Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Varga Judit: Politikai döntést hozott az unió bírósága a magyar gyermekvédelmi törvény miatt

888.hu

2022.02.16. 13:20

Szerda délután tartott Kormányinfót Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Varga Judit, igazságügyi miniszter.

 

Varga Judit igazságügy miniszter beszélt az Európai Unió Bíróságának ítéletéről.

A döntés élő bizonyítéka annak, hogy Brüsszel visszaél a hatalmával, az ítélet egy újabb nyomásgyakorlás hazánk ellen, mert a nyár folyamán elfogadtuk a gyermekvédelmi törvényünket – mondta az igazságügy miniszter, majd azt is hozzátette, hogy politikai döntés született.

Nem érte meglepetésként a kormányt. Politikai szereplő lett a bíróság. Egy nagy nemzetközi vita zajlik a gyermekvédelmi törvény körül

– tette hozzá.

Varga Judit ezzel a bírósági döntéssel kapcsolatban a négy évvel ezelőtti migrációs helyzet példáját hozta fel:

Akkor is az országgyűlési választás zárta le a vitát

– mondta, majd hozzátette: migráció ügyében is a magyar megoldás győzött.

A magyar emberek döntésén múlik, mi lesz a megoldás ebben az ügyben.

Varga Judit kiemelte, hogy

népszavazásig fogják elvinni a gyermekvédelem ügyét.

Varga Judit után Gulyás Gergely vette át a szót.

A miniszter arról beszélt, hogy 3-4 benzinkútbezárásról tud a kormány. Az állam adott esetben kijelölhet szolgáltatót egy-egy területen, így senki sem marad benzinkút nélkül ‒ tette hozzá. A miniszter tájékoztatott: tíz liter benzint, vagy gázoljat lehet maximum elvinni kannában az új intézkedés szerint. Gulyás közlése szerint a négy stop intézkedés 3 százalékponttal csökkentette a hazai drágulást. Szólt arról is, hogy a magyar gazdaságpolitika eredményességét jól mutatja, hogy az unióban a második helyen áll a magyar bővülés.

Gulyás kérdésre azt mondta, a kormány kitart a gyermekvédelmi törvény és a népszavazás mellett.

Magyarország a jogállam alapértékeit kiemelten fontosnak tartja, és ezért a gyermekek védelmét kiemelten fontosnak tartja. – Ha a baloldal jutna hatalomra, akkor az általuk képviselt kommunista és fasiszta eszmék összeegyeztethetetlenek az uniós alapértékekkel. A pénz nem Brüsszel pénze, hanem jár nekünk – tette hozzá.

– Az Európai Bizottsággal megállapodtunk, majd a gyermekvédelmi törvény elfogadása után nem került sor a megállapodás aláírására a helyreállítási alap ügyében, tehát ha visszavonnánk a törvényt, akkor megszűnnének a támadások – mondta az Origo kérdésére Gulyás. Szólt arról is, hogy az nem igaz, hogy kijavították a meghibásodott tram-traineket Budapesten, nem egyeznek Karácsony szavai a valósággal. 80 kilométer felett ráztak a tram-trainek, de a BKV javítása után 60 kilométer fellett ráztak. – A gyártó javította meg később – tette hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére