Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vasárnaptól drágább lesz taxizni Budapesten

Nagy Gábor

2018.06.30. 09:05

Az alapdíj 450 helyett 700 forint lesz, a kilométerdíj 20, a percenkénti várakozási díj pedig 5 forinttal nõ.

Az alapdíj 450 helyett 700 forint lesz, a kilométerdíj 20, a percenkénti várakozási díj pedig 5 forinttal nő.

A budapesti taxisok javaslatára a Fővárosi Közgyűlés áprilisban úgy döntött, hogy emelkedni fognak a díjak. Az említett alapdíj mellett a kilométer díj július 1-től 300 forint, a várakozási díj pedig 75 forint lesz.

A döntés előtti vitában Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes elmondta: az elmúlt fél évben a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), a fuvarszervező cégek és a taxis érdekképviseletek képviselői között rendszeres tárgyalások zajlottak, és olyan konszenzus született, amelyet a taxisok döntő többsége elfogad.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke akkor megerősítette, a javasoltnál kicsivel magasabb emelést szerettek volna, de elfogadták a város vezetőinek az utasokat védő érveit.


Szerencsére a taxik mellett egyre több közösségi autóval találkozhatunk a fővárosban. Erről szóló cikkünket itt olvashatjátok:

Ez az autózás jövője

Egyre több a közösségi autó Budapesten. Az úttörő GreenGo után most már itt van a MOL Limo is. Jelenleg 468 közösségi autó van Budapesten - köszönhetően a GreenGónak és a most induló MOL Limónak. Ám ez a szám az elkövetkezendő években nőni fog, Bécsben például már most 1200 autó van.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére