Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Varga Mihály: lehetőség nyílt a gazdaság újraindítására

888.hu, MTI

2021.04.19. 18:20

A turizmus és vendéglátás újraindításának lehetőségeiről tárgyalt a Nemzeti Versenyképességi Tanács, aminek eredményeit Varga Mihály pénzügyminiszter Facebookon jelentette be.

 

A Nemzeti Versenyképességi Tanács konkrét javaslatokat készít a kormány számára, amivel lehetőség nyílhat a gazdaság újraindítására – mondta Varga Mihály a hétfői tanács ülés után.

Az egyik ilyen javaslat a a turizmusfejlesztési hozzájárulás elengedésének meghosszabbítása,

ami 10 milliárd forintot hagyhat a cégeknél. A másik ilyen javaslat Szép-kártya juttatás munkaadókat terhelő szociális hozzájárulási adó (szocho) mentességének meghosszabbítása, ami szintén 10 milliárd forintot spórolhatnak a cégeknek.

Ezen kívül még a vállalkozói szektor megsegítéséért javasolni fogják a kormánynak,

hogy: reprezentáció és üzleti ajándék szochója év végéig legyen felfügesztve, ami újabb 15- 20 milliárd forintot jelent.

A következő nagy átfogó kérdés, amiről szó volt a tanács ülésén, az a nehéz helyzetben lévő vállalkozásokat több tízmilliárd forinttal segítő intézkedések, itt alapvetően adófizetési kedvezményeket javasol Varga Mihály pénzügyminiszter.

A harmadik nagy kérdésköre a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak, hogy

hogyan lehet annyi vagy több munkát létrehozni, mint amit a koronavírus tönkretett.

Ezt segítheti a tanácsnak az a javaslata, miszerint a szocho-kedvezmény a jelenlegi hat hónap helyett már három hónap munkanélküliség után is igényelhető lenne. Ez 30 milliárd forintot hagy a vállalkozói szektorban.

Viszont ezek a célok és javaslatok csak akkor érhetnek révbe, ha az magyar átoltottság továbbra is sikeresen emelkedik, akkor viszont válság alatt felpörgetett beruházásoknak köszönhetően az év második negyedévében már kétszámjegyű lehet a magyar gazdasági növekedés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szergej Lavrov keményen üzent az Egyesült Államoknak

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szombaton az ENSZ Közgyűlésén élesen bírálta az Egyesült Államokat.

„Az olaszok a kampány finisében is felvállalták Magyarország megvédését az Európai Parlamentben”

„Az olaszok a kampány finisében is felvállalták Magyarország megvédését az Európai Parlamentben”

Választásokat rendeznek vasárnap Olaszországban. Este tizenegy óráig több mint 50,8 millió szavazásra jogosult olaszt várnak az urnákhoz, akik eldönthetik, hogy a két nagy koalíció közül, a Giorgia Meloni vezette jobbközépnek vagy az Enrico Letta vezette balközépnek szavaznak bizalmat. Az olaszországi sorsdöntő választásról a 888.hu Rosonczy-Kovács Mihály Lengyelország és Olaszország szakértőt, a Nézőpont Intézet külügyi igazgatóját kérdezte.

Több mint ötvenmillió olaszt várnak az urnákhoz holnap

Több mint ötvenmillió olaszt várnak az urnákhoz holnap

A szombati kampánycsend után vasárnap reggel héttől este tizenegy óráig több mint 50,8 millió szavazásra jogosult olaszt várnak az urnákhoz a második világháborútól számított tizenkilencedik törvényhozás és a hatvannyolcadik kormány megválasztására, amelyen két nagy koalíció, a Giorgia Meloni vezette jobbközép és az Enrico Letta vezette balközép versenyezik egymással.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére