerelt lakásotthonokba költözhetnek majd; az intézménynek otthont adó fóti Károlyi-kastélyon pedig egy 500 millió forintos állagmegóvást is elvégeznek majd.

Csakhogy kedden könnyet akart fakasztani a Puch László-féle Népszava, amely arról írt: április 8-án, délelőtt 11 órakor, az intézmény bejáratánál demonstrációra készülnek a fóti gyermekváros egykori növendékei – többek között az intézmény bezárása miatt.

Azonban közismert, hogy a migránsválság óta rengeteg bevándorlót is elhelyeztek a fóti intézményben (például a würzburgi baltás-késes támadót is, aki négy embert súlyosan megsebesített), ami több szempontból is aggodalommal tölti el a helyieket. Erről egyébként nincs szó a Népszava cikkében.

Egy, a veresegyházi vonalon dolgozó kalauz a 888.hu-nak elmondta, az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a migránsok száma a fóti vonatokon. Feltűnő az is, hogy a bevándorlók leginkább a pénteken, illetve szombaton este utaznak „fel” Budapestre az úgynevezett bulijáratokon, de hozzátette: a fiatal bevándorlók drága okostelefonokat használnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére